Посљедњих година Адблоцкери су постали основно средство у нашој навигацији интернетским простором, помажући у побољшању перформанси, заштите и приватности. Са таквим процватом популарности који производи стотине производа на мноштву платформи, може бити тешко одабрати који адблоцкер је прави за вас и на који начин би могао да помогне.

Који су најбољи адблоцкери?

 1. уБлоцк Оригин

  - Најбоље проширење прегледача

 2. ЦиберСец (НордВПН)

  - Најбољи ВПН са блокатором огласа

 3. АдФендер

  - Најбоља радна апликација

 4. АдЛоцк


  - Најбољи блокатор огласа за Андроид

 5. 1Блоцкер Кс

  - Најбољи блокатор огласа за иОС

 6. Адблоцк Плус

  - Часно помињање

У неком или другом тренутку, сви смо се суочили са страшним скочним прогоном, наметљивим обликом рекламирања које су поставиле компаније које често дају предност приходима од задовољства корисника. Исто се може рећи за видео записе са аутоматском репродукцијом и скучене веб локације испуњене анимацијама, звуком и текстом, што неизбежно успорава системе и њихову пропусност.

Адблоцкери могу помоћи купцима да спрече оглашавање, убрзају време учитавања и уштеде трајања батерије.

Унесите адблоцкер, софтвер дизајниран да помогне потрошачима да избегну манипулацију робним маркама спречавањем приказивања реклама на екрану. Корисници десктопа одмах примећују побољшање бржим учитавањем веб страница, али предности су посебно видљиве на мобилним и лаптоп уређајима уз уштеду трајања батерије.

Биће вам опроштено што мислите да се овде завршава функционалност алата, захваљујући истоименом прегледу, али одређени производи могу бити у могућности још много тога. Помажу у заштити корисника од злонамерних реклама познатих као "злоупотреба", јер их нападачи користе за ширење штетног кода. То се може учинити преусмеравањем корисника на компромитовану веб страницу или слањем скровитог преноса на сумњиве жртве, у неким случајевима без клика на саму рекламу.

Адблоцкери такође доказују важност у борби за приватност, јер веб локације настављају да шаљу податке корисника. Бројни огласи су злогласни за праћење сваког клика који корисник направи, изградњу профила интересовања који укључују интимне информације као што су старост, локација, пријатељи и више.

Врсте Адблоцкерс

Као и увек, нису сви програми изграђени једнаки и могу се појавити у различитим облицима. Иако су неке врсте изразито популарније од других, неопходно је одмерити предности и недостатке како бисте одредили најбоље адблокере за прегледаче као што су Цхроме, Фирефок или Сафари, оперативни системи као што су Виндовс 10, Андроид или иОС и безброј уређаја тамо.

Проширења прегледача

Без обзира да ли се корисник опредијелио за комад софтвера у власништву компаније, као што је Гоогле Цхроме или понуде отвореног кода, скоро сви прегледачи долазе с уграђеним функцијама за блокирање како би избјегли адваре. Нажалост, ове мере су често ограничене, а већина се окреће ка проширењима како би се искористила максимална могућност прегледача.

Адблокере засноване на претраживачу најлакше су инсталирати и нуде много прилагођавања.

Далеко најпопуларнији тип адблоцкер-а, екстензије је најлакше инсталирати са само неколико кликова и нуде низ прилагођавања. Огласи су обично блокирани подразумевано; с тим да корисници морају да ручно додају списак поузданих веб локација уколико желе да допринесу приходу компаније.

Наравно, прегледачи засновани на Цхромиум-у имају највећи избор додатака за блокирање блокова захваљујући Цхроме-у завоја већине глобалног тржишта. Иако је Фирефок на располагању добар распон, подршка за остале који су наведени у топ 5 најсигурнијих прегледача изграђених за приватност је мања и између осталог. Корисници такође ризикују рањивост отиска прста на прегледачу када користе многа проширења, што резултира потребом за додатном заштитом као што је Цанвас Дефендер за Фирефок.

