ВПН рутер је најбољи начин заштите више уређаја на вашој кућној мрежи. Помоћу ВПН-а на нивоу рутера можете заштитити сваки уређај на вашој мрежи без потребе за инсталирањем ВПН-а на сваку појединачну машину.


впн роутер

Најбољи ВПН рутер у 2020. години: Резиме

Испод ћете пронаћи препоручене ВПН рутере. За детаљније информације о било којем од модела, увек се крећите.

 1. Линксис ВРТ3200АЦМ
  - Ово се сматра најбољим укупним ВПН рутером.
 2. Асус РТ-АЦ5300
  - Ово је изузетно моћан рутер који најбоље одговара људима са великим домовима или великом количином уређаја.
 3. Нетгеар Р6400
  - Чврсти усмјеривач савршен за људе који желе изузетну вриједност за новац.
 4. Линксис ВРТ1900АЦС
  - Још један одличан избор за људе који коштају више буџета.
 5. Нетгеар Р7800 Кс4С
  - Савршено за средње домове, али мало скупо у поређењу са траженом ценом на Амазону (без трептаја).

Шта је ВПН рутер?

ВПН усмјеривач је усмјеривач с ВПН-ом инсталираним директно на њега. Све везе са ВПН серверима управљају се у рутеру када имате ВПН рутера.

ВПН клијент обично се инсталира на појединачне уређаје као што су паметни телефони и десктоп рачунари. Овај софтвер повезује сваки појединачни уређај директно на ВПН ради заштите од њега. ВПН рутер, с друге стране, штити све уређаје на мрежи; без потребе за инсталирањем софтвера на сваки од њих.

ВПН-ови се могу инсталирати само на одређеним усмјеривачима с фирмвареом који може управљати ВПН везама. Стога сваки рутер може бити ВПН рутер.

Најбољи ВПН рутери

Наша детаљна листа препоручених ВПН рутера ће вам помоћи да одаберете онај који вам одговара:

Линксис ВРТ3200АЦМ (Најбољи укупни ВПН рутер)

Линкси врт3200 впн роутер

 • 4 Спољне антене
 • Дуал Банд до АЦ3200 Мбпс

Препоручена употреба: Средњи кућни уређаји / 6-10 уређаји

На првом месту је овај одличан Линксис рутер. За само 249 долара је приступачан, а због снаге коју спакује под хаубу, то је најсвестранији и најприкладнији ВПН рутер који је данас доступан на тржишту. Овај рутер има дуал-цоре АРМ процесор од 1,8 ГХз и један је од првих ВПН рутера који су користили Марвелл чипсет. Свако коме је потребан моћан рутер за играње, стреаминг, видео позиве или друге задатке који захтевају значајне податке, топло се препоручује овај рутер.
Мислимо да је чињеница да можете да је добијете уз подршку и гаранцију - потпуно испуњено и спремно за употребу са омиљеним ВПН-ом - за само 50 долара преко редовне тражене цене је апсолутна крађа!
Доступност:

 1. ФласхРоутерс (претходно бљескалица, укључена апликација за приватност ВПН): 249 УСД

 2. Амазон (претходно бљескалица, без апликације, нема ВПН подршке): 199 долара

Асус РТ-АЦ5300 (најбољи за напајање корисника)

усмјеривач асус рт-ац5300 впн

 • Спољне антене
 • Три опсег до 5300 Мбпс

Препоручена употреба: Велики кућни / 10+ уређаји

Ово је изузетно моћан рутер који је савршено прилагођен великим домовима и малим предузећима. Може удобно да подржи до 10 уређаја, а захваљујући осам спољних антена (које пружа Три-Банд ВиФи) може да пружи ВиФи на већој површини. Његова 1.4 ГХз процесор чини водећи рутер за играње без заостајања и висококвалитетни 4К стреаминг. Овај ВПН је скуп, али ви добијате оно што плаћате; врх распона усмјеривача са свим најновијим функцијама. Ако вам треба снага, не тражите даље!

Доступност:

 1. ФласхРоутерс (претходно бљескалица, укључена апликација за приватност ВПН): 479 УСД
 2. Амазон (није претходно бљескао, нема апликације, нема ВПН подршку): 350 УСД

Нетгеар Р6400 (ВПН рутер најбоље вредности)

роутер нетгеар р6400 впн

 • Гигабитне брзине етхернета
 • Спољна антена

Препоручена употреба: Мала кућа / до 5 уређаја то.

