Коришћењем приватног претраживача попут СтартПаге-а или ДуцкДуцкГо-а, постаје све важнија. То су обично искористити велике претраживаче како би вратили резултате, али прокси захтеви за претрагу тако да Гоогле или Иахоо или Мицрософт не знају ко је извршио претрагу. Другим речима, они виде само да је упит за претраживање дошао из претраживача приватности.

Ови претраживачи приватности обећавају да не записујете своју ИП адресу или претрагу коју сте извршили. Да ли вам ово звучи добро? Добро. Сљедеће питање је који претраживач приватности треба користити…

Најбољи приватни претраживач

Ево најбољих приватних претраживача који су анонимни и чине сјајну Гооглеову алтернативу.

 1. ДуцкДуцкГо

  - Најпопуларнији приватни претраживач

 2. СеарКс


  - претраживач отвореног кода који не гарантује записе

 3. Прекини претрагу

  - Проширење о приватности које ради са вашим омиљеним прегледачем

 4. Почетна страница

  - Једноставан претраживач ако вам не сметају рекламе

 5. Пеекиер

  - Услуга за гледање захваљујући радикално различитом приступу

Наставите читати овај водич како бисте детаљно сазнали више о свакој приватној претраживачкој машини.

Шта Гоогле зна о мени?

Проблем са већина претраживача је то што вас шпијунирају. Ово је њихов пословни модел - да сазнате што више о вама, како бисте испоручили високо циљано рекламирање директно у прозор прегледача.

Гоогле је чак недавно напустио свој мораторијум комбинујући оно што научи скенирајући поруке е-поште са оним што научи о вама током претрага. Још боље да те шпијунирам. Информације које се обично прикупљају и чувају сваки пут када претражите укључује:

 • Ваша ИП адреса
 • Датум и време упита
 • Упит за појмове за претраживање
 • ИД колачића - овај колачић се чува у фасцикли колачића вашег прегледача и јединствено идентификује ваш рачунар. Помоћу њега провајдер претраживача може да тражи захтев за претрагом на вашем рачунару.

Ове информације се обично шаљу на траженој веб страници и власницима било којих рекламних банера трећих страна који се приказују на тој страници. Док сурфате интернетом, оглашивачи стварају (потенцијално веома срамотан) профил вас.

Наравно, ако Гоогле, Мицрософт и Иахоо !, итд. Знају много о вама, ове информације могу се (и често преносе) полицији и НСА. Зато је добро време да се нађе Гоогле алтернатива.

Заиста, то је било тек недавно појавили су се докази који показују како Иахоо ради с НСА-ом у рукавицама да би издао своје кориснике обавештајној служби. Неваљао, несташан.

Гоогле Извештај о транспарентности - Захтеви за корисничке податке

Извештај о транспарентности Гооглеа о броју примљених захтева о подацима корисника и броју (бар делимично) коме је приступио

Бочица филтера: шта интернет крије од вас

Додатна предност употребе претраживача који вас не прати је то што избегавате ефекат „филтер балона“. Већина претраживача користи ваше претходне појмове за претраживање (и ствари које вам се „свиђају“ на друштвеним мрежама) да би вас поставили за профил. Тада могу вратити резултате за које мисле да ће вас занимати.

Ово може резултирати само пријемом резултата претраживања који се слажу са вашим гледиштем и то вас закључава у „филтер балон“, где не можете да видите алтернативна становишта и мишљења, јер су деградирани у вашим резултатима претраге.

Не само то ускраћују вам приступ богатој текстури и мноштву људског уноса, али може бити и опасно може да потврди предрасуде, и спречава вас да видите "већу слику".

Најбољи приватни претраживачи

1. ДуцкДуцкГо

У свету којим влада праћење, ДуцкДуцкГо обећава да ће подржати вашу приватност!

 • Цене

  Фром 0,00 УСД
  / месец дана

ДуцкДуцкГо је “Тражилица која обећава да вас неће пратити”. Габриел Веинберг, генерални директор и оснивач компаније ДуцкДуцкГо, изјавио је то “ако ФБИ дође до нас, немамо шта да вам вежемо.”

То је Компанија са седиштем у САД и је најпопуларнији и најомиљенији претраживача приватности. Претраживање се углавном врши путем Иахоо-а, са којим ДуцкДуцкГо има јаку везу.

Ово је врло забрињавајуће с обзиром на недавна открића о његовим везама с НСА-ом, али ДуцкДуцкГо и даље обећава да неће прикупљати или дијелити личне податке.