Бесплатно није нужно добро

У почетку се може чинити благословом што су многи блокери огласа слободни за употребу, али нажалост, не могу сви осигурати ниво приватности који потрошач очекује. Неки зарађују свој новац дискретно набрајајући огласима за компаније које се определе за дељење прихода са програмерима, док други понекад раде прикупљањем и продајом података самих корисника.

Предности проширења прегледача

 • Једноставан за инсталацију
 • Усер-фриендли
 • Прилагодљив
 • Велики избор плаћених и бесплатних адблокера

Слабости проширења прегледача

 • Распони подршке по прегледачу
 • Рањивост отиска прста на претраживачу без додатне заштите
 • Неки бесплатни адблокери нису толико приватни како се чини

ВПН-ови са Адблоцкер-има

Виртуелне приватне мреже (ВПН-ови) од виталног су значаја када је у питању приватност на мрежи са њиховом способношћу да сакрију оно што нагађате, што их чини савршеним алатом за повезивање са адблоцкерима. Неки програмери су одузели средњег човека нудећи могућности за блокирање у оквиру својих услуга, остављајући више времена за приватно прегледавање веба и мање времена за лов на савршен софтвер.

ВПН-ови са блокаторима огласа могу бити згодни, али скупи.

Као једнопросторни корисници, корисници искориштавају све предности традиционалног адблокера уз функцију ВПН-а, чинећи невероватно тешко да огласни софтвер формира профил. Пакети су често део премиум претплате, што кориснику омогућава заштиту више уређаја одједном.

С обзиром на то да је уграђени програм плаћена функција, нема смеха око тога како компанија зарађује, али то га чини мање доступним од неких проширења прегледача. Основни недостатак је, међутим, што се блокада блокаде не може користити независно, јер се функција активира само када је повезана на ВПН

Предности ВПН-а са блокаторима огласа

 • Долази у пакету са ВПН
 • Оне стоп схоп за приватност

Слабости ВПН-а са блокаторима огласа

 • Захтева претплату, плаћену претплату
 • Функција блокатора огласа не може се самостално користити

Апликације за блокаду огласа за рачунаре

Иако је то много неконвенционалнији начин ослобађања од огласа, постоји мали број апликација за блокирање огласа које се могу директно инсталирати на радне површине.

Десктоп блокатори огласа спречавају оглашавање на више претраживача и апликација.

За разлику од проширења, ови програми имају могућност спречавања приказивања реклама у више прегледача одједном - што је прикладно с обзиром да се увек охрабрује инсталирање више од једног прегледача. Чак и рекламе печене у другим апликацијама и Виндовс 10 тешко се суочавају са овим адблоцкер апликацијама.

Такође за разлику од проширења, адблоцкер апликације имају тенденцију да заузму већу количину системских ресурса, попут меморије, чак и када се не користе. Строго бесплатне верзије програма такође остају ограничене или су заостале у развоју у поређењу са њиховим плаћеним алтернативама, остављајући их мало мање приступачним.

Предности апликација Десктоп адблоцкер

 • Покрива више претраживача и програма

Слабости апликација Десктоп адблоцкер

 • Ресурси су тешки
 • Бесплатне верзије су обично ограничене или застареле
 • Није много избора

Адблоцкери са рутером

Уз мало знања, могуће је учитати адблокере на наменске или виртуелне рутере, спречавајући рекламе на нивоу ДНС система. Имплементација зависи од интерфејса сваког појединог рутера, и иако су они често тежи за постављање од алтернатива, они дају највеће резултате.

Огласни блокери усмјерени на рутер спречавају огласе прије него што дођу до вашег система, чинећи ствари брзим.

Иако претходно споменути адблоцкери заустављају приказивање огласа, већина не чини ништа како би спречила веб страницу да преузима персонализоване банере, слике и видео записе на основу историје прегледавања корисника и спремљених колачића. Забрањивањем учитавања ових огласа на нивоу ДНС-а не само да се повећавају перформансе, већ се користи и на више уређаја у домаћинству, а камоли више претраживача..

