Без обзира да ли сте сезонски ветеран или повремени играч, ако играте ПЦ игре, вероватно сте чули за Стеам. Стеам је првобитно изградио Валве као платформу за игре за врхунске онлине игре за више играча. Ових дана се, међутим, ради много више. Стеам је постао виртуелни центар за ПЦ играче који нуде много наслова као што је Фаллоут 4. Омогућује им прегледавање форума, четовање, преузимање и куповину нових игара, организовање тимова и управљање датотекама игара кроз различите системе. Вероватно сте већ упознати са славним Валве играма као што су Портал, Цоунтер-Стрике, Лефт 4 Деад, Теам Фортресс, Халф-Лифе и многе, многе друге.


Нажалост, Стеам трпи исте неугодне проблеме као и друге мултиплаиер платформе, као што је Ксбок Ливе. Платформу је створило велико предузеће које постоји како би зарадило новац. Као такви, постоје строга ограничења за пријављивање и преузимање. Оне постоје изван правне нужности, како би се помогло предузећу да избегне питања одговорности. У том смислу, прилично је уобичајено да савремене платформе за игре ограничавају садржај на одређене географске регионе.

Срећом, тунел Виртуал Привате Нетворк (ВПН) може помоћи ублажити неке иритације које ове рестрикције стварају.

 1. ЕкпрессВПН

  - Муња | Апликације за све платформе | 24/7 подршка за ћаскање уживо

 2. НордВПН

  - Муња | Апликације за све платформе | 24/7 подршка

 3. ЦиберГхост ВПН

  - Једноставан за употребу | Сервери у 60 земаља | 2,75 долара месечно

 4. ВПНАреа

 5. ПриватеВПН

  - Једноставан за употребу | Сервери у преко 50 земаља | Изврсно за стриминг у ХД-у

 1. НордВПН

  - Муња | Апликације за све платформе | 24/7 подршка

 2. ИПВанисх

  - Сервери у 60 земаља | Брзе везе | Нема политике евиденције

 3. Иваци

  - Апликације за све платформе | Вредност за новац | Сервери широм света

 4. ПриватеВПН

  - Једноставан за употребу | Сервери у преко 50 земаља | Изврсно за стриминг у ХД-у

 5. ЕкпрессВПН

  - Муња | Апликације за све платформе | 24/7 подршка за ћаскање уживо

Најбољи ВПН-ови за пару: Упоредни поред

Деблокирајте садржај путем ВПН-а за Стеам

ВПН тунели помажу деблокирању страног садржаја путем функције која се зове маскирање ИП адреса. Функција маскирања омогућава вашем рачунару или уређају да „позајми“ ИП адресу са страног ВПН сервера. ВПН сервер на којем се налази ваша позајмљена адреса добија податке у ваше име и затим их прослеђује вашем уређају. У обрнутом смеру, ВПН сервер шаље податке с вашег уређаја на одредишни сервер (Стеам-ове сервере, у овом случају) са своје ИП адресе. Одредишни сервери не могу видети вашу стварну ИП адресу. Стога се Стеам серверима чини да они комуницирају само са ВПН сервером.

Пошто се ИП адресе дистрибуирају по географским регионима, могуће је заобићи цензус садржаја и ограничења на рачуну. Проки сервери функционишу на исти начин. Међутим, ВПН тунели су супериорни јер криптирају податке, чинећи их нечитљивим за треће стране. Проки сервер то не ради. Из тог разлога, препоручио бих вам да се држите ВПН тунела ако желите да приступите Стеаму. Међутим, у циљу потпуног откривања, прво морам да упозорим на Стеам ВПН-ове.

За више информација потражите у водичу Шта је проки сервер, где погледамо проки сервере и како се разликују од ВПН-ова.

Хоће ли ми Стеам забранити употребу ВПН-а?

Као и већина других платформи за играње на мрежи, Стеам подлеже строгим прописима и ограничењима лиценцирања. Они их присиљавају на ограничавање одговорности и одвраћање корисника од коришћења проки веза и ВПН тунела. Опет, ово није неуобичајено међу играчким платформама. Срећом, ПЦ играчи нису толико оптерећени као играћи на конзолама. На примјер, на Ксбок 360, Мицрософт је написао оперативни систем да намјерно изоставља ВПН функционалност. На тај начин корисници не могу директно да повежу конзолу са ВПН тунелом (мада постоје и други начини за коришћење ВПН-а са конзолама).

На ПЦ-у или Мац-у, међутим, једноставно није изведиво (или чак могуће) онемогућити употребу ВПН тунела. Као такви, корисници Стеам-а имају знатно лакше време деблокирања садржаја који је ограничен на гео. Ипак, морам вас упозорити: ако вас ухвате преузимања игара (и осталих материјала) на ВПН вези, рискирате да Стеам забрани свој рачун. Све је то детаљно описано у Парном уговору о претплати. Тачније, обратите пажњу на одељак 3-А: Ауторизација плаћања.

