За оне који живе у Француској који желе да избјегну цензуру и надзор, ВПН је једноставан одговор. Пријавом за сервис могу заштитити своју мрежну активност. Корисници ВПН-а такође добијају друге погодности, као што су приступ географски ограниченом садржају и веб локацијама.

Најбољи ВПН за Француску - поређење

Испод смо навели пет најбољих ВПН-ова за Француску. Све ове услуге пружају одличне сигурносне карактеристике, брзе ВПН сервере у Француској и широм света, и могу да деблокирају веб локације која су тренутно блокирана на вашој локацији. Ако желите више информација о било којој од доле наведених услуга, кликните на веб локацију провајдера или погледајте наше детаљне ВПН прегледе.

 1. ЦиберГхост ВПН

  - услуга је једноставна за употребу с низом сјајних функција - 452 ВПН сервера у Француској

 2. ЕкпрессВПН


  - је брза услуга и изузетно је сигурна - има 3 сервера у Француској

 3. НордВПН

  - има неколико фантастичних карактеристика укључених у услугу као што су наменски ИП и Тор преко ВПН - 199 ВПН сервера у Француској

 4. ПриватеВПН

  - је јефтина ВПН услуга која има јак фокус на приватности - 2 француска ВПН сервера

 5. ИПВанисх

  - је ВПН услуга велике брзине која поседује скоро све своје сервере - 4 ВПН сервера у Француској

Разматрања ВПН-ова у Француској

Постоји неколико ствари које би требало да имате на уму приликом одабира ВПН-а за Француску, навели смо неке ствари које могу утицати на вашу приватност у Француској.

Контроверзни закони и закони о заштити приватности

У децембру 2014. француска влада је мирно усвојила закон о надзору који је дозволио прикупљање информација и докумената који се обрађују електронским комуникацијским мрежама или услугама, списак позива и бројева позива, као и трајање и време комуникације.

Иако је нацрт закона био веома контроверзан, подржао га је још један, наметљивији закон о надзору у 2015. години. Хуман Ригхтс Ватцх је указао на најпроблематичнија подручја закона као:

Експанзивне овласти премијера да одобри надзор у сврхе далеко веће од оних које су признате у међународном закону о људским правима; недостатак смисленог судског надзора; захтеви за приватне пружаоце услуга да прате и анализирају корисничке податке и извештавају о сумњивим обрасцима; продужени периоди задржавања за неке снимљене податке; и мало јавне транспарентности.

""Иако је циљ закона да се француска пракса надзора стави под владавину закона, он у ствари користи закон за умањивање голе експанзије надзорних овлашћења. Француска може много боље од овога, поготово ако се жели дистанцирати од прекомерних и тајних пракси масовног надзора САД и Велике Британије које су привукле толико правних изазова."

Генерално веће Хуман Ригхтс Ватцха, додала је Динах ПоКемпнер

Терористички напади 2015/2016

2015 и 2016 су биле мрачне године за Француску. Почетком 2015. године дошло је до пуцњаве Цхарлие Хебдоа, када су два члана терористичке групе Ал-Каеде присиљена ући у канцеларију сатиричног недељника. 7. јануара убили су пет чланова особља и оставили 11 рањених.

Цхарлие Хебдо

Ову трагедију пратили су напади у Паризу 13. новембра 2015. године, које је координирао ИСИЛ. Укључили су самоубилачке нападе и масовне пуцњаве у кафићима, ресторанима и позоришту Батацлан. Напади су однели 130 живота и 368 људи је тешко повређено. Био је то најсмртоноснији напад на Француску од Другог светског рата. Следствено томе, земља је у продуженом ванредном стању.

2016 је, нажалост, доживела и свој део трагедије. Увече 14. јула теретни камион намерно се возио кроз гомилу људи прослављајући Дан Бастиље у Ници. Као резултат тога, 86 људи је погинуло, а 434 су повређене. ИСИЛ је преузео одговорност и за овај напад, чиме је продужено ванредно стање у земљи на 26. јануара 2017. Француска је такође повећала зрачне ударе на ИСИЛ у Сирији и Ираку.

ПС Биометријска база података

30. октобра 2016. године, тајна је створена илегална база података која садржи биометријске детаље о 60 милиона француских држављана. Огромну базу података створила је Француска социјалистичка странка као одговор на тренутно ванредно стање, називајући је неопходном за националну безбедност. Зове се "Сигурни електронски наслови" (ТЕС), садржи личне и биометријске детаље готово свих у Француској. Ово укључује фотографију лица, отиске прстију, боју очију, тежину, географску адресу и ИП адресу.

База података крши ограничења у кориштењу биометријских података, чинећи их илегалним. Такође има и друге озбиљне импликације, попут употребе за масовни надзор или угрожености хакера и других сајбер претњи.

Француски ВПН: Закључак

Француска влада претњом терористичким нападима користи да оправда постојеће законе о масовном надзору, као и доношење нових. Што је још горе, ствара илегалне (и рањиве) базе података својих грађана. Док влада каже да је то од виталног значаја за националну сигурност, жалосно је и запањујуће видети такву пролибертарску државу која постаје плен менталитета који толико земаља одузима грађанима своја основна права у име сигурности кроз надзор.

Са сталним надзором владе, становници Француске који цене своју приватност на мрежи било би паметно пријавити се код поузданог ВПН провајдера. Претплата на било којег од горе наведених провајдера осигураће вам да можете да се бавите својим мрежним активностима, а да не бринете ко ће гледати.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me