ПРОМЕНИХМЕ КАК ДА СЪХРАНИМ ПРЕГЛЕДИТЕ!
Наскоро актуализирахме нашия процес на оценка за всички отзиви на ProPrivacy.com. Подробности за нашите нови критерии за оценка можете да намерите тук


AirVPN

 • Ценообразуване

  от $ 4.64
  / месец

 • Достъпно на:


  • Windows

  • MacOS

  • андроид

  • Linux

  • IOS

AirVPN има отлично криптиране и сигурност. Функции като VPN през Tor и поддръжка на OpenVPN са само няколко причини, поради които AirVPN е изключителна VPN услуга. Наградите ProPrivacy.com се признават като индустриален златен стандарт за определяне на изключителни постижения в сектора VPN. На тазгодишното ексклузивно събитие в Лас Вегас, AirVPN спечели наградата за най-добър VPN за поверителност. Продължете да четете този отзив, за да разберете защо AirVPN беше отличен за най-добър VPN за поверителност за втора поредна година!

ProPrivacy.com резултат
8.9 от 10

резюме

AirVPN е италиански доставчик на VPN, който гордо се гордее с това, как е настроен от „хактистисти и активисти“, изразява почти ненадмината грижа за запазването на поверителността на потребителите. Ще започна това ревю, като отбележа, че след като го използвам като моя лична VPN услуга за около две години, съм по-голям фен от всякога на AirVPN. Освен това използва отлични мерки за криптиране и сигурност и предлага фантастични функции за повишаване на поверителността (като VPN през SSL и VPN през Tor). Според моя опит, AirVPN е почти сигурно най-бързата и стабилна VPN услуга, която някога съм използвал.

Бързи статистики

 • Държави
  19
 • Едновременни връзки
  5
 • компетентност
  Италия

Характеристика

AirVPN е базиран в Италия и предлага сървъри в 15 страни, повечето от които са в Европа, с изключение на тези в САЩ, Канада и Хонконг. В сравнение с някои доставчици това не е много, но покрива най-популярните места. AirVPN поддържа само протокола OpenVPN, по отношение на PPTP и дори L2TP / IPsec като твърде несигурен (журито е извън IPSec, но OpenVPN е предизвикателно защитен и обикновено се счита за най-добрия VPN протокол, наличен за търговска употреба). Като се има предвид, че OpenVPN сега работи на всички основни платформи (с изключение на Blackberry и Windows Mobile), това вероятно няма да е проблем за повечето потребители. На потребителите е разрешено до 5 едновременни връзки (идеални за свързване на вашия компютър, телефон, таблет и още няколко устройства, всички наведнъж).

DNS маршрутизация

С все повече и повече стрийминг услуги, които блокират потребителите да заобикалят гео-ограниченията им чрез използване на VPN и други технологии за гео-подправяне, системата за навигация на DNS на AirVPN, която "двойно прескача" връзката ви чрез вътрешни сървъри, за да заобиколи такава цензура, е много добре дошла. Това е чудесен VPN за iPlayer и други стрийминг услуги като Hulu. Това означава, че дори когато сте свързани с VPN сървъри извън САЩ или Великобритания, това е VPN, който работи с Hulu и BBC iPlayer (дори не е необходимо да се свързвате към VPN сървър в страната, която е домакин на гео ограничената услуга!) , При употреба намирам, че това обикновено работи добре ... но не винаги. В тези ситуации просто свързването към сървър, разположен в желаната държава, винаги е работило за мен. Трябва също да отбележа, че посещението на Netflix.com ми отнема локална версия на уебсайта (въз основа на IP адреса на моя VPN сървър).

VPN през Tor

Заедно с BolehVPN
, AirVPN е единствената услуга, за която знам, че предлага VPN през Tor, където се свързвате първо към мрежата Tor, след това към AirVPN. Когато използвате и анонимен метод на плащане (например правилно смесени биткойни), това означава, че AirVPN не може да знае кой сте, тъй като не вижда реалния ви IP адрес. VPN чрез Tor осигурява много високо ниво на истинска анонимност, нещо, което обикновено не е възможно с VPN. Поради това обикновено се счита за най-добрият начин за комбиниране на предимствата за поверителност на VPN и Tor, въпреки че фактът, че AirVPN представлява фиксирана точка във веригата, която би могла да бъде компрометирана, е да се има предвид. AirVPN предоставя също инструкции за използване на браузъра Tor за постигане на сигурен Tor чрез VPN (което е много по-сигурно от функцията „прозрачен мост“ Tor чрез VPN, предлагана от някои доставчици).