Спречавање рекламирања помоћу ДНС-а обично је блок за читав покривач који корисник понекад може прилагодити на основу тога колико су строга њихова подешавања. Постоји ризик да се одабране веб странице поквари и да се комерцијалне локације ухвате у унакрсној ватри, а обје се могу ријешити ручним листама бијелих листа. Ниједно решење засновано на рутеру није доступно као његова локална браћа, али као што је раније споменуто, то посебно зависи од корисничког интерфејса рутера..

Предности блокатора учитаних на рутеру

 • Осигурава све уређаје у просторијама
 • Зауставља учитавање реклама и њихово приказивање

Слабости усмјерених блокатора рутера

 • Може се фино подесити
 • Није баш једноставан за управљање

Најбоље услуге за блокирање огласа

1. уБлоцк порекло

Најбоље проширење прегледача

 • Цене

  Фром 0,00 УСД
  / месец дана

уБлоцк Оригин доесн’не можете да се бавите свим прегледачима тамо, али он подржава основне верзије десктоп рачунара Цхроме, Фирефок, Сафари, Едге, Опера и друге прегледаче засноване на Цхромиум-у. Лаган је у односу на конкуренцију и сусрели смо се са најмање порука о откривању са веб локација које се моле да их додају у списак, побољшавајући моје искуство.

2. ЦиберСец (НордВПН)

Најбољи ВПН са блокатором огласа

 • Цене

  Фром 0,00 УСД
  / месец дана

Иако ЦиберСец сигурносни пакет није’Ако је бесплатно, укључује се у претплату на НордВПН, што даје невероватну вредност за новац. Корисници имају приступ свим предностима наше највише оцењене ВПН услуге, укључујући заштиту од блокирања и злонамјерног софтвера.

3. АдФендер

Најбоља радна апликација

 • Цене

  Фром $ 15,95
  годишње

Иако АдФендер више не нуди бесплатну верзију од верзије 2.50, и даље је један од најбољих блокатора огласа за Виндовс Виста до Виндовса 10 захваљујући релативно јефтиних 19,95 УСД годишње претплате. Испробана је и тестирана употребом широког спектра претраживача, укључујући Ватерфок и Пале Моон, две понуде које су највише усмерене на приватност.

4. АдЛоцк

Најбољи блокатор огласа за Андроид

 • Цене

  Фром 10,00 УСД
  / месец дана

АдЛоцк’с десктоп верзија бр’Не прилично конкурентан на 22 УСД годишње, али његова претплата за Андроид од 11 УСД доказује. То’је мало интензивнији на ресурсима од алтернатива заснованих на претраживачу за мобилне уређаје, али као посебна апликација може спречити аутоматско пуштање видео записа, скочних прозора и општих реклама широм мобилних уређаја. Гоогле је онемогућио услуге блокирања огласа’с Плаи Сторе, што значи да ће корисници морати да га додају на свој уређај.

5. 1Блоцкер Кс

Најбољи блокатор огласа за иОС

 • Цене

  Фром 0,00 УСД
  / месец дана

Као један од првих познатих блокатора огласа за иОС, 1Блоцкер Кс је одабрао трик или два који омогућавају да рекламе остану у току за иПхоне и иПад уређаје. 1Блоцкер Кс је постао оптимизација за Сафари, а победио је’не радите на апликацијама, али ћете уштедети системске ресурсе са својим 115,000+ правилима и подешавањима блокаде који спречавају да се садржај унапред преузима. Ово је доступно директно из Апп Сторе-а за једнократно плаћање у износу од 4,99 УСД.

6. Адблоцк Плус

Часно спомињање

 • Цене

  Фром 0,00 УСД
  / месец дана

АдБлоцк Плус, иначе познат као АБП, једно је од најстаријих проширења около, утврђено као најпопуларнији додатак адблоцкер-а за Фирефок. Нажалост, ово проширење је последњих година добило критике због тога ‘Прихватљиви огласи’ шему, омогућавајући неким оглашивачима који плаћају да склизну на листу. Ова опција се може искључити у опцијама, али с обзиром да је то сукоб интереса и да постоје бољи, приватнији сервиси вани, није’Прилично направимо нашу листу.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me