Avira Phantom VPN


 • Ценообразуване

  от $ 5.99
  / месец

 • Достъпно на:


  • Windows

  • MacOS

  • IOS

  • андроид
 • деблокира:


  • iPlayer

ProPrivacy.com резултат
5 от 10

резюме

Avira Phantom VPN е сравнително нова услуга за виртуална частна мрежа (VPN), която се управлява от известната антивирусна компания. Освен VPN услуга, е възможно да закупите абонамент „Prime“, който включва Phantom VPN, Avira Antivirus, Avira Software Updater, Scout (защитен браузър на Avira) и Avira Connect (централизиран пакет за контрол на сигурността). В този преглед се съсредоточавам основно върху VPN на Avira Phantom. Въпреки това, за да ви опитам какво представлява Prime, аз описвам всяка услуга към края на прегледа. Като цяло, Avira Phantom VPN е солиден, прост и лесен за използване VPN, който има някои от най-важните VPN функции, необходими за защита на вашите устройства. С налична безплатна VPN опция (ограничена до 500 Mb на месец), Phantom VPN също е на разположение, за да опитате без риск.

Бързи статистики

 • компетентност
  САЩ за клиенти от Северна Америка, Германия за всички останали
 • Едновременни връзки
  -1
 • Държави
  20

Характеристика

Едновременни връзки -1
Държави 20

Avira Phantom VPN предоставя на потребителите достъп до сървъри в 20 страни, разпространени по целия свят. Като се има предвид, че услугата е само на година, това е доста фантастичен масив от сървъри. 20 сървъра със сигурност предоставя на потребителите много възможности за отблокиране на цензурирано или гео ограничено съдържание.

 • Без трупи
 • Функция за автоматично свързване
 • 20 сървъра
 • Деблокира BBC iPlayer
 • Безплатна техническа поддръжка
 • Неограничени едновременни връзки
 • Шифроване на OpenVPN за Windows и Android
 • Приложения за всички платформи
 • Безплатни 500 Mb на месец
 • 30-дневна гаранция за връщане на парите

DNS защита от теч

Avira Phantom VPN се предлага с вградена DNS защита от теч на всички платформи. Това е фантастична профункция, която спира VPN от случайно изтичане на DNS заявки до доставчика на интернет услуги на абоната. Защитата от течове на DNS е включена по подразбиране и не може да бъде изключена в клиентите.

Kill Switch

Превключвател за убиване на приложение (наричан от Avira „защитен при отказ“) спира всички данни да пътуват навсякъде, но надолу по тунела за VPN. Това гарантира, че при отпадане на VPN и връзката трябва да бъде възстановена, няма данни случайно да изтекат към доставчика на интернет услуги на абоната. В допълнение, той защитава потребителите от случайно разкриване на истинския им IP адрес на уебсайтовете, които посещават.

Посетете Avira Phantom VPN »

Скорост и производителност

Тестовете за скорост бяха проведени на 50 Mbps влакнеста връзка. Както можете да видите от резултатите от базовите тестове, моят интернет не беше толкова бърз, колкото се предполага (което е много често там, където живея). Добрата новина е, че VPN не ме забави толкова много, особено на британските и холандските сървъри. Въпреки това, американският сървър (който вероятно беше подложен на по-голям стрес) беше малко по-бавен от базовите тестове (извършен с помощта на тестов сървър в Ню Йорк на testmy.net).

Скорости за изтегляне на Avira Phantom VPN

Тестове за теч

Резултатите от тестовете за течове на DNS се върнаха без никакви проблеми. Тествах с помощта на ipleak.net и не открих IP течове и същия IP адрес обработваше DNS заявките, което е отлично. Освен това не открих никакви течове в комуникацията в реално време (WebRTC). За съжаление не успях да тествам интернет протокол версия 6 (IPv6), тъй като доставчикът ми не предоставя IPv6 връзки.

