Ако волите да користите Спотифи, вероватно ћете се изнервирати када откријете да га не можете покупити ван своје матичне државе. То је зато што је услуга Спотифи лиценцирана за пуштање музике само у одређеним земљама. Као такав, она примењује регионална ограничења како би испунила уговорне услове са власницима музичких ауторских права.

Можете се придружити Спотифи забави из земље која нема покривеност - само морате навести трикове да верују да сте негде другде. Овај трик је једна од главних функција виртуалне приватне мреже (ВПН). Много је ВПН услуга доступних широм света, али нису сви једнаки. Овај преглед сужава ваш избор на оне ВПН услуге за које су наши стручњаци оценили да су пет најбољих ВПН-а за Спотифи.

Више о Спотифију можете прочитати у наставку овог прегледа. Међутим, прво, погледајмо нашу листу најбољих ВПН-ова за Спотифи. Ови ВПН-ови имају добру брзину, сервере у земљама Спотифи и могућност заобилажења регионалних ограничења.

 1. ЕкпрессВПН

  - Најбржи ВПН који тестирамо, деблокира све, са невероватном услугом свуда

 2. НордВПН


  - Велики бренд са веома добром вредношћу и повољном ценом

 3. ЦиберГхост ВПН

  - Дугогодишњи високо рангирани ВПН, са сјајном ценом и брзином

 4. ВПНАреа

 5. ПриватеВПН

  - Један од најјефтинијих ВПН-а тамо, али још увек добра услуга

Разматрања са Спотифи ВПН-овима

Како функционишу спотификовање регионалних ограничења

Када се апликација Спотифи на вашем телефону или веб прегледач вашег рачунара повеже са Спотифи сервером, она шаље комуникацију путем интернета. Једини начин да се оствари контакт је означавањем адреса на порукама које се враћају напред-назад између вашег уређаја и Спотифи сервера. Сваки захтев који ваш уређај остави има на себи адресу Спотифи сервера и такође интернетску адресу вашег уређаја.

Адресе уређаја који су повезани на Интернет називају се ИП адресе. Оне се могу пратити на одређеној локацији. Овако Спотифи сервер може открити које захтеве треба да блокира.

Када укључите свој ВПН софтвер, морате да одаберете сервер са листе локација. Ако изаберете ВПН сервер у истој земљи као и ваш Спотифи налог, Спотифи сервер ће вам омогућити да слушате музику, не схватајући да сте заиста лоцирани изван њеног трага услуге. То је зато што ВПН сервер не пролази само кроз ваш захтев - он поставља своју ИП адресу као извор захтева.

Спотифи сервер ће послати музички ток на повратну адресу на захтев који је примио. Када тај захтев дође са ВПН сервера, музички ток иде тамо. ВПН сервер прати коме је купац послао сваки захтев. Када одговор дође, ВПН га прослеђује тачном купцу. Овај се процес одвија тако брзо да не бисте требали доживјети успоравање везе.

Спотификују земље

Ако не живите у земљи која је покривена услугом Спотифи, вероватно бисте требали заборавити да се пријавите за плаћену услугу. То је зато што ће банковни рачун који користите за плаћање услуге дати вашу стварну локацију. Међутим, не бисте требали да дајете никакве личне податке да бисте поставили бесплатан налог. Ево мапа земаља које Спотифи тренутно покрива:

Спотифи сервисно подручје

Пре него што први пут приступите услузи Спотифи, требало би да одаберете ВПН сервер у једној од земаља у коју Спотифи преноси. Морате да наведете оригиналну адресу е-поште до које имате приступ. Ако не желите да дате своју уобичајену адресу е-поште, можете да поставите адресу веб поште за упаљач. Међутим, мораћете да приступите поруци е-поште да бисте добили детаље о пријави, тако да не износите лажну адресу.

Најбољи ВПН-ови за Спотифи: закључак

Спотифи је одлична услуга. То уклања потребу за преузимањем музичких датотека које пуне ваш чврсти диск. Ако желите да слушате на мобилном уређају, ваш складишни простор се ускоро може попунити ако морате да задржите песме. Спотифи избегава да се то догађа.

Спотифи наставља да проширује свој домет. Као такве, оне земље које тренутно немају услугу Спотифи могу на крају бити укључене у странку. У међувремену, инсталирање ВПН-а решиће све ваше проблеме и добиће вам приступ Спотифи. Било који ВПН на нашој листи ће функционисати добро. Можете уживати у Спотифију где год да се налазите, захваљујући свом Спотифи ВПН-у.

Спотифи ВПНс: Упоредни поред

 1. ЕкпрессВПН

  - Најбржи ВПН који тестирамо, деблокира све, са невероватном услугом свуда

 2. НордВПН

  - Велики бренд са веома добром вредношћу и повољном ценом

 3. ЦиберГхост ВПН

  - Дугогодишњи високо рангирани ВПН, са сјајном ценом и брзином

 4. ВПНАреа

 5. ПриватеВПН

  - Један од најјефтинијих ВПН-а тамо, али још увек добра услуга

КРЕДИТИ СЛИКА:

Лого Спотифи, јавно власништво

Даниндуб, Доступност Спотифи-а у свету, ЦЦ БИ-СА 3.0

Викимедиа Цоммонс, Публиц Домаин

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me