Омански Султанат је апсолутна монархија. То значи да нема демократије - султан може одмах променити законе.ВПН Оман


Општа правна клима у Оману, као и на остатку Арапског полуострва, не подстиче слободу изражавања.

У Оману морате бити веома обазриви у погледу веб локација које посећујете и ствари које тамо пишете. Закони су врло нејасни, тако да власти имају слободу да владају и тумаче их како год желе. Будући да је странац у земљи, не пружа заштиту од хапшења или гоњења.

Стога не чуди да је ВПН за Оман апсолутно неопходан!

ВПН ће вам помоћи да заштитите свој идентитет и зауставите радознале очи да гледају ваше интернет активности.

Најбољи ВПН-ови за Оман

 1. ЕкпрессВПН

  - Најбржи ВПН који тестирамо, деблокира све, са невероватном услугом свуда

 2. НордВПН

  - Велики бренд са веома добром вредношћу и повољном ценом

 3. ЦиберГхост ВПН

  - Дугогодишњи високо рангирани ВПН, са сјајном ценом и брзином

 4. ВПНАреа

 5. ПриватеВПН

  - Један од најјефтинијих ВПН-а тамо, али још увек добра услуга

Оман ВПН разматрања

Главна сврха свих медијских контрола у Султанату је одржавање моралних и верских стандарда становништва. Ове контроле се не односе само на приступ интернету. ТВ и музика такође су подвргнути строгој цензури. Штавише, често је надгледање телефонских позива за ружни или богохулни садржај.