Цена

1 месец

$ 5.99
на месец

Освен страхотния безплатен VPN план на Avira (ограничен до 500Mb на месец, но чудесен начин да се запознаете с тяхната VPN), намерих всички продукти на Avira за много разумни цени. Можете да закупите премиум VPN на месечни, годишни или мобилни разплащателни планове. И трите плана осигуряват неограничен достъп. Avira възнаграждава годишни абонати с отстъпка. Мобилните абонати могат да използват VPN само на едно устройство.

Цени за VPN на Avira Phantom

Месечният абонамент струва много разумни $ 10,00 на месец. Годишният абонамент спада значително до $ 78,00 годишно. Можете да закупите мобилния план, който Avira ограничава само до едно устройство, месечно срещу $ 5,99. Можете да анулирате всички месечни планове по всяко време. Тези цени са превъзходни и с $ 5,99 на месец за мобилния план, това със сигурност е рентабилен начин за защита на смартфон или таблет, който използвате в обществен WiFi. Може би най-впечатляващото от всичко е, че цените за услугата Prime (която включва всички услуги на Avira) започват от едва $ 11,99 на месец (за пет устройства). Тази цена не е много по-скъпа от месечната цена на много първокласни VPN мрежи.

Като такова, това може да бъде широко отварящо окото решение за сигурност за хората, които трябва да защитят своите устройства. Годишната цена (за покриване на пет устройства с Prime) е само 112 долара - със сигурност стойностен вариант. В допълнение към Prime, Avira предлага Общ пакет за сигурност план, който дава достъп до антивирусни, компютърни скорости и инструменти за настройка, защитна стена и Phantom VPN - само на едно устройство - за $ 94,76. Това е чудесна опция за хора, които имат само едно устройство и искат да го защитят с всички функции за сигурност на Avira.

Гаранция за плащане и връщане на пари

Харесва ми, че абонатите могат да избират от широк списък от валути за извършване на плащане (евро, щатски долари, британски лири, австралийски долар, полски злоти, китайски юан ... има много опции!). Има и опция за автоматично подновяване и a 30-дневна гаранция за връщане на парите. Наред с безплатната опция, 30-дневната гаранция за връщане на парите е истински плюс, което позволява на всеки да тества услугата безрисково. За съжаление можете да плащате само с кредитна карта или PayPal - не е възможно да плащате чрез bitcoin за добавена анонимност.

Освен това трябва да се въведе пощенски адрес, за да се абонирам (въпреки че въведох несъществуващ адрес и все още бях приет без проблем). С толкова много различни ценови планове и функции за сигурност, налични на платформата Avira, изглежда, че фирмата за интернет охрана, обслужваща VPN услуга, изглежда донякъде вълнуващо предложение. Особено, когато вземете предвид всички благини, които идват заедно с Prime. Въпреки това, тук в ProPrivacy.com ние сме най-заинтересовани от Phantom VPN. Поради тази причина VPN на Avira ще трябва да се сравнява с най-добрите VPN мрежи на пазара, ако иска да получи нашия печат на одобрение. Така че, нека се потопим и да разгледаме подробно VPN на Avira Phantom.

Лесно използване

Windows
MacOS
IOS
андроид

Както бихте очаквали, уебсайтът на Avira е от най-високите дизайнерски нива. Това е масивен уебсайт, който обхваща всички продукти на Avira. Сайтът изглежда страхотно и е пълен с отлична графика. Той също така има функция на речник, който обяснява техническите термини. В допълнение, уебсайтът е лесен за навигиране, благодарение на използването на менюта и подменюта, разположени в горната част на всяка страница.

По отношение на информацията за VPN, уебсайтът описва точно всички функции на VPN. Тя върши страхотна работа да обясни какво точно прави VPN и кои функции са достъпни за потребителите. За съжаление обаче, уебсайтът напълно липсва на важни подробности, от които се нуждаят повече привързани VPN потребители. Като такъв, изглежда, Avira предлага своя VPN на потребители, които знаят много малко за VPN (и настоящите потребители на техните други продукти).