Алтернативни портове, тунелиране на SSL и SSH

Рядко се блокират VPN, но това се случва на места като Китай и Иран (въпреки че обикновено това е само частично ефективно). AirVPN ви позволява да противодействате на тези мерки, като стартирате OpenVPN трафик през TCP порт 443, който е същият порт, използван от редовен SSL трафик (стандартът за криптиране, използван от целия интернет за защита на уебсайтовете и интернет услугите). Това прави OpenVPN трафикът да изглежда точно като обикновен SSL трафик, който и двете го скриват, и го прави много трудно да се блокира (тъй като това ефективно нарушава интернет!)

Настройките на портовете лесно се променят в клиента. В допълнение към TCP порт 443, можете да избегнете цензурата, като превключите различни портове, които е малко вероятно да бъдат блокирани
Много решителен противник обаче може да извърши усъвършенствана проверка в дълбоки пакети, за да открие, че се използват VPN протоколи (а места като Китай не надвишават интернет за потребителите!).

Отговорът на AirVPN на това е да позволи на потребителите да обвиват своите криптирани данни от OpenVPN вътре в още един слой на криптиране (SSL или SSH). Това би трябвало да фолира почти всеки метод, използван за откриване на използването на VPN (NSA може да бъде в състояние да декриптира стария SSH протокол, затова препоръчвам тунелиране на SSL, ако е необходимо). SSL и SSH тунелирането го прави чудесен VPN в Китай и повече от способен да победи Великата защитна стена на Китай, но трябва да се отбележи, че и двете изискват допълнителна обработваща мощност за допълнителния слой на криптиране, което ще забави интернет връзката ви. Отдалеченото пренасочване на портове е достъпно и за потребители, които изискват до 20 отворени порта за входящи връзки, което е полезно за самостоятелно хоствани уебсайтове и сървъри за игри.

Скорост и производителност

Тестовете за скорост бяха проведени на 50Mbps / 3Mbps UK широколентова връзка.

Както виждаме, резултатите са доста добри, въпреки че (леко странно) за мен е по-бързо да се свържа със сървър в Холандия, отколкото във Великобритания. Изпълнението на САЩ от Великобритания е много солидно. Дори и без включено мрежово заключване никога не съм срещал проблем с изтичане на DNS и както вече беше отбелязано, Еди предотвратява течовете на IPv6 и (ако е активирано мрежовото заключване). Анекдотично много рядко страдам от отпадане на VPN при използване на AirVPN.

AirVPN таксува € 7 (приблизително 8 USD) за абонамент за месец, като обичайните отстъпки, достъпни за групови покупки, намаляват до 4,50 EUR (приблизително $ 5 USD), ако се закупи годишен абонамент. 3-дневна безплатна пробна версия е достъпна при писмено искане или ако сте нетърпеливи, може да имате 3-дневен абонамент за 1 евро. / блог / 29990 / VPN криптиране-изражение-обяснени-AES-ВС-RSA-срещу-ша-и т.н. /

Всички абонаменти осигуряват пълен достъп до всички функции на AirVPN, което прави AirVPN доста евтин вариант в сравнение с много конкурентни услуги.

AirVPN приема плащане чрез PayPal и впечатляващо широк спектър от платежни процесори, което означава, че потребителите в части от света, които иначе често са подложени на дискриминация при извършване на международни плащания, не трябва да срещат проблеми при закупуване на абонамент. Той също така приема плащане чрез не само биткойн, но и чрез почти всяка друга криптовалута, която искате да назовете.

Лесна употреба

Записвам се

AirVPN поддържа мобилни потребители с VPN приложение за Android, както и iOS VPN приложение също. AirVPN също VPN за потребители на Mac, Linux и Windows. Linux VPN клиентът има GUI, който е идентичен с версиите за Windows и OSX.