Нетгеар-ин усмјеривач је одличан избор за све којима је потребно нешто практично што је такође јефтино. Рутер је заштићен у складу са Вирелесс-АЦ стандардима, а истовремено пружа пуну подршку за Вирелесс-Г и Вирелесс-Н уређаје. Р6400 има снажни Дуал Цоре процесор са широким процесором од 1 ГХз Броадцом, што га чини довољно мочним да користи до 5 уређаја. И, ако сте забринути због могућности тока; овај ВПН ће без проблема обрадити 4к.

Доступност:

 1. Фласх рутери (претходно бљескалица, укључена ВПН приватност апликација) 179 долара
 2. Амазон (претходно бљескалица, без апликације, нема ВПН подршке): Н / А

Линксис ВРТ1900АЦС

роутер линкси врт 1900 впн

 • 1.6 ГХз дуал-цоре
 • 4 спољне антене

Препоручена употреба: Мали уред / средњи дом / 4-7 уређаја

Овај ВПН је изузетна вредност за новац с обзиром да је само 55 долара више од стандардне тражене цене како би се у потпуности запалио и био спреман за употребу. Градећи на искуству из претходних модела, Линксис 'ВРТ1900АЦС је моћан рутер са четири спољне антене. Дуал-цоре АРМ процесор од 1,6 ГХз чини га савршеним за оне који траже ВПН рутера за играње, стриминг, видео позиве или велике податке задацима. Поред тога, будући да је надограђен на ДД-ВРТ ВРТ1900АЦв2 омогућава омогућавање ОпенВПН веза.

Доступност:

 1. Фласх рутери (инсталиран ДД-ВРТ, укључена апликација за приватност ВПН, гаранција + подршка): 249 долара
 2. Амазон (претходно бљескалица, без апликације, нема ВПН подршке): 195 УСД

Нетгеар Р7800 Кс4С

роутер нетгеар р7800 впн

 • 4 спољне антене
 • МУ-МИМО и Куад Стреам технологија

Препоручена употреба: Велики стан / Средњи дом / 5-9 уређаја

Овај рутер Нетгеар изузетно је популаран међу потрошачима. То је хардцоре велики брат популарног модела рутера названог Р7000 Нигхтхавк. Р7800 пружа побољшану жичну повезаност и сматра се поузданом у будућности. Рутер има 4 снажне спољне антене и дуал ГХз дуал-процесор од 1,7 ГХз - што га чини довољно моћним да се може носити са било чим што бацате на њега.

Доступност:

 1. ФласхРоутерс (инсталиран ДД-ВРТ, укључена апликација за приватност ВПН, гаранција + подршка): 349 УСД
 2. Амазон (претходно бљескалица, без апликације, нема ВПН подршке): 175 УСД

Како инсталирати ВПН на рутер

Инсталирање ВПН-а на рутер разликује се овисно о моделу. Међутим, основни оквир је сљедећи:

 1. Приступите контролној табли рутера користећи упутства произвођача.
 2. Приступите ВПН клијенту рутера и додајте податке о серверу вашег добављача и остале потребне податке о вези. За то ће бити водичи на веб локацији вашег ВПН-а.
 3. Иницирајте ВПН везу са жељеним ВПН сервером
 4. Сада када је усмјеривач повезан са ВПН сервером, чини се да су сви уређаји у вашем дому на тој локацији. Поред тога, сви су заштићени шифровањем, како би вам пружили дигиталну приватност.

Конфигурирање ВПН рутера

Скоро све групе ДД-ВРТ ВПН подршке ВПН користе ППТП протокол. Међутим, ово није баш сигурно, и генерално је боље користити ОпенВПН. Основни оквир за ДД-ВРТ подржава ОпенВПН, али, не подржавају све верзије рутера. Стога је најбоље да пре куповине проверите да ли вам је то важно.

Многи ВПН провајдери испоручују водиче за подешавање рутера иако неки нуде само подршку за ППТП.

Савет: најлакши начин да набавите ВПН рутер је купити један унапред трептани!

Различите врсте ВПН рутера

ДД-ВРТ

ДД-ВРТ је пројекат отвореног кода намењен развоју Линук-овог софтверског решења које уклања ограничења постављена на рутерима подразумеваним програмирањем.

Инсталирање ДД-ВРТ-а на ваш рутер даје му потпуну функционалност усмјеривача пословне класе, али без трошкова. Потпуна листа свих многих предности била би предуга за овај чланак, за више информација погледајте нашу страницу ДД-ВРТ рутера.

