ПРОМЕНИХМЕ КАК ДА СЪХРАНИМ ПРЕГЛЕДИТЕ!
Наскоро актуализирахме нашия процес на оценка за всички отзиви на ProPrivacy.com. Подробности за нашите нови критерии за оценка можете да намерите тук


Astrill VPN

 • Ценообразуване

  от $ 5.83
  / месец

ProPrivacy.com резултат
7.6 от 10

резюме

Astrill е VPN, който е базиран на Сейшелските острови, което означава, че е много далеч от пътя на прекомерните правителства. Той предоставя лична VPN услуга, VPN рутери и бизнес VPN решения. Този преглед ще се фокусира върху личната VPN опция.

Бързи статистики

 • ProPrivacy.com SpeedTest (средно)
  47 Mbps
 • компетентност
  Сейшелските острови
 • Едновременни връзки
  5
 • Държави
  49

На пръв поглед Astrill изглежда като VPN услуга от висок клас, която предлага всички предимства, които бихте очаквали. Той има сървъри, разположени в 49 държави, което го прави идеален за измама и деблокиране. Клиентът на Windows е пълен с функции, позволява ви да превключвате през много различни опции за криптиране и има защита от течове на DNS, защита от теч IPv6 и превключвател за убийство. Това са функции, които получавате само с най-добрите VPN мрежи и определено са знак за качество. За съжаление, клиентът на Android не се сравнява с клиента на Windows и установихме, че криптирането му липсва (вижте по-долу). Клиентът може да изглежда малко сложен за начинаещи в света на VPN. Въпреки това повечето от настройките са настроени по подразбиране. Като такъв, стига потребителите да използват падащото меню в горната част, за да изберат OpenVPN (той е зададен за собствено криптиране на OpenWeb * по подразбиране), тогава всичко ще бъде правилно от самото начало.

Цени и планове

Докато повечето VPN предлагат възможност за плащане месечно, с Astrill можете да закупите тримесечен, шестмесечен или годишен абонамент.

Ако се регистрирате за три месеца, тя ще ви върне малко под 10 долара на месец. Абонаментът за една година се оказва значително по-малък, струващ само 5,83 долара на месец. Това е наистина разумно, като се има предвид нивото на обслужване, което се предлага. Очевидният недостатък от необходимостта да се ангажирате с минимум три месеца е, че ще трябва да се ангажирате с услугата за това време. Добрата новина е, че ви позволяват да тествате цялата услуга в продължение на седем дни безплатно. Това означава, че можете да сте сигурни, че прави всичко, което искате. В допълнение има гаранция за връщане на пари за купувачите. Имайте предвид обаче, че гаранцията за връщане на парите е само за клиенти, които не използват безплатната пробна версия. Ако използвате седемдневната безплатна пробна версия, няма да получите гаранция за връщане на парите. Това е така, защото те смятат, че вече сте тествали внимателно услугата преди да закупите абонамент. Като такъв, трябва да внимавате да не закупите годишен абонамент, ако смятате, че може да промените решението си (и вече сте използвали седемдневната безплатна пробна версия).

Посетете Astrill »

Характеристика

P2P изтегляне

Peer to peer е позволено да използва Astrill, въпреки че ще трябва да сте в режими OpenVPN или StealthVPN, за да го използвате. Ето какво казва уебсайтът на Astrill:

За повече информация относно използването на VPN услуга при торент, разгледайте нашето най-доброто ръководство за VPN за торент сайтове.

Местоположение на сървъра

Сървърите на Astrill са разположени по целия свят, в 49 държави. Освен това потребителите получават достъп както до сървърите на източното, така и на западното крайбрежие на САЩ (общо 27 сървъра в САЩ). Като цяло, изборът на местоположението на сървъра е наистина изключителен с Astrill. Определено едно от най-добрите неща за услугата.

поверителност

Astrill е базиран на Сейшелските острови, което означава, че фирмата не е под юрисдикцията на нито едно правителство, което пресича. Това е много добра новина за поверителност и определено е плюс за услугата на Astrill.

Политика за поверителност и регистрационни файлове

Astrill има страхотна политика за поверителност, която не си сътрудничи с трети страни. Това означава, че потребителските данни никога не се споделят с трети страни по реклама или по други причини. Освен това Astrill не поддържа никакви журнали за използване. Това е чудесно, тъй като дори и органите на реда да поискат Astrill за регистрация на регистрации за абонати, те няма да могат да помогнат. Тъй като услугата е базирана на Сейшелите, това все пак е малко вероятно да бъде проблем.