Регистрацията за AirVPN е лесна и безболезнена, като единствената заявена лична информация е валиден имейл адрес (AirVPN активно насърчава потребителите да разполагат с имейл адрес за еднократна употреба за това). Плащанията с биткойн се извършват чрез CoinBase, докато други плащания с криптовалута се обработват чрез CoinPayments. След като извършите плащането, ще получите приветствен имейл, съдържащ някои полезни връзки. За разлика от някои доставчици, никакви данни за акаунта не се изпращат чрез електронна поща - вие избирате вашето име за вход и парола по време на регистрация.

AirVPN Windows VPN клиентът

AirVPN нарича своя персонализиран Windows VPN клиент (те също предлагат този VPN за Mac OSX Mavericks и Yosemite и Linux) „Eddie“, а първото нищо, което трябва да се отбележи е, че Eddie е напълно отворен код. Това означава, че може да бъде независимо одитирано, за да се гарантира, че нищо не се случва и бих искал повече VPN доставчици да отворят своя софтуер. Еди разполага с DNS защита от теч, динамичен избор на сървър и много статистики, които да ви помогнат да решите кой е най-добрият сървър за връзка.

Много информация!

Благодарение на дневниците в реално време е възможно да следите какво точно прави Еди (ако имате знания да ги разберете!).

Заключването в горния десен ъгъл показва, че „Network Lock“ е активиран. Това създава защитна стена, която предотвратява навлизането или излизането от компютъра извън тунела VPN към сървърите на AirVPN. AirVPN предлага добра защита от изтичане на DNS, дори без активирано мрежово заключване (никога не съм срещал изтичане на DNS с помощта на услугата), но мрежовото заключване трябва да гарантира, че течовете на DNS са невъзможни, като същевременно действат като убиец. Тази настройка трябва също да предотврати изтичане на IP поради грешка в WebRTC, но в моята система защитната стена на мрежовото заключване влиза в конфликт с обикновената ми защитна стена, предотвратявайки работата на тази функция. Тъй като това не може да бъде разрешено без напълно деинсталиране на защитната ми стена (нещо, което не съм готов да правя), не успях да проверя, но на теория тази функция трябва да работи добре. Еди не правилно маршрутизира заявките за IPv6, но деактивира IPv6, за да предотврати течове на DNS (трудно е да се удари AirVPN твърде силно по този въпрос, тъй като освен Mullvad, никой доставчик не обработва правилно DNS заявки). Единственият истински проблем с Еди е, че той променя настройките на DNS на Windows. Това обикновено е добро, тъй като гарантира, че всички заявки за DNS се разрешават от сървърите на AirVPN, но ако по някаква причина клиентът се изключи внезапно, трябва ръчно да нулирам настройките на DNS, преди да мога да се свържа отново с интернет (Контролен панел -> Център за мрежа и споделяне -> Промяна на настройките на адаптер -> връзка с десния бутон на мишката -> Имоти -> изберете Internet Protocol Version 4 -> Имоти -> Предпочитан DNS сървър: 8.8.8.8). Еди е може би най-пълнофункционалният VPN клиент, който някога съм използвал. Както при повечето неща, свързани с AirVPN, той има технологичен фокус и използва термини, които дори опитен потребител на VPN като мен понякога се нуждае от проучване, за да разбере напълно.

Обслужване на клиенти

поддържа

Подкрепата се предоставя главно чрез обширни форуми на AirVPN. За съжаление, дискусиите са склонни към много технологичните и не е изненадващо, че много потребители могат да ги намерят за силно смущаващи (виждате ли тема, развиваща се тук?). От плюс, форумите предоставят съкровище от знания, свързани с VPN, а желанието на екипа на AirVPN да обсъдят интимни подробности за тяхната работа (подкрепено от очевидно силните технически познания) е глътка свеж въздух в индустрия, където поддръжката често или предоставя просто отговори на сложни въпроси, или още по-лошо, изглежда няма представа за какво говори! В допълнение към публикуването на въпроси за форумите, можете директно да изпратите имейл (билетна система) на екипа на AirVPN. Опитах това в миналото и установих, че може да отнеме до един ден, за да получите отговор, но че отговорът е неизчерпаем.