Никъде в частта за VPN на уебсайта не се споменават протоколи за криптиране. Не веднъж. Това означава, че хората, обмислящи да се абонират за Phantom VPN, не знаят дали това ще бъде протокол за тунелиране от точка до точка (PPTP), L2TP или OpenVPN (наше предпочитано криптиране). Всъщност, когато отидох да изтегля VPN, вече бях прекарал около 30 минути, разглеждайки внимателно целия уебсайт - и все още не знаех нищо за внедряването на криптиране в VPN.

Разбира се, бихме предпочели Avira да бъде прозрачен не само кои протоколи за криптиране са налични, но и как прилага това шифроване. Трябваше да се свържа директно с Avira за тези подробности, за да ги включа в секцията за поверителност и сигурност на този преглед (вижте полето за бързи факти по-горе).

Често задавани въпроси и блог

Разделът с често задавани въпроси е изпълнен с предварително зададени въпроси, на които са отговорили други потребители и служителите на Avira. Тази част от уебсайта позволява на хората да задават въпроси, на които могат да отговорят други потребители (ако случайно знаят отговора). Това означава, че хората имат възможност да споделят информация и да се учат от други потребители на Avira.

Уебсайтът на Avira също има блог раздел. Подобно на останалата част от уебсайта, този раздел е пъстър и добре представен. Тя е умело разделена на секции „Свободно време“, „Техника и джаджи“, „Сигурност и поверителност“, „Компания“ и „Всички новини“. Всяка от тези категории се разделя на други подраздели, предоставяйки на потребителите достъп до богат избор от публикации в блогове. Това е отличен ресурс, който определено добавя много използваемост на уебсайта.

поддържа

Безплатен пробен период Безплатен план с 500MB.месечен лимит

За съжаление няма 24/7 поддръжка на клиенти в чат на живо с Avira VPN. Вместо това трябва да изпратите имейл през уебсайта на Avira. Зададох различни въпроси и трябваше да чакам около два дни за отговор (и след това още малко време, за да получа всичко необходимо). Имайки предвид мащаба и обхвата на този бизнес, поддръжката определено беше малко потискаща. Вероятно е обаче, че заради прекалено техническите ми въпроси изчаках по-дълго от средното чакане.

Безплатният клиент (Windows)

Като начало мислех, че ще изтегля безплатния VPN и ще му дам вихър. Бях видял на уебсайта, че е възможно да се надстрои до пълната услуга в рамките на клиента - така че реших, че това би бил добър начин да продължите. Безплатната версия беше много лесна за овладяване - в горната част на началната страница има падащо меню с думата „безплатно“. В това меню просто отидете на поверителност & идентичност > Phantom VPN.
Софтуерът се инсталира в две части, оставяйки две икони на вашия работен плот: Avira Connect и Phantom VPN. Процесът е много лесен и в края ви пита дали искате да стартирате Phantom VPN. Стартирането на Avira Connect предоставя централизиран команден център, който ви позволява да видите кои продукти на Avira са на вашата машина. Както можете да видите по-долу, Connect ми показа, че в момента имам инсталиран Phantom VPN, и ми даде опции за получаване на други продукти.

Клиентът на Windows

Кликнах върху „Отвори“ в Avira Connect и тя стартира Phantom VPN за мен. Бях приятно изненадан от външния вид на VPN, който наистина беше много добре представен. По подразбиране VPN беше зададен на най-близкия VPN сървър (за мен), но като щракнах върху местоположението, успях да избера други сървъри. С радост видях, че въпреки че е безплатната версия, Phantom VPN ми даде възможност да се свържа с всичките му сървъри по целия свят. Беше много ясно колко данни съм използвал, което е полезно. Избрах мексиканския сървър на случаен принцип и се свързах. Отне около 50 секунди, за да се установи връзката със сървъра (което е малко мудно).

Направих бърза проверка на интернет протокол (IP), за да се уверя, че той работи и установих, че IP адресът ми наистина се е променил успешно (и че същия мексикански IP адрес обработва моите DNS заявки). Това е отлично и показва, че безплатният VPN прави точно това, което обеща, без да предавам никаква лична информация: без име, без имейл адрес, нищо. Просто безплатна VPN услуга, която е ограничена до 500 Mb. Доста приятен.