Резултати претраге

 • ДуцкДуцкГо нуди предлоге за претрагу док уписујете упит.
 • Резултати претраживања су брзи.
 • Ово укључује резултате претраживања слика и видео записа.
 • Презентација резултата је врло јасна.
 • Категорије филтера за претрагу укључују Веб, слике, видео записе, производе, значења, дефиницију и вести. Приказани филтери су адаптивни, и ДДГ ће у почетку приказати резултате у категорији филтера за које сматра да су најприкладнији за појмове за претраживање. У зависности од изабраног филтера, ДуцкДуцкГо може приказати слике, видео или прегледа Википедије на врху странице за претрагу или у пољу десно од резултата.
 • Огласи се такође могу приказивати десно од резултата претраге. Плаћени огласи су јасно означени као такви, дискретни су и јесу никад мешано са “чисто” претрага се враћа.
 • Резултати слике, међутим, могу се филтрирати само по величини (Мала, Средња и Велика).
 • Резултати видео записа приказују преглед сличица. ИоуТубе видео снимци се могу репродуковати директно из ДДГ-а веб странице, али упозорење вас упозорава да ће их ИоуТубе / Гоогле пратити.
 • Резултати се такође могу филтрирати по земљи и датуму (било када, прошли дан, прошла недеља или прошли месец).
 • Субјективно, проналазим квалитет ДуцкДуцкГо-а’с претрага се враћа као добра. Међутим, приметио сам притужбе и од других који их не сматрају тако добрим као оне са Гугла. То је један од разлога зашто “шишке” су толико корисни (види доле).

Дуцк Дуцк Го Резултати претраге

Овде можемо видети како контекстуални филтер у стварним (аутоматски директан на Производе), тако и ДДГ-ове дискретне огласе

Како се зарађује

ДуцкДуцкГо приказује огласе поред резултата претраге. Они се добијају од Иахоо-а као дела савеза за претрагу Иахоо-Мицрософт. Када се оглашивачи подразумевано региструју за Бинг Адс рачун, њихови огласи аутоматски уносе ротацију у цео Бинг’с дистрибутивним каналима, укључујући ДуцкДуцкГо

Важно је, међутим, ови огласи нису намењени (приказују се на основу ваших термина за претрагу). И као што је већ напоменуто, јасно су обележени и приказани одвојено од “чисто” претрага се враћа.

ДуцкДуцкГо је део партнерских програма Амазона и еБаиа. Када посјетите те странице путем ДуцкДуцкГо-а и након тога купите, он добија малу провизију. На овај начин се не дају никакве личне информације, међутим, то не утиче на рангирање резултата претраживања.

Приватност

ДуцкДуцкГо изјављује да је не прикупља и не дели личне податке.

 • Придружени код може се додати неким веб локацијама за е-трговину (нпр., Амазон & еБаи), али то не укључује никакве личне информације.
 • Бити са седиштем у САД значи да ДуцкДуцкГо подлијеже притисцима и законима владе као што су ФИСА и Патриот Ацт. То значи да би америчка влада могла наложити да ДуцкДуцкГо започне са евидентирањем својих корисника’ активности. И спречите компанију да упозори кориснике на ту чињеницу путем Гаг налога.
 • ДуцкДуцкГо користи Амазон сервере. Опет, ово је америчка компанија, која је изложена притиску америчке владе.
 • Извештај о безбедности лабораторија Куалис: А+

Габриел Веинберг, извршни директор ДуцкДуцкГо-а, контактирао ме у вези са овим чланком, покушавајући да нас још једном увери да је ДуцкДуцкГо чуван у приватности и не задржава никакве податке.

Карактеристике

Поред њеног сјајни контекстуални филтри, најупечатљивија карактеристика ДуцкДуцкГо-а је “шишке”.

То вам дозвољавају претражите друге веб странице брзо и једноставно. На пример, куцањем! Гук пре упита за претрагу вратиће резултате претраживања у Гоогле Великој Британији, а куцањем! А претраживаће се Амазон продавница за вас.

Напоменути да шишке вас воде на дотичну веб страницу. Претраге нису вишеструке, тако да губите елемент приватности ако директно ударите Гоогле. Срећом, постоји решење. Можете комбиновати шишке са Стартпаге.цом (погледајте преглед изнад) уписивањем! С или! Сп, а пошто Стартпаге.цом користи Гоогле, можете имати најбоље из оба света.

Моје мисли

ДуцкДуцкГо нуди интерфејс лепог изгледа и једноставан за употребу, мада неки можда преферирају Гоогле, пре свега резултате претраживања који се заснивају на Иахоо-у..

