Брзе ВПН услуге су једина опција ако желите да стримујете у ХД резолуцији, радите видео конференције или играте игре на мрежи. За податке који захтијевају велике податке потребан је брзи ВПН, што значи да морате да се држите подаље од 99% ВПН-а. Већина ВПН-ова није изграђена с робусним Тиер-1 мрежама сервера, добра вест је да су неке.


На ПроПриваци.цом користимо наменски изграђене сервере са гигабитном линијом за тестирање најбржих ВПН-ова на свету. Наше научне тестове брзине ВПН проводимо три пута дневно. Као резултат тога, можете да верујете овом чланку да вам покаже који су ВПН тренутно најбржи ВПН-ови - потпуна непотврђена истина.

Желите знати више? Погледајте наше корисне водиче за више информација о побољшању брзине ВПН-а:

 • Који је најбољи ВПН протокол за употребу?
 • Како тестирати пинг преко ВПН-а

Који су најбржи ВПН-ови?

Табела испод открива најбрже ВПН-ове. Ова табела се аутоматски ажурира у реалном времену, како би вам пружила најновије резултате наших сервера за тестирање брзине. За више информација о томе како проводимо наше тестове, прочитајте даље. Да бисте сазнали више о сваком ВПН-у, померите се доле до детаљних резимеа.

Место
Провајдер
Просечна брзина
Максимална брзина
Посетите сајт
1.

ПуреВПН

96.73
Мбит / с
295.96
Мбит / с
2.

Иваци

88.15
Мбит / с
184.15
Мбит / с
3.

ЕкпрессВПН

82.77
Мбит / с
212.09
Мбит / с
4.

СтронгВПН

76.39
Мбит / с
221.73
Мбит / с
5.

НордВПН

74.58
Мбит / с
249.3
Мбит / с

Наши тестови су беспрекорни и тачни, што значи да можете доћи на ову страницу да бисте проверили најбрже ВПН сваки дан. У протекле три године користили смо прилагођени систем за тестирање брзине да бисмо тестирали водеће светске ВПН-ове у свету више од 250.000 пута. У овом чланку можете видети најновије резултате аутоматски ажуриране.

ВПН брзина током времена

Иако најбржи ВПН-ови и даље остају прилично доследни унутар првих 10, они се стално крећу. Графикон у наставку помаже пружањем просечне брзине преузимања за 7 дана за 5 најбржих ВПН-ова.

Зашто смо направили овај ВПН тест брзине

Наш јединствени начин тестирања брзине темељен на серверу омогућава нам пружање много тачнијих резултата од осталих ВПН локација за поређење. Те веб локације користе интернетске алате за тестирање брзине и веб локације - баш као и оне које користите да бисте тестирали брзину интернета код куће.

Ово је у реду начин да сами тестирате брзину ВПН-а код куће. Међутим, то није тачан начин за процену ВПН-а. ВПН сервер би могао да буде под великим оптерећењем за време тестирања, што значи да би рецензент могао да објави врло нетачне резултате.

Наша метода даје прецизне резултате јер тестирамо ВПН-ове у лабораторијском окружењу - три пута дневно, седам дана у недељи, 365 дана у години. Резултати које видите су просечни у последњих 7 дана. То значи да провајдер мора имати константно велике брзине ако жели да представља шансу да га препоручи ПроПриваци.

Методологија испитивања брзине ВПН-а

 1. Започињемо од тражења ВПН-а за датотеку ОпенВПН цонфиг (.овпн) за његове сервере са седиштем у Хонг Конгу, САД, Великој Британији и Аустралији..
 2. Наши програмери затим додају ове.овпн датотеке у систем за брзи тест темељен на серверу.
 3. Затим тестирамо ове локације сервера на рафалној (максималној) брзини * користећи локално тестирани сервер.
 4. Затим тестирамо просечну брзину преузимања помоћу резултата брзине на сва четири сервера за која имамо конфигурационе датотеке.
 5. Овај се поступак понавља за сваки ВПН три пута дневно.

Резултати које добијете на овој страници су у просеку извучени из ових података на следећи начин:

 • 60% од просечне брзине преузимања
 • 40% брзине рафала

Зашто ови проценти?