В настройките виждах превключвателя за убийство (който може да се включва и изключва). Това обаче е ясно обозначено „Pro“ и не работи на безплатната версия. За съжаление, аз все още не успях да видя никакви опции за криптиране или информация за вида на криптирането, което Avira използва. Реших да премина към платената услуга, за да се възползвам от платената поддръжка на клиенти (която се надявах, че ще успее да хвърли малко светлина върху криптирането).

Записвам се

Щраквайки върху „Надстройка“, бях отведен на страница в уебсайта на Avira, която не бях виждал преди, и наистина спомена криптиране (макар и не много за него, различно от шифъра AES-256). Реших едномесечен абонамент и платих с помощта на PayPal. Плащането премина лесно и бързо и приложението автоматично премина към Pro - дори не се наложи да предоставя парола или влизане - всичко се случи автоматично. Също така получих имейл с връзка към софтуера (предполагам за хора, които не са се занимавали с безплатната версия, предполагам). Превключвателят kill вече работи (което е единствената реална промяна, различна от загубата на отброяването на ограничението от 500 Mb).

Други платформи

Avira Phantom VPN се предлага за всички популярни платформи освен за Linux. Изтеглих версията на Android и установих, че тя е идентична с версията на Windows, с всички същите функции. Приложението работи безпроблемно и наистина не забелязах разлика между тази версия и настолното приложение.

Android, iOS, Linux

Това са минималните изисквания за изпълнение на всяка версия: Windows: Windows 7 и по-нови версии. Android: Android 4.0.3 и по-нови версии. Mac: Mac OS X 10.10 (Yosemite) и по-нови версии. IOS: iOS 8 и по-нови версии. Също така си струва да се има предвид, че в момента Avira Phantom VPN не е наличен за флаш рутери.

Поверителност и сигурност

В своята политика за поверителност Avira Inc. заявява: „Ако живеете в САЩ или Канада, Avira означава Avira, Inc., 330 Primrose Avenue, Suite 610, Burlingame, CA 94010, САЩ. Ако живеете някъде другаде, Avira означава Avira Operations GmbH & Co. KG, Kaplaneiweg 1, 88069 Tettnang, Германия. ”Като такива, абонати на VPN на Avira Phantom които живеят в САЩ и Канада, купуват VPN под юрисдикцията на САЩ. Това означава, че данните за тези абонати на VPN са подчинени на американските закони и поръчки за провизии (плюс ЦРУ и НСА). Като цяло САЩ се считат за едно от най-лошите места за базиране на VPN и прави Phantom VPN много по-малко вълнуващо предложение за жителите на САЩ и Канада, отколкото за хората, които живеят на друго място.

Клиентите извън САЩ

За всички останали Avira VPN е базирана в Германия. Той е със седалище в Тетнанг, недалеч от езерото Констанс. Добрата новина е, че Германия е много по-добро място за базиране на VPN от САЩ. За съжаление през последните години Германия въвежда много по-инвазивно законодателство (включително задължително запазване на данни). През 2015 г. нов законопроект направи промени в раздел 113 от германския Закон за далекосъобщенията. Тя изисква телекомуникационните доставчици да запазват данни за трафика при телефонни обаждания и интернет връзки (включително историята на уеб сърфирането и метаданните).

Въпреки че това не е идеално, Германия всъщност е известна като страна, която защитава цифровия личен живот. Освен това в Германия запазването на данни е приложимо само за десет седмици и е достъпно само за всеки отделен случай. Сравнете това с Обединеното кралство, където задължителното запазване на данни е приложимо в продължение на 12 месеца (и достъпът до него може да бъде без заповед от голям брой официални институции) и можете да видите, че да бъдете базиран в Германия, има своите предимства за Avira Phantom VPN.