Шишке су убица, међутим, и онај који иде дугим путем ка надокнади овог питања. Сјетите се само да ако желите питати Гоогле и заштитити своју приватност, има смисла упасти у СтартПаге.цом с! С или! Сп за резултате Гоогле претраживања у приватности, умјесто да директно идете на Гоогле.

То је мало изненађење ДуцкДуцкГо је толико популаран. Али чињеница да се ради о америчкој компанији требало би звучати опрезно.

2. СеарКс

СеарКс је свестран са јавним и сопственим могућностима домаћинства - од којих последња није без премца у приватности

 • Цене

  Фром 0,00 УСД
  / месец дана

Мање познати, али брзо стицање вуче са безбедносном заједницом је СеарКс. Не само СеарКс потпуно отвореног кода, али лако је подесити и да покренете свој примерак тога.

Тамо је званична јавна инстанца СеарКс, или можете да користите неки од многе јавне институције које волонтирају. Али оно што СеарКс заиста јесте покретање властите инстанце. Због тога је СеарКс једини метасеарцх мотор у који можете бити 100 посто сигурни нема евиденција!

Резултати претраге

 • Подразумевано, СеарКс користи резултате великог броја претраживача.

Страница са резултатима СеарКс-а

У подешавањима, корисници могу да мењају који претраживачи се користе

 • Предлози за претрагу нису понуђени
 • Претраге се могу филтрирати из следећих категорија: Опште, датотеке, слике, ИТ, мапа (помоћу ОпенСтреетМап), музика, вести, наука, друштвени медији и видео снимци. Такође се могу филтрирати временом.
 • Постоје Нема реклама.
 • Уписи из Википедије приказани су с десне стране резултата претраге.
 • За слике не постоје додатни филтри, мада се при прегледу на њима приказује преглед.
 • Резултати видео записа приказују преглед сличица. Кликом на видео снимак води се до веб локације на којој се налази (на пример ИоуТубе или Вимео).
 • Резултати претраживања могу се преузети као .цсв, .јсон. или рсс датотека.
 • Као и код почетне странице, резултати претраге могу се прегледати проки. Ово ће “пауза” много веб локација, али има омогућавају веома висок ниво приватности.
 • Резултати претраживања су подједнако добри као и мотор’је изабрано. Званична инстанца подразумевано користи Гоогле, Бинг, Википедиа и низ других првокласних мотора, тако да су резултати одлични.

СеарКс опције

Нема огласа, предлози за претрагу наведени су с десне стране, а као и код почетне странице, можете проксирати веб странице

Како се зарађује

СеарКс је ан пројекат отвореног кода којим управљају волонтери. На званичној инстанци, постоји нема оглашавања на лицу места и не придруженог маркетинга.

Јер је опен-соурце, појединачни оператори јавних СеарКс инстанци су слободно да представе своје моделе финансирања. Али још увек нисам нашао ниједну инстанцу која није 100-постотна реклама и без придружених чланова.

Приватност

 • Постоји никакав начин да знате да ли јавни оператор СеарКс бележи ваше претраге. А то укључује и службену инстанцу.
 • Уз то, не постоји начин да гарантујемо да ДДГ, Стартпаге или било који други “приватни” претраживачи не бележе ваше претраге…
 • Стога, ако озбиљно говорите о приватности, требало би да поставите сопствену СеарКс инстанцу. У ствари, постављање сопствене инстанце СеарКс на серверу који само ви директно контролишете је једини начин који је тренутно доступан да гарантујете да ваше претраге нису евидентиране.
 • Ово прави СеарКс-ове уређаје који су сами у домаћинству, далеко сигурније претраживачке машине на располагању. Документација за инсталирање сопствене СеарКс инстанце доступна је овде.
 • За случајног корисника јавне СеарКс инстанце вјероватно неће забиљежити ваше претраге много је мање вероватно да ће га надгледати вође НСА-е него остале овде поменуте услуге.
 • Међутим, само запамтите да нема начина да будете сигурни у то.
 • Извештај о безбедности лабораторија Куалис ССЛ за претраживач.ме (званична инстанца): А. Имајте на уму да је свака СеарКс примера (јавна или приватна) у овом погледу различита..

Карактеристике

Као и код почетне странице, могућност прокси веб локација је убилачка карактеристика ако можете живети с њом разбијајући многе веб странице које посећујете.

Моје мисли

За озбиљне главе приватности које се баве технологијом, пут је случај СеарКс-а који је сам домаћин. Једноставно речено, ништа друго није у истој лиги када се са сигурношћу зна да се ваше претраге не бележе.