Узимање просека направљеног од максималне и просечне брзине даје нам пуно бољи осећај за укупну ВПН брзину. Ово је много корисније крајњем кориснику, јер је поштена расподела резултата испитивања брзине на различитим серверима која се састоје од максималних брзина и просека.

Одлучујемо да то радимо три пута дневно јер верујемо да је то темељно и омогућава потрошачима да непрестано анализирају ВПН брзине у реалном времену ако то желе. То такође значи да су наши резултати тренутни и релевантни - пре него случајног поподнева пре више месеци!

Хоћу ли искусити цитиране ВПН брзине?

ВПН никада неће убрзати вашу интернетску везу.

ВПН мора да кодира ваше податке и пошаље их преко шифрованог тунела на ВПН сервер на путу до крајњег одредишта (веб локације које посећујете). Подаци се тада морају усмеравати преко ВПН сервера када се враћају са веб локације на ваш уређај. Овај процес ће мало успорити ваш интернет.

Да бисте сазнали више о томе како шифровање утиче на брзину ваше везе, погледајте наш водич за шифровање ВПН-а.

Па, зашто се све ово хвалисање брзим ВПН-овима можда питате? Брзи ВПН-ови једноставно су услуга која пружа најбрже доступне ВПН сервере. Што бржи ВПН сервери - и што више капацитета могу да поднесу - мање загушења и губитака брзине можете очекивати. ВПН-ови које смо прегледали толико су брзи да ће успорити вашу везу непримјетан износ.

Брзи ВПН-ови у овом чланку имају мреже сервера које пружају брзине далеко веће од интернета вашег дома. Али још увек не могу да убрзају вашу везу, јер брзину ваше мреже диктира ваш ИСП и колико их плаћате

Стога, ако плаћате брзину интернетске везе од 10 Мбпс, нећете изненада добити бржи интернет само зато што ваш ВПН има супер брзе сервере како је наведено у нашим тестовима.

Али мој ВПН стварно убрзава моју мрежу! Зашто?

Неки ИСП-ови широм света прате саобраћај својих корисника и угашају њихов опсег у максималним временима како би избегли загушења на мрежи. Да би то учинили, они гасе људе који стримују, преузимају торенте, играју се итд. ИСП-ови могу то да ураде јер тачно знају шта њихови корисници раде на мрежи и које веб локације посећују..

Када се повежете на ВПН, шифровање спречава даватеља интернетских услуга у могућности да надгледа шта радите, а ако не зна да посећујете сервисе зна да користи велике количине пропусне моћи - може да престане да вас гуши. Ово је прилично ретко, јер ИСП-ови могу једноставно надгледати количину пропусне ширине коју сваки корисник троши - и гасити када се досегне праг.

Међутим, неки корисници, посебно мобилни корисници, известили су да користе ВПН да би заобишли заглађивање - што је резултирало бољим брзинама захваљујући ВПН-у! Опет, то је врло ретко и због врло специфичних околности, тако да не треба очекивати да ћете постићи веће брзине коришћењем ВПН-а.

Могу ли добити бесплатан брзи ВПН?

Нажалост, бесплатни ВПН-ови не омогућавају велике брзине. Омогућавање приступа брзим серверима је скупо, што значи да су бесплатне услуге обично спора. Чак и врхунски ВПН-ови који пружају бесплатне брзине гаса за покретање како би подстакли људе да дипломирају на својим плаћеним плановима.

Најбољи начин за добијање брзог ВПН-а је коришћење гаранције за поврат новца. Можете тестирати било коју од услуга на нашој брзој листи ВПН-а без ризика захваљујући њиховим пробним правилима. Они се разликују од добављача до пружаоца услуга, с тим што неке услуге нуде велику 45-дневну гаранцију за поврат ВПН-а. Ту је и много јефтиних ВПН услуга, тако да можете добити брзу услугу за мање од 2 долара месечно.

Поређење брзине ВПН-а

На доњој листи навели смо просечне брзине у Мбит / с за 30 најбржих ВПН-а на свету. Ови резултати су просечни за 7 дана који се свакодневно ажурирају. Ако ваш ВПН није наведен ниже; спорији је од 30. ВПН-а.