ССА јасно наводи следеће:

„Слажете се да нећете користити ИП приступање или друге методе за прикривање места свог пребивалишта, било да заобилазите географска ограничења на садржај игара, да купујете по ценама које нису применљиве за вашу географију или у било које друге сврхе. Ако то учините, Валве може да вам укине приступ вашем налогу. "

Ако и даље желите да користите ВПН тунел, наставите опрезно. Чини се да постоји одређена толеранција за употребу ВПН тунела, зависно од разлога зашто их користите, шта радите и да ли сте ухваћени или не. Међутим, постоје и одређени разлози због којих ће забранити рачун приликом коришћења ВПН тунела. Када се повезујете на Стеам, проверите да не користите ВПН тунел или проки за било коју од следећих сврха без разумевања ризика од забране:

 • За заобилажење географских ограничења на садржај игре

 • Да бисте купили игре и медије по ценама које нису применљиве у вашем региону

 • У било коју сврху која може наштетити другим корисницима Валве-а

Израз "садржај игре" прилично је сив и неодређен. Кад сам први пут чуо тај термин, одмах сам помислио на куповину игара, садржај за преузимање и сличну употребу. Међутим, било је много забрањених рачуна због корисника који су повезани на регионе у којима је видеоигрица имала раније датум издавања. Иако је игра технички била легална у својој регији (на крају), корисници су и даље кажњени.

Као такав, ако не желите да ризикујете да вам рачун буде забрањен, најбоље је да се уздржите од коришћења ВПН тунела са својим Стеам налогом, посебно када покушавате да приступите играма које нису доступне у вашем подручју. Превише корисника је покушало да користи руски ВПН за Стеам како би илегално приступило садржају пре његовог објављивања у Русији, па су им рачуни због тога били забрањени..

Заједнички сервери и заједничке ИП адресе

Ваша просечна ВПН претплата, без обзира на то ког провајдера одаберете, обично користи дељену ИП адресу. То значи да многи други корисници могу приступити Интернету с истом ИП адресом која се налази на ВПН серверу. Ово помаже у заштити анонимности корисника. Ако би дугачак дио закона покушао да прати интернетске активности корисника, било би готово немогуће пратити везу на стварног корисника из два разлога..

Прво, већина ВПН провајдера не чува датотеке дневника корисничких активности. Због тога не би било трага на папиру. Друго, с обзиром да више корисника дели исту адресу, знатно би било отежати нулу на којој је корисник заправо приступио одређеном веб ресурсу са заједничке ИП адресе. Међутим, када покушавате да приступите интернетским ресурсима који покушавају да ограниче, ограниче или потпуно блокирају употребу ВПН тунела, заједничке адресе обично нису најбоља опција.

Подељене ИП адресе често су на „црној листи“ од стране добављача услуга и обично су добро познате адресе. То се дешава због ефекта „лошег суседа“, при чему је неко ко дели вашу ИПН локацију (или претходни корисник) злоупотребио ИП адресу за спам е-пошту, нападе дистрибуираног ускраћивања услуге или друге злоупотребе. Заузврат, то може проузроковати да се ИП адреса означи као опасна или нелегитимна адреса и често може довести до појаве аплета за потврду Цаптцха пре него што приступите веб локацији. Иако такве ИП адресе нуде већу анонимност, оне су чешће на црној листи.

Постоје два начина заобилажења овог проблема. Прво решење је употреба ВПН провајдера који нуди наменску ИП адресу, што значи да нико други корисник неће користити ИП адресу на коју сте претплаћени. Ово је боље него дељена адреса ако не желите да вам услуга - попут Стеам-а - забрани рачун. Најбоља опција, мада, у погледу најнижег ризика забране налога, је коришћење сопственог приватног сервера. Ако сте хардцоре Стеам корисник и стварно желите приватни сервер, можете да учините нешто од следећег:

 • Подесите Линук ВПН сервер са кућним производима за приступ садржајима игара када сте изван куће

 • Закупите наменски / приватни сервер у облаку

Ове опције нису тако једноставне као претплата на ВПН услугу, али су веома ефикасне алтернативе.

Закључак

ВПН тунели остају најбољи начин за сигурно деблокирање садржаја. Они су изузетно супериорни у односу на проки везе захваљујући шифровању. Зато се многи играчи и даље окрећу ВПН услугама како би деблокирали садржај игара и повезали се са иностраним мултиплаиер серверима. Међутим, будите опрезни: ако користите ВПН тунел са Стеамом за деблокирање садржаја игре или преузимање игара које нису доступне у вашем региону, ваш рачун би могао бити забрањен..

За више информација о најбржем ВПН-у за играње и коришћењу ВПН-а на другим платформама погледајте водиче у наставку:

 • ВПН Ксбок Оне
 • ВПН Пс4
 • ВПН Гаминг
Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me