У дигиталном свету се сви можемо сложити да су лозинке сталан извор стреса. Различите странице често захтијевају све врсте наизглед насумичних увјета за лозинку. Неки ће тражити барем једно велико слово и број; другима ће требати најмање 8 знакова, укључујући један одређени симбол, попут $ или &.

Сећање на све варијације ваше лозинке није ни лако ни сигурно. Једном када хакери пробију једну од ваших лозинки, добиће приступ неким вашим другим налозима. У најгорем сценарију, они ће се јавити на ваш рачун е-поште. Одатле могу затражити враћање лозинке на сваки налог повезан са том е-поштом.

Срећом, данас имамо приступ менаџерима лозинки и апликацијама за лозинку. Прво, погледајмо најбоље менаџере лозинки, а затим ћемо их детаљно расправити.

Најбољи менаџери лозинки

Конкуренција је јака на тржишту менаџера лозинки. Прикупили смо најбоље услуге и оценили их тако да можете изабрати ону која је најприкладнија за вас! Цене за ове менаџере лозинки крећу се од 11 до 40 долара годишње. Ово је мали износ ако узмете у обзир да финансијске и емоционалне импликације ваших рачуна падају у погрешне руке. Међутим, ако се цена тиче, ми такође имамо неке провајдере на листи који нуде бесплатну верзију своје услуге.

1. Дасхлане


Дасхлане је вјероватно најбољи од платформи са затвореним извором, али иде по разумљивим трошковима премије

 • Цене

  Фром $ 3,33
  / месец дана

 • Подржане платформе


  • Виндовс

  • Линук

Дасхлане је најскупља опција са листе, али нуди бесплатан план и 30-дневну гаранцију поврата новца. Бесплатни план можда неће бити одржив на дужи рок јер омогућава само 50 лозинки за похрану и може се користити само на једном уређају.

Дасхлане премија укључује ограничену ВПН услугу, што оправдава њену релативно високу цену. Ово кориснику пружа додатну сигурност када је повезан на јавни ВиФи. Све у свему, Дасхлане је веома импресиван и зарадио је своје место на нашој листи најбољих менаџера лозинки.

2. Лепљива лозинка

 • Цене

  Фром 0,00 УСД
  / месец дана

 • Подржане платформе


  • Виндовс

  • Линук

СтицкиПассворд се издваја из мноштва менаџера лозинки из више разлога. Они нуде бесплатну, годишњу премију и посебан доживотни премијски план. Чак и његов бесплатни план има биометријску аутентификацију све док је уређај опремљен скенирањем отиска прста.

Ако сте љубитељ животиња, Стицки Пассворд је започео добротворну акцију за спас угрожених маната. Нажалост, то не значи да се његова услуга није могла побољшати. У целини, то је пристојан менаџер лозинки - мада увек пазимо на компаније које нуде доживотне претплате.

3. НордПасс

НордПасс је невероватно јак, пријазан корисницима на све засићенијем тржишту

 • Цене

  Фром $ 2,49
  / месец дана

НордПасс је новопечени корисник из НордВПН-а, нуди се као самостални производ или као део свеобухватне претплате. Као компанија’преко услуга, то’има невероватно конкурентне цене, посебно ако се одлучите за дугорочне планове. Међутим, нема бесплатног суђења, али можете искористити 30-дневну гаранцију поврата новца уколико не видите да сте незадовољни.

То је невероватно јак улазак на релативно пренапучено тржиште, које нуди снажну безбедност путем шифрирања од почетка до краја, проширења прегледача за најпопуларније клијенте и јасно приступа корисничком приступу.

4. 1Пассворд

1Пассворд има опсежну поставку функција за надметање најбољих, али цену која треба да се подудара

 • Цене

  Фром $ 3,99
  / месец дана

 • Подржане платформе


  • Виндовс

  • Линук

1Пассворд је менаџер цена лозинки и није’не могу да обезбедим бесплатан план. Међутим, ипак има пробну верзију која би могла да помогне кориснику да упозна 1Пассворд’Својства пре него што се одлучите на претплату

Навођење свих функција 1Пассворд-а било би прилично дуготрајно. Укратко, једноставан је за употребу, има одличну унакрсну компатибилност и има фантастичну сигурност. Међутим, оно што 1Пассворд уистину чини посебним јесте то што их је Аппле ангажовао да обезбеде управљање лозинком за свих 123.000 својих запослених. Сада волимо да истражујемо, али сигурни смо да је Аппле испитао пуно више фактора и конкурената пре него што је одабрао 1Пассворд.