Листа најбржих записа

 • ПуреВПН (96,73 Мбитс / с)
 • Иваци (88,15 Мбитс / с)
 • ЕкпрессВПН (82.77 Мбитс / с)
 • СтронгВПН (76,39 Мбитс / с)
 • НордВПН (74,58 Мбитс / с)
 • Буфер (73.63 Мб / с)
 • ТуннелБеар (72.46 Мбитс / с)
 • Муллвад (69.55 Мбитс / с)
 • ЦацтусВПН (69.52 Мбитс / с)
 • ЛеВПН (67,06 Мбитс / с)
 • ПриватеИнтернетАццесс (64,83 Мбитс / с)
 • Сакриј.ме (64,46 Мб / с)
 • иВПН (63.87 Мбитс / с)
 • ХМА (62,5 Мбитс / с)
 • Енцрипт.ме (61,74 Мбитс / с)
 • АирВПН (61.67 Мбитс / с)
 • ИПВанисх (58.89 Мбитс / с)
 • ВПНАреа (58,4 Мбитс / с)
 • ЦиберГхост ВПН (57,02 Мбитс / с)
 • ВПН.Асиа (56,58 Мбитс / с)
 • УлтраВПН (55,7 Мбитс / с)
 • ибВПН (53,04 Мбитс / с)
 • ЗоогВПН (49.84 Мбитс / с)
 • ВипрВПН (44,67 Мбитс / с)
 • ЗенМате ВПН (42,72 Мб / с)
 • ПриватеВПН (37.25 Мбитс / с)
 • ВПН Неограничено (22,47 Мбитс / с)
 • ГООСЕ ВПН (9,13 Мбитс / с)

Да ли ће ВПН увек успорити мој интернет?

Да, сви ВПН-ови мало успоравају ваш интернет. То је зато што вам је потребно време да се ваши подаци шифрирају и усмере на ВПН сервер. Најбржи ВПН-ови на свету имају сервере Тиер 1 који неће успорити ваш саобраћај више него што је потребно.

Велика већина ВПН-а успорава ваш саобраћај пуно више од овога, јер имају споре и претплаћене сервере. Због тога најбољи ВПН-ови имају хиљаде сервера и пуно ИП адреса на свакој локацији на коју се можете повезати. Као резултат тога, нема загушења и ваши подаци могу проћи кроз његове сервере без икаквог губитка брзине.

Међутим, никада не треба очекивати да ће брз ВПН убрзати ваше интернет брзине. Да бисте убрзали интернетску везу, морат ћете платити свом даватељу интернетских услуга за бржу везу.

Како постићи брже ВПН брзине - топ савети

Да бисте постигли најбрже могуће ВПН брзине, препоручујемо да следите ове кораке:

 1. Повежите се са сервером који се налази што је ближе могуће. Ако одаберете сервер који је ближи, брзина везе ће се побољшати.
 2. Користите најбржи ВПН протокол - ОпенВПН је најбржи ВПН протокол који је такође безбедан. ППТП је брз, али треба га користити само ако није потребна приватност.
 3. Повежите се на рутер помоћу етхернет кабла. Ако рачунар повежете на рутер жицом, оптимизираћете брзину везе.
 4. Набавите усмјеривач ВПН-а. ВПН може утицати на перформансе рачунара или уређаја и успорити га. ВПН рутер може ослободити драгоцену рачунарску снагу. Међутим, спор усмјеривач може довести и до проблема - зато набавите усмјеривач који има довољно снаге за покретање ВПН-а.
 5. Изаберите други порт. ИСП-ови понекад угасе промет који потиче из одређених лука. Ако вам ВПН апликација допушта промену портова: покушајте.
 6. Испробајте свој ВПН на другом уређају. Стари уређаји не могу увек да обрађују ВПН везу. Испробајте разне уређаје да видите да ли је мала брзина ВПН или је грешка уређаја.
 7. Искључите антивирусну апликацију. Антивирусни софтвер може бити у сукобу с ВПН-ом што резултира малим брзинама. Ако је брзина боља ако је антивирус искључен, обратите се за корисничку подршку ВПН-а ради савета.

Кредитна слика наслова: Иевгении Меиер / Схуттерстоцк.цом

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me