Парадајз

Парадајз је алтернативни Линук-ов софтвер за рутере, а најзначајнији су рутери; Линксис ВРТ54Г / ГЛ / ГС, Буффало ВХР-Г54С / ВХР-ХП-Г54 и други рутерски базирани рутери. Као ДД-ВРТ, може се користити за блиц компатибилног рутера. То му омогућава да се користи као ВПН гатеваи, као и пружа сличну функционалност као ДД-ВРТ флеш рутер.

ДД-ВРТ је компатибилан са више рутера и опћенито се сматра прилагођеним младима, али многи више воле Томатов интерфејс и одличне могућности праћења мреже у стварном времену..

Зашто набавити ВПН рутер?

Било да вам треба ВПН за мобилни уређај, лаптоп или радну површину; ВПН рутер може вам помоћи.

ВПН рутери су подешени за повезивање на ВПН услугу. Ови рутери се могу подесити за повезивање с већином ВПН услуга, што значи да се и даље можете претплатити на жељену услугу.

Могуће је и флексирање рутера са трећим софтверима попут ДД-ВРТ и Томато. Неки провајдери чак нуде преусмерене рутере који су унапред конфигурисани за њихову услугу. Они се могу купити директно од ВПН-а или преко интернетске продавнице као што је ФласхРоутерс.цом

ВПН рутери - Предности

 • Сваки уређај који се повезује на усмјеривач заштићен је ВПН-ом.
 • Ово укључује уређаје који не могу сами покретати ВПН софтвер, попут паметних телевизора, играћих конзола и Року кутија.
 • Рутер броји само једну ВПН везу, што се тиче вашег провајдера. То значи да преко рутера можете истовремено да повежете неограничен број уређаја на ВПН.

ВПН рутери - Недостаци

Главни недостатак је тај што је шифровање и дешифровање ВПН података изузетно интензивно процесор (посебно када се користи ОпенВПН). Већина рутера се бори, што може резултирати лошим брзинама интернетске везе.

Из тог разлога је важно одлучити се за рутер који је заиста довољно моћан да се може носити. Уопштено, то значи да ћете требати уложити разумну количину новца да бисте добили оно што вам је потребно.

ВПН рутери за мала предузећа

Ако тражите ВПН рутер за мало предузеће, да бисте заштитили све запослене одједном дигиталном приватношћу; препоручујемо да се одлучите за ВПН који је на другом месту. Тхе Асус РТ-АЦ5300 ДД-ВРТ је за „кориснике напајања“. Има све што вам је потребно за сигурно покретање десет или више уређаја на ВПН без патње од спорог повезивања.

За више информација погледајте страницу ВПН-а за мала предузећа.

ФАКс

Покушали смо да покријемо сваку важну тачку у овом чланку. Међутим, ако вас нешто око ВПН рутера и даље збуњује, можда вам овај одељак Често постављана питања може помоћи!

Да ли ВПН ради на ВИФИ-ју?

Помоћу ВПН рутера сви су уређаји у вашој локалној мрежи заштићени. Међутим, ако напустите свој дом и користите јавни ВиФи - мораћете да се повежете на ВПН помоћу свог мобилног уређаја или лаптопа тако што ћете ВПН клијент инсталирати директно на ваш уређај.

Могу ли да користим бесплатан ВПН за рутер?

Већина људи не користи бесплатан ВПН на рутеру. Иако то уопште није немогуће, бесплатни ВПН-ови имају ограничења употребе због којих нису погодни за употребу на рутеру.

Да ли су ВПН-ови легални?

Да, ВПН-ови су легални у већини места широм света. А чак и у земљама у којима је употреба ВПН-а нелегална, чин деблокирања цензурираних веб локација (уместо самог ВПН-а) је незаконит..

Који су рутери компатибилни са ДД-ВРТ

Велики број рутера је компатибилан са ДД-ВРТ (превише их је овдје именовати). Молимо провјерите сваки модел да бисте били сигурни у компатибилност. И посетите наш ДД-ВРТ ВПН чланак за више информација.

Зашто бих требао користити ВПН код куће?

ВПН пружа дигиталну приватност шифрирањем ваших података. Ово спречава да ваш даватељ интернетских услуга и влада да вас изврћу. Поред тога, ВПН вам омогућава да идете дигиталним глобусом; претварајући се да сте негде другде у свету, можете заобићи локална ограничења и добити приступ гео-ограниченом садржају и услугама.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me