Можда није најјефтинији на листи, али 1Пассворд је један од најбољих менаџера за лозинку у 2019. години са релативно приступачним породичним планом од 59,88 УСД за до 5 засебних корисника.

5. РобоФорм

РобоФорм је био око блока и то показује како у својој величини карактеристика, тако и у естетици

 • Цене

  Фром $ 1,79
  /месец дана

 • Подржане платформе


  • Виндовс

  • Линук

РобоФорм је можда најдужи играч у игри менаџера лозинки, што је доказ њихове дугорочне одрживости. Међутим, његова старост се показује и у карактеристикама у односу на конкуренте и прилагодљивости. Ове додате опције нису баш потребне, али нуде много тога за прилагодбу онима који су технолошки склонији.

Због старости, РобоФорм има много форме и функционалности. Нажалост, изгледа да они заостају када је реч о модернизацији. То не значи да су ни на који начин лоши, само се не надамо њиховој будућности. Међутим, док су около, одлична су апликација за лозинку.

6. Кеепасс

КееПасс нуди неке од најбољих сигурносних решења за менаџера лозинки, али за то је потребно мало знања

 • Цене

  Фром 0,00 УСД
  / месец дана

 • Подржане платформе


  • Виндовс

  • Линук

КееПасс је менаџер лозинки отвореног кода који нуди широку прилагодљивост и шифровање, а једино је ограничење колико лозинки ваш чврсти диск може да сачува. Нема скривених трошкова или закључаних функција са КееПасс-ом и изузетно је преносив што је извршна датотека која се не чини’не треба бити инсталиран на систем да би радио.

И даље је једно од најсигурнијих због своје офлајн природе, по локалном складиштењу лозинки. Ако желите да користите мулти-платформску синхронизацију, онда ћете желети да упарите услугу са поузданим провајдером за складиштење у облаку, након чега ћете сачувати .кдбк датотеку у заједничку мапу.

КееПасс исн’т најприхватљивији или најприступачнији сервис тамо где је потребна маст за лактове да бисте се устали и покренули. Срећом, имамо наш властити водич за КееПасс који ће вам помоћи у поступку.

7. ЛастПасс

ЛастПассов фреемиум приступ омогућава вам да испробате пре куповине

 • Цене

  Фром $ 3,00
  / месец дана

 • Подржане платформе


  • Виндовс

  • Линук

Као и други фреемиум сервиси, ЛастПасс закључава читав низ функција иза паивалл-а. Међутим, његове основне функције за управљање лозинкама су потпуно бесплатне за употребу, укључујући могућност спремања, попуњавања и генерисања лозинки као и приступа њима на било ком уређају, заштите и дељења белешки и закључавања налога са двофакторном аутентификацијом.

Постојао је више од деценије, ЛастПасс подржава 58 језика, све основне оперативне системе и већину прегледача. Са екстензијама за Цхроме, Фирефок, Сафари, Едге, Опера и тренутно застарели Интернет Екплорер, један је од најбољих бесплатних менаџера лозинки за оне који раде преко система и који користе више прегледача у било ком тренутку..

ЛастПасс хасн’Некада смо имали најлакши пут са својом сигурношћу, а рањивости су се вишеструко појавиле од 2011. године. Упркос томе, ЛастПасс се континуирано импресионирао најновијим промашајима који су искрчени током само неколико дана откривања, цементирајући своје место као једно од најпопуларнијих платформе.

8. ЛогМеОнце

ЛогМеОнце је уклонио претходна ограничења за свестранији менаџер лозинки

 • Цене

  Фром 0,00 УСД
  / месец дана

 • Подржане платформе


  • Виндовс

  • Линук

Захваљујући ограниченом оглашавању у бесплатној верзији, ЛогМеОнце се може користити на већем броју уређаја као што одаберете, а већина његових функција сада је откључана. Упоредо са стандардном генерисањем лозинки, она пружа функционалност за пријаву једним кликом и извештаје о јачини лозинке за детекцију лоших и дуплираних лозинки.