Дневници за връзка

Въпреки че не се съхраняват регистрационни файлове за използване, Astrill поддържа последните 20 дневници за връзка (време на свързване и продължителност на времето, свързано). Те се изтриват, когато създавате повече и се съхраняват само последните 20 журнала. Това е наистина много добре, въпреки че, разбира се, има нулеви VPN VP, ако това е, което търсите.

Сигурност

Опции за криптиране

Astrill предлага много опции за криптиране на своя клиент на Windows. Можете да използвате OpenVPN, StealthVPN и OpenWeb. Препоръчваме OpenVPN, тъй като това е единствената наистина сигурна опция за криптиране на VPN. Страхотната новина е, че OpenVPN има много опции за шифриране в клиента на Astrill Windows. Потребителите могат да избират от:

 1. 128-битов BlowFish, 192-битов BlowFish, 256-битов BlowFish, 512-битов BlowFish.
 2. 128-битов AES, 192-битов AES, 256-битов AES
 3. CAST 128-битов, CAST 192-битов, CAST 256-битов, CAST 512-битов
 4. Камелия 128-битова, Камелия 192-битова, Камелия 256-битова

Това е невероятен набор от възможности. Да можеш да използваш не-Nist Camellia със сигурност е много приятно и силно препоръчително. Що се отнася до ръкостискане, хеш аут и дали се използва Perfect Forward Secrecy: Не мога да ви кажа, защото фирмата ми каза, че информацията е „класифицирана“. Като такова можем да приемем, че криптирането се реализира зле. * OpenWeb: Обърнете внимание, че както при Windows, така и за Android VPN клиентите (тези, които тествах), протоколът OpenWeb е избран по подразбиране. Това е неизвестен и патентован протокол за криптиране, за който знаем много малко. Ние не му вярваме с цел поверителност и сигурност. Като такива ви съветват срещу това. Astrill ми каза, че работи като прокси услуга в браузъра, но не е необходимо да се инсталира като приложение в браузъра - така че дали това работи за поверителност, е хазарт. Фактът, че той е затворен и патентован, със сигурност не представя добре. За съжаление, на Android клиентът няма толкова много възможности. Шифроването е или StealthVPN или OpenWeb. По подразбиране е 256-битов AES, но без ръкостискане и хеш аут - това все още остава вероятно да не е толкова силно, колкото би трябвало да бъде. За съжаление не успях да разбера нищо за Perfect Forward Secrecy на нито един от клиентите.

Уебсайтът

Уебсайтът е прост, лесен за навигиране и саморазясняване. Той няма особено блестящо усещане или опит (както правят някои VPN) да се продава прекомерно. Уебсайтът има много възможности, но те са насочени към по-опитни потребители и бизнес VPN. Като такъв, всеки, който се интересува от VPN за лична употреба, ще бъде добре игнорирайки по-голямата част от функциите на уебсайта. Хубавото на допълнителната информация (и опции) е, че ако имате нужда от тях, те са на разположение. За по-голямата част от потребителите обаче ще е достатъчно просто да изтеглите клиента, който се нуждаете за платформата, която използвате. Добрата новина е, че Astrill има клиентски софтуер за всички популярни платформи: Windows, Mac, Linux, Android и iOS.

поддържа

Поддръжката се предоставя чрез билетна система или имейли и 24/7 система за чат на живо. Имейлите получиха отговор в рамките на няколко часа, което не е дълго време да се наложи да чакаме. По-важното е, че техническата им поддръжка беше там в рамките на няколко минути всеки път, когато използвах услугата. За съжаление, не всички техни техни екипи бяха добре запознати с опциите за криптиране. Екипът обаче успя да се свърже бързо със своите разработчици, за да отговори на техни въпроси. Чувствах, че екипът се събра и ме преведе през нещата, които исках да знам бързо и по много ефикасен и приятелски начин. Като такъв, не мога да повредя екипа им за обслужване на клиенти. Добър е и фактът, че Astrill има база знания на своя уебсайт, която има отговори на много често срещани проблеми. Потребителите могат бързо да го търсят, за да получат отговори.

Процеса

Абонирането за Astrill е може би най-досадното нещо за услугата. Няколко пъти се сблъсквах с 'captcha', докато използвах уебсайта, за да се абонирам и изтеглям софтуера. Тази лека досада обаче се компенсира от факта, че това означава, че Astrill прави всичко възможно, за да не прониква ботовете в нейните системи. Един недостатък е количеството детайли, което Astrill иска от потребителите, за да им позволи да се абонират. Потребителите трябва да въведат имейл адрес, физически адрес и телефонен номер, за да получат четирицифрен код за потвърждение. Ако не въведете четирицифрения код, може да не използвате Astrill (включително безплатната пробна версия). След като потвърдите кода обаче, клиентът лесно се осъществява на уебсайта му и се изтегля бързо. Той се инсталира много бързо и след потвърждаване на имейла и паролата ви ще можете да се свържете с неговите сървъри. Имайте предвид, че софтуерът за VPN идва настроен на OpenWeb по подразбиране - така че, моля, изберете OpenVPN в падащото меню в горната част на клиента, за да бъдете правилно защитени.