Освен това миналия декември Европейският съд (най-високият европейски съд) реши, че задължителното запазване на данни всъщност е в нарушение на европейските закони за правата на човека. Това може да се разглежда като допълнителна полза за абонатите на VPN на Avira Phantom (живеещи извън САЩ и Канада). Като цяло можем да се съгласим, че докато правителствата (включително Германия) се опитват да наложат инвазивно законодателство, нарушаващо поверителността на хората си, Avira се основава на нация, която е много по-малко проблемна от много други. Това е добре.

Протоколи за криптиране

OpenVPN
L2TP / IPSec

Avira Phantom VPN не дава на потребителите никакви опции, когато става дума за криптиране. Софтуерът се предлага с OpenVPN на Windows и Android, реализиран на висок стандарт. В iOS и Mac, той реализира протокол за тунелиране на ниво 2 (L2TP) / сигурност на интернет протокола (IPsec), също с висок стандарт. Клиентът е много прост и не е възможно да настроите пренасочване на пристанища или да превключвате между протокол за потребителска дейтаграма (UDP) и протокол за контрол на предаването (TCP) (OpenVPN). Въпреки това, поради факта, че идва с добре приложено криптиране, все още можете да го считате за сигурен.

Регистри

VPN се оценява по количеството и видовете трупи, които поддържа за своите абонати. Колкото по-малко (за предпочитане няма), толкова по-добре. Когато изтеглите Avira Phantom VPN, можете да получите достъп до политика за поверителност, която е политика на поверителност на борда за всичките му продукти и услуги. Тази политика за поверителност гласи:

„Тази информация може да включва нещо, наречено лично идентифицираща информация („ PII “). Някои примери за PII са вашето име, адрес, телефонен номер, имейл адрес и информация за кредитна карта. Част от информацията, която използваме за вашето устройство, включва неговия идентификационен номер, IP адрес, местоположение, съдържание, езикови настройки и IMEI код. Може да използваме и марката на устройството, модела, нивото на батерията, хардуерния модел, версията на операционната система, телефонния номер, SIM номера, доставчика на мрежа и състоянието на паметта. И накрая, може да използваме географска информация въз основа на позицията на мрежата GPS / Wi-Fi. “

В допълнение, в Потребителски опит и статистика раздел от политиката за поверителност, Avira казва: „Можем да комбинираме информацията, която събираме за вашето използване на един продукт или услуга, с използването на друг продукт или услуга.“ Като такъв изглежда, че решавате да имате една фирма, която да обработва всичките ви сигурността има сериозни недостатъци. На теория, признаваме, звучи като добра идея, а цената е страхотна. Въпреки това, тъй като различните услуги са свързани и събират информация - и инстинктивно знаят толкова много за вас и вашите устройства - те могат сериозно да засегнат поверителността на Avira Phantom VPN.

Споделяне на данни

Avira иска разрешение за споделяне на данни с трети страни. Той също така признава, че ще е насочен към рекламите: „Ние също използваме информацията, която събираме, за да ви предложим съдържание, резултати от търсенето и реклами, които ще ви представляват най-голям интерес. Вярваме, че по-подходящата реклама осигурява по-добро интернет изживяване. Това е и начинът, по който поддържаме нашия бизнес, като все още ви предоставяме безплатни определени продукти или услуги. ”Както можете да видите, тази част от политиката за поверителност директно споменава факта, че Avira вероятно ще използва информация за своята„ безплатна ” абонати за създаване на поток от приходи. Това не е добре и със сигурност не е нещо, което би направил доверен VPN.

Съображения, базирани в САЩ

По-късно в политиката за поверителност Avira признава, че: „Тъй като ние сме глобална корпорация, можем да съхраняваме и обработваме вашата лична информация на сървър извън страната, в която живеете.“ Вече знаем, че Avira е базирана в Калифорния (за канадски и Абонати в САЩ), така че изглежда добавя още един проблем за международните потребители на VPN - техните данни могат да се свържат на сървърите в САЩ. Като цяло, това е изключително проблематична политика за поверителност за VPN. Оставя ме да треперя от перспективата да позволя на Avira да ми бъде доставчик. Отидох директно при Avira, за да видя дали биха могли да ме убедят, че регистрационните файлове за VPN връзка всъщност се държат напълно отделно от другите елементи на тяхната основна услуга. Казаха ми: „Това прави Avira Phantom VPN не следите:

 • Посетени уебсайтове
 • Вашият реален IP адрес
 • Вашите виртуални местоположения (IP адреси), използвани при сърфиране
 • Всяка информация, която може да ви свърже с конкретно действие, например изтегляне на файл или посещение на определен уебсайт.