Већи повремени корисници могу се такође изненадити квалитетом софтвера на јавним инстанцама. Моја лична осећања су да су то много је мање вероватно да ће пријавити своје претраге или ће вас шпијунирати америчка и друге владе него ДуцкДуцкГо, Стартпаге или Дисцоннецт. Али ово је чисто нагађање.

3. Прекини претрагу

Одспојите покушаје да испуните све ваше сигурносне потребе - од ВПН-ова до проширења прегледача

 • Цене

  Фром 0,00 УСД
  / месец дана

Тхе Компанија са седиштем у САД са неким је себи направио име одлична проширења претраживача оријентисана на отворени изворни код у последњих неколико година. Један од њих је опен-соурце Одспојите додатак за претрагу за Фирефок и Цхроме (Андроид апликација која није отвореног кода је такође доступна).

Овај додатак за прегледач и даље је главни начин коришћења Дисцоннецт Сеарцх доступна је ЈаваСцрипт веб апликација. Ово опонаша екстензију прегледача и омогућава вам да претражите веб са веб странице Дисцоннецт Сеарцх.

Искључите такође продаје Премиум ВПН и онлајн безбедносну апликацију, уграђена функционалност Дисцоннецт Сеарцх. Молимо погледајте мој Дисцоннецт ВПН преглед за више детаља о томе.

Резултати претраге

 • Претраживање се обично врши из додатка прегледача.
 • Можете одабрати који од три претраживача желите да испитате: Бинг, Иахоо или ДуцкДуцкГо (подразумевано).
 • За разлику од других метасеарцх мотора за приватност који расправљају о овом чланку, Дисцоннецт не приказује повратне податке на сопственој веб локацији. Резултати се једноставно преусмеравају преко функције Дисцоннецт’с сервере да сакрију своје порекло и затим се отварају у одабраном претраживачу’с веб страница.
 • Претраге у режиму анонимности су подржане.

проширење прегледача

Додатак за прегледач

Како се зарађује

Искључите тржишта Премиум производа, али Искључивање претраживача претраживача је искључено. То сакрива ваш ИП када претражујете али вас затим шаље директно на одабрани претраживач.

То значи да Дисцоннецт не врши оглашавање или придружени маркетинг сопствене при претрази.

Приватност

 • Дисцоннецт је америчка компанија и зато је није добар избор за више НСА-фобике вани.
 • Додатак за прегледач је отвореног кода, али Захтеви за претрагу и даље могу да се евидентирају помоћу функције Дисцоннецт, као што су направљени преко његових сервера.
 • Прекини везу домаћин је услуга на Амазоновим серверима.
 • Извештај о безбедности лабораторија Куалис ССЛ: А (ово је за веб локацију Дисцоннецт.ме).

Моје мисли

Проширење прегледача Дисцоннецт Сеарцх пружа брз и једноставан начин да сакријете свој прави идентитет док претражујете користећи свој омиљени претраживач. Чињеница да је Дисцоннецт Са седиштем у САД, међутим, главно је питање.

4. СтартПаге

СтартПаге, који се налази у Холандији, ужива јаке законе о приватности за разлику од својих америчких конкурената!

 • Цене

  Фром 0,00 УСД
  / месец дана

Стартпаге.цом и Иккуицк води иста компанија. У прошлости, Стартпаге.цом је вратио Гоогле резултате, док је Иккуицк вратио резултате из бројних других претраживача, али не и Гоогле. Две службе су сада комбиноване, и оба враћају идентичне Гоогле резултате.

Иако се више не подржава активно, стари Иккуицк мотор за претраживање и даље је доступан на Иккуицк.еу. Занимљиво је да и поред тога што више није активно подржана, Стартпаге.цом је недавно уклонио Иахоо резултате са наслијеђеног претраживача. Ово је одговор на вести да Иахоо помаже НСА да шпијунира своје кориснике.

Резултати претраге

 • Предлози се не нуде док уносите подразумевано, али то се може омогућити у подешавањима.
 • Претрага повратци су брзи, али можда не тако брзи као ДуцкДуцкГо (ово је чисто субјективна процена).
 • Презентација резултата је врло јасна.
 • Претраге могу бити филтриране само у категоријама Веб, слике и видео. Ан опција напредне претраге је доступна који вам омогућава да одредите различите параметре претраге и можете да филтрирате резултате по времену.
 • Огласи се приказују изнад резултата претраге. Су јасно означени као огласи и не мешају се са “чисто” Резултати претраге.
 • Резултати видео записа приказују преглед слике. ИоуТубе се не може репродуковати директно на веб локацији Стартпаге из приватности и отвориће се на новој картици.
 • Резултати претраживања извлаче се директно са Гугла и зато су веома добри.