Windows VPN клиент

Windows VPN клиентът е наистина страхотен. След като го инсталирате, ще го намерите в областта за уведомяване на стартовата си лента. Оттам е много лесно да се контролират всичките му функции. Просто кликнете върху Настройки, за да получите всички опции. Тук можете да изберете нивото на криптиране, което желаете за вашия OpenVPN протокол. Освен това можете да щракнете върху Privacy, за да стигнете до ключа за убийство и инструменти за защита от теч. Когато сте на OpenVPN, ще видите малко заключване до местоположението на сървъра. Това заключване ще остане на място през цялото време, когато сте защитени. Ще трябва да изключите VPN връзката, за да получите отново падащото меню на местоположенията на сървъра.

DNS защита от теч

Astrill има възможност да наложи DNS защита от теч, IPv6 защита от теч (които и двете са включени по подразбиране) и WebRTC IP защита от теч.

Добрата новина е, че защитата от течове на DNS е вградена в Windows клиента и работи. Не са открити течове на DNS с помощта на ipleak.net. Освен това не са открити течове на WebRTC. Това е страхотна новина и означава, че клиентът на Windows на Astrill върши добре своята работа, що се отнася до поверителността. За съжаление, това не беше вярно за Android клиента. Това страда от липсата на OpenVPN като опция и беше установено, че има DNS течове по време на моите тестове.

Kill Switch

Astrill има ключ за убийство. За да го намерите, щракнете върху Настройки > поверителност > Превключвател за Интернет. След като бъдете избрани, вие ще бъдете защитени срещу отпадане на VPN и изпращане на незашифрован трафик към вашия интернет доставчик. Превключвателят kill ще прекрати напълно вашата интернет връзка, докато VPN връзката не бъде възстановена. Това е ценна характеристика, която имат само най-добрите VPN.

Други платформи

Android VPN на Astrill е в долната част на опциите на платформата. Той се изтегля бързо и е много лесен за инсталиране. Клиентът е проектиран за Android и като такъв е готов да се използва веднага след като изтеглите и инсталирате приложението. За съжаление няма клиент за защита или защита от течове на DNS в клиента на Android. Освен това открих, че има теч на DNS, когато тествах Android клиента. Друг лек недостатък на Android клиента е, че той не предлага нивото на опциите за криптиране, налични на клиента на Windows. Шифроването е StealthVPN или OpenWeb, а не препоръчаният ни протокол, OpenVPN. Astrill предлагат и VPN за потребители на iPhone. Версията на iPhone на приложението не поддържа openVPN, така че това ще трябва да бъде конфигурирано ръчно.

Производителност (тестове за скорост, DNS, WebRTC и IPv4)

Тестовете са извършени с помощта на TestMy.net на оптична връзка UK Virgin Media VIVID 100. Скоростите на връзката бяха наистина добри на сървърите на Великобритания, Холандия и САЩ. Имаше само леко попадение на производителността на всеки от сървърите. Всъщност скоростите на връзката бяха толкова добри, че това може да се счита за една от най-добрите части на услугата.

Добрата новина е, че не са открити течове на IPv4 DNS в клиента на Windows. Освен това в клиентът на Windows не са открити течове на WebRTC.

заключение

В заключение, Astrill е доста добра VPN услуга за Windows, която е добра цена / качество. Клиентът на Windows предлага отлични опции за шифри, които правят услугата доста защитена (макар че ръкостискане, хеш аут и PFS са непотвърдени и вероятно ще бъдат свалени). За съжаление Android клиентът не се сравнява: OpenVPN не е наличен и са открити течове на DNS. Поради тези причини считам Astrill за много по-добра VPN услуга за Windows и достойна за разглеждане. С казаното не бих считал, че клиентът на Android е в същата лига като клиента на Windows. Поради тази причина бих помислил да търсите другаде, ако клиентът за Android е важен за вас. Освен това не успяхме да спечелим изключително важна информация за криптиране от Astrill. Тъй като повечето VPN услуги са горди да се похвалят с добро криптиране, изглежда доста вероятно криптирането на Astrill (въпреки изобилието от шифров избор в неговия клиент на Windows) е гадно.

Посетете Astrill »

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me