"Това, което Phantom VPN проследява е минимално и има много ясно функционално предназначение:

 • Диагностични данни - Това ни помага да подобрим продукта (например, ако потребителят срещне грешка).
 • Разграничава между безплатни или платени потребители - Това ни помага да прецизираме комуникацията си с потребители.
 • Измерва количеството на консумираните данни - Това ни позволява да контролираме разходите за предоставяне на нашата VPN инфраструктура - и да продължим да предоставяме Phantom VPN безплатно. “

Всичко това е добре и означава, че изглежда, че Phantom VPN поддържа само минимални регистрационни файлове за връзка, които не може да свърже с един единствен потребител. Въпреки твърденията на Avira обаче, политиката за поверителност оставя абонатите в риск (особено ако потребителите се абонират за повече от просто Phantom VPN услуга).

EULA

И накрая, Avira изисква също така абонатите да приемат лицензионно споразумение за краен потребител (EULA). Този договор (като Facebook) уточнява, че всяко съдържание, качено на сървърите му, може да се използва свободно от Avira:

„Предоставяне на права за вашето съдържание на Avira. Като изпращате или изпращате Вашето съдържание до или по друг начин предоставяте вашето съдържание достъпно за показване в или чрез някоя от общностите в рамките на съответния продукт, вие предоставяте на Avira безплатен, неограничен, по цял свят, непрекъснат, неотменим, неизключителен и изцяло под -лицензионно право и лиценз за използване, възпроизвеждане, промяна, адаптиране, публикуване, превод, създаване на производни произведения от, разпространение, изпълнение, показване и по друг начин напълно експлоатиране на Вашето съдържание (изцяло или частично) по целия свят и / или да го включвате в други произведения под каквато и да е форма, медия или технология, известна сега или по-късно разработена. "

Това означава, че абонатите на Prime, които използват Avira Secure Backup и защита на социалните мрежи, всъщност плащат, за да предадат цялото си съдържание на Avira (който може да използва тази интелектуална собственост, както желае). Въпреки че това не се отнася пряко за VPN услугата, реших, че си заслужава да се включи - тъй като определено казва нещо за това как Avira гледа на своите клиенти.

Нека бъда откровен - въпреки страхотен и убедителен уебсайт, Avira е охранителна фирма със сериозно инвазивни политики и допуснати връзки (в рамките на политиката за поверителност) към силно съмнителни фирми (Yahoo).

Заключителни мисли

Avira е масивна компания, която може да предложи много. Услугата VPN е солидна и осигурява добри скорости. Всъщност, тъй като изобщо не е необходимо да се предоставят подробности, за да се използва безплатният Phantom VPN план, считам това за един от най-добрите безплатни VPN мрежи наоколо. Ако търсите добър, всеобхватен пакет за сигурност, определено бих препоръчал тази фирма, особено ако основната ви мотивация е деблокиране на съдържание и скриване на вашите данни от вашия интернет доставчик и правителството.

Единственият лек хват, който имам с Avira Phantom VPN, е планът за поверителност за всички, който изглежда излага на потребителите риск от използване на техните данни по несигурен начин. С казаното казано, Avira ми обеща, че се съхраняват само минимални регистрационни файлове, които не са подпечатани във времето или не са свързани с IP адрес. Като такова изглежда, че VPN предоставя личната информация, която се изисква от него. Може би потърсете другаде, ако една проста, прозрачна политика за поверителност е на вашата улица.

Посетете Avira Phantom VPN »

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me