почетна претрага

Огласи су дискретни, али јасно означени

Како се зарађује

Као ДуцкДуцкГо, Стартпаге.цом зарађује од реклама и партнерских веза.

Ове огласи су ненаменски, јасно обележени и не мешају се са “прави” претрага се враћа. Међутим, они су нешто истакнутији него код ДуцкДуцкГо-а.

Приватност

 • Почетна страница је са седиштем у Холандији, која има снажне законе о приватности.
 • Трчи сервери колоцирани у САД-у. Ови су у власништву и контролирани од стране Стартпаге, а ја сам сигуран да су сигурни против владиног прескакања. Ако вас то ипак брине…
 • Могуће је користити само сервере који нису у САД-у (или сервере који нису из ЕУ-а).
 • Веб странице које се враћају из претрага могу се проксирати (види доле).
 • Почетна страница је једини претраживач приватности који је био независно ревидирано.
 • Извештај о безбедности лабораторија Куалис: А+

Карактеристике

Стартпаге.цом’Својство убица је то, уместо да посећујете веб локацију директно, можете проки везу. Ако одаберете ову опцију, онда проки сервер који покреће Стартпаге.цом налази се између вашег рачунара и веб локације.

Ово спречава веб локацију да не зна вашу праву ИП адресу (слично као ВПН) и да не може да користи веб праћење и технологије отиска прста да вас идентификују и прате. Такође блокира злонамерне скрипте.

Тхе Слаба страна је то да се странице учитавају спорије будући да СтартПаге.цом мора да преузме садржај и поново их прикаже. То је речено, новоуређени и редизајнирани "Анонимни приказ" је много брже него што је то раније био случај. Такође руши веб странице много мање јер омогућава ЈаваСцрипт "док преписивате и „редефинишете“ ЈаваСцрипт примитиве да бисте заштитили вашу приватност."

Морам рећи да је ово сјајна особина која може значајно побољшати вашу приватност. Међутим, с обзиром на његов пад, вероватно сте победили’не желим га користити стално.

Моје мисли

Са својим новим ре-дизајном, СтартПаге.цом се поклапа са ДуцкДуцкГо-ом у погледу пробитости и корисности..

Али захваљујући бити са седиштем у Холандији и немају никакве везе са Иахоо-ом, треба да буде отпорнији на шпијунирање НСА него његов ривал са САД (ако наведете сервере који нису из САД-а!). И оно могућност прокси веб страница је апсолутни доози.

5. Пеекиер

Пеекиер доноси добродошле промјене у стандардизованом претраживачу.

 • Цене

  Фром 0,00 УСД
  / месец дана

Пеекиер је нови претраживач без записа. Постоји нема довољно информација о овој услузи тренутно ми је на располагању да бих га правилно оценио. Вриједно је споменути, због тога атрактиван и иновативан на начин на који приказује резултате претраге.

Резултати претраге Пеекиер-а

На терену смо били тамо, ако будемо искрени, већина претраживача изгледа прилично слично, сјајно је видети другачији приступ. Стога мислим да је вриједно обележавати Пеекиера и пазити на службу да видимо како се развија.

Закључак претраживача приватности

Коришћење било којег од ових сервисних мотора ће значајно побољшајте приватност претраге. Важно је да ваше претраге неће бити снимљене како би се створио профил који се користи за продају ствари. Сви претраживачи које сам погледао у овом чланку су једноставан за употребу и враћа добре резултате.

Да ли ће ове службе заштитити ваше претраге од државног надзора (а посебно НСА-е)? У случају америчких компанија, најсигурније је претпоставити да то нису. Али ако радите нешто веома илегално, то вас можда неће забринути (иако би требало).

Почетна страница није заснована на САД-у, је био независно ревидирано, и дозвољава вам да приступите веб локацијама са много приватности захваљујући својој проки функцији. То је, дакле, много бољи избор за приватнике од ДуцкДуцкГо-а.

Јавне случајеве СеарКс-а мање је вјероватно надгледати од осталих претраживача вишег профила, али могу бити. То је такође вероватно нећете знати ништа о њиховим оператерима. Међутим, покретање сопствене инстанце СеарКс на хардверу који је директно под вашом контролом изузетно је сигурно и приватно решење. И зато је само један који могу да препоручим озбиљним фанатицима о приватности.

Чињеница СеарКс има одличан интерфејс и враћа резултате на тастеру са свих главних претраживача је глазура на торти.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me