Поверителност и сигурност

AirVPN използва много силно криптиране. Почти не се разбира, че AirVPN не поддържа журнали и използва споделени IP адреси и е един от малкото доставчици на VPN, които прилагат Perfect Forward Secrecy (без което OpenVPN не трябва да се счита за особено сигурен). За целта се използват 4096-битови клавиши Diffie-Hellman, които се обновяват на всеки 60 минути (или могат да бъдат зададени по-често чрез клиента). Благодарение на това AirVPN винаги е бил имунизиран срещу потенциалните атаки на Logjam, изложени от изследователите миналата година.

Той също така беше имунизиран срещу скорошната уязвимост „port fail“, която засегна много VPN услуги, благодарение на използването на отделни IP адреси за влизане и излизане на всеки VPN сървър. Освен това AirVPN е един от малкото VPN доставчици, които защитават потребителите срещу грешката в WebRTC (и както ще видим, защитата от течове на DNS и Killswitch също са предоставени с любезност на настолния клиент). Както беше обсъдено по-горе, AirVPN също предлага различни (незадължителни) технологии, които правят използването на VPN изключително сигурно и частно (и благодарение на VPN чрез Tor, потенциално дори наистина анонимно - особено като се има предвид богатството от анонимни методи на плащане, които AirVPN приема). Според мен, както по отношение на техническите иновации, така и на върховите постижения, както и вниманието му към детайлите при защита на поверителността на клиентите, няма друга услуга, която да докосне AirVPN.

Заслужава да се отбележи обаче, че езикът, който AirVPN използва, за да опише както целта на своята технология, така и начина, по който тя трябва да бъде настроена, най-добре може да се опише с кратък и натоварен жаргон. Разглеждайки документацията на AirVPN, скоро става ясно защо масовите потребители могат да избягат! Друг потенциален проблем е, че AirVPN е базиран в Италия, член на шпионския съюз Fourteen Eyes, който си сътрудничи с NSA и GCHQ. Това определено не е идеално и Италия също не е много дружелюбна, що се отнася до авторското право на пиратство. От друга страна, въпреки че Директивата за запазване на данни на ЕС беше обявена за невалидна от Съда на Европейските общности на основата на правата на човека, италианските доставчици на VPN не бяха задължени да водят никакви журнали. AirVPN казва, че ако някое такова искане е било отправено от някоя държава от ЕС, в която оперира, това ще доведе до Съда на Съда. AirVPN се радва на потребителите да изтеглят P2P от който и да е от своите сървъри.

Заключителни мисли

Дори описването на безброй функции на AirVPN в този преглед нагледно показва силните страни на тази услуга, но и защо много потребители се борят с нея. По отношение на отдадеността на личния живот, готините функции и техническото ноу-хау, AirVPN е много впечатляващ - всъщност според мен никой друг на пазара не може да го докосне в това отношение. Но (и това е голямо, но!) AirVPN очевидно не успява да се ангажира с по-широка аудитория поради непробиваемия си технологичен фокус. В много отношения това е несправедливо, тъй като клиентът на AirVPN е лесен за използване (просто изтеглете и стартирайте!) И изглежда смешно да критикувате услуга за внимателното й внимание към детайлите и за предлагането на множество функции, рядко достъпни на друго място (ако в всичко). Ако разгледаме накратко дискусиите във форумите, или дори голяма част от документацията, предназначена да помогне на новите потребители, или как опциите се представят в клиента, лесно е да разберем защо стават както посетителите на уебсайта, така и съществуващите. плашете! Като такъв (и страхотен, колкото мисля, че е), AirVPN вероятно би трябвало да се разглежда като нишова услуга, насочена към технологичните ръководители и наркоманите, а не като подходяща за масовата VPN аудитория.

* Разделът за поверителност и сигурност на тази статия е актуализиран след AirVPN, който се свързва с мен, за да изчисти някои грешки / объркване, най-забележимите от които се отнасят до използването на HMAC SHA1 удостоверяване на канали за данни и контрол. Сега съм убеден, че HMAC SHA1 е много сигурен. Моля, вижте секцията с коментари в тази статия за задълбочените разсъждения на AirVPN.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me