ЛогМеОнце користи мултифакторску методологију када је у питању провјера аутентичности, пружајући најсвестраније двофакторно окружење. Не само да подржава главну лозинку, пин код и биометријску потврду отиска прста, већ ЛогМеОнце такође користи свој заштићени ПхотоЛогин као додатну меру. Подразумевано, ово користи вашу веб камеру или уграђену камеру како би снимио самодеструктивну слику вас коју мора ручно да верификује ваш повезани мобилни уређај у року од 60 секунди пре него што је одбаците. Ако не’Као слике, и даље можете да користите ПхотоЛогин захваљујући визуелном ОТП коду који користи оригиналну слику на радној површини.

9. НортонПассвордМанагер

Нортон користи јединствен, али добродошао приступ са својом услугом управљања лозинком

 • Цене

  Фром 0,00 УСД
  / месец дана

 • Подржане платформе


  • Виндовс

Коришћење ЛифеЛоцка’с експертизом за заштиту крађе идентитета, стручњацима за безбедност у Симантецу’с Нортон су направили менаџер за лозинке који је у потпуности бесплатан. А за разлику од КееПасс-а, Нортон Пассворд Манагер карактерише синхронизацију на подржаним платформама, а да не гледа према добављачима облака других произвођача. То долази са својим властитим ограничењима, јер менаџер лозинки одустаје од Виндовс и мацОС апликација у корист директне интеграције прегледача.

Чудно, генератор лозинки није уграђена функција, већ се нуди директно на веб локацији. Ово је посебно необична мања непријатност, јер је то један од најатрактивнијих генератора лозинки који вам омогућава да прилагодите лозинку’дужина и комбинација великих слова, бројева или интерпункција. Срећом, овај приступ значи да свако ко има било који менаџер лозинки може користити функцију свог прегледача ако одлучи.

10. Зохо трезор

Зохо Ваулт укида аутоматско наплаћивање како би вам дао могућност да ли желите да наставите са његовим бесплатним пробним периодом

 • Цене

  Фром $ 0,90
  / месец дана

Зохо Ваулт је релативно нов менаџер лозинки (или требамо рећи трезор лозинке). Има пробни период од 15 дана на свом пословном плану и ако вам понестане, једноставно ће вас пребацити на свој бесплатни план. Нема недовољног аутоматског наплате након завршетка суђења.

Нема ограничења у томе колико лозинки можете да чувате уз Зохо Ваулт, чак ни у његовој бесплатној верзији. Један од његових недостатака је тај што то можете’не управљајте пријављивањем на две странице, што може представљати мању непријатност при пријављивању на Гмаил. Друга страна је недостатак функција за попуњавање веб образаца.

Зохо Ваулт’Програм предузећа је јефтинији од већине осталих менаџера лозинки’ стандардна верзија. Он нуди, између осталог, обавештавање о догађајима са лозинком и управљање групом корисника. Зохо Ваулт је појачао своју игру у последње време, тако да ћете можда желети да донесете њихов годишњи план пре него што подигну цене.

Како раде Менаџери лозинки

Менаџери лозинки раде тако што чувају све ваше различите лозинке иза једне главне лозинке. Ова једна лозинка је једина коју морате запамтити. И ваше лозинке и главна лозинка шифриране су ради потпуне сигурности.

Већина менаџера лозинки нуди проширења прегледача и мобилне апликације које аутоматски пуне лозинке за вас. То је веома згодно, посебно када се користи јавни вифи. увек постоји опасност да неко уђе у информације о вашој кредитној картици када их унесете у јавни простор.

Менаџери лозинки такође могу да синхронизују ваше лозинке на свим својим уређајима. Без обзира да ли желите да унесете свој налог путем радне површине, мобилног или таблет рачунара, ваш поуздан менаџер лозинки биће спреман да га попуни за вас.

Шта треба узети у обзир приликом бирања Пассворд Манагер-а

Трошак

Менаџери лозинки могу бити смешно јефтини упркос томе што су изузетно користан алат. Цена кафе месечно заиста (1-3 долара). Штавише, већина менаџера лозинки такође нуди пробну или бесплатну верзију. Ово може бити корисно када корисници желе испробати производ пре него што свој новац ставе на сто.

Карактеристике

Менаџери лозинки долазе са пуно корисних функција. Ево само неколико важних на које морате пазити када одлучујете који трезор лозинке ћете користити.

Генератор лозинки

Уграђени прилагодљиви генератор лозинки само је једна од многих корисних функција менаџера лозинки. Напокон, бесплатни генератори лозинки на мрежи можда и нису толико поуздани. Неке веб локације не дозвољавају посебне знакове у лозинкама. Да бисте добили лозинку без икаквих посебних знакова, све што требате учинити је само да поништите оквир прије генерисања.

Усклађеност уређаја

Већина менаџера лозинки су компатибилни са свим врстама уређаја. Паметни телефони, таблети, лаптопи по њему их зовете! Они такође синхронизују ваше лозинке и личне податке на свим уређајима, штедећи пуно проблема и неуспелих пријава. Већина ће вам такође омогућити да делите лозинке између корисника у вашој породици или компанији.

Аутоматско попуњавање

Менаџери лозинки аутоматски попуњавају лозинку за веб локације. Ово је заиста корисна функција, посебно за апликације које се одјављују након одређеног периода, нпр., Ваша банка.

Биометриц Сецурити

Многе апликације за лозинку вам сада омогућавају да користите свој отисак прста или ФацеИД као главну лозинку. Стога, када користите свој мобилни телефон или таблет, пријава у апликације и веб локације је апсолутно неприметна.

Сигурност

Сврха менаџера лозинки није само ради практичности - они такође пружају велику сигурност корисницима да би чували лозинку.

ТФА - Двофазна аутентификација

Једна од безбедносних мера је двофакторска аутентификација. Ово захтева од корисника да потврди свој приступ на свом телефону. Чак и ако је неким чудом аутсајдер задржао вашу главну лозинку, још увек неће моћи да приступи. Требаће вам телефон и моћи ће га откључати како би ушао.

Шифровање

Шифровање такође игра огромну улогу у обезбеђивању безбедности ваших лозинки. То је један од разлога зашто вам је потребна чврста лозинка. Очигледно, поред очигледне чињенице да је то теже погодити.

Што је главна лозинка јача, то је непробојна шифрирање. Једноставни четвороцифрени датум рођења не може се шифрирати тако сложено као низ од 16 случајних знакова. Наравно, морате бити сигурни да управитељ лозинки користи снажну енкрипцију. Ако је шифрирање слабо и хакативно, тада нема смисла.

Јавна безбедност

Највећи проблем са сигурношћу лозинке је тај што ћете можда требати да их унесете док сте вани у јавности. То може бити проблематично из више разлога. Хакери би могли да убаце кеилоггер на ваш лаптоп или мобилни телефон путем јавног вифи-ја. Људи би такође могли једноставно да погледају преко вашег рамена у препуном кафићу док уносите лозинку.

Менаџери лозинки потпуно решавају овај проблем аутоматским попуњавањем података. Кеилоггерс прате ваше кључне прилике, што је бескорисно ако се лозинке аутоматски попуњавају. Такође је изузетно згодно јер вам неће требати потражити и уносити ниједну своју компликовану лозинку.

Колико су сигурни менаџери лозинки?

Менаџери лозинки дужни су да се брину о вашим подацима, јер би њихов читав пословни модел био неуспешан без поверења. Ваше информације су обично заштићене најбољом могућом енкрипцијом, што значи да је скоро загарантовано да је сигурно ако дође до хакирања. Нажалост, исто се не може рећи за вашу главну лозинку.

Менаџери лозинки који подржавају политику нулте знања не спремају вашу главну лозинку или кључеве за шифровање, држећи вас под надзором ко има приступ вашим подацима. Они који немају политику нулте знања дају могућност да опораве лозинку уколико је заборавите, али као резултат тога представљају бројне проблеме. Иако постоје превентивне мере за заштиту главне лозинке док се чува у облаку, није немогуће да падне у погрешне руке. Наметнуте владе могу то захтевати и земље, у зависности од земље порекла платформе.

У овом тренутку не постоји стварна алтернатива и коришћење менаџера лозинки је и даље бескрајно боље од ручног управљања бројним рачунима са дуплираним лозинкама. Сјетите се само да бисте одабрали јаку, али памтљиву главну лозинку, користите поуздани антивирусни софтвер како бисте спријечили да злонамјерни злонамјерни софтвер не упада у ваше податке и ажурира ваш систем јер се познате грешке могу искористити..

Закључак

Све у свему, менаџери лозинки су важни у данашњем цибер окружењу. И због безбедносних проблема и због практичности. Они су много више од дигиталне налепнице за ваше лозинке. Комбинујте то са својом ниском ценом, нема доброг разлога да је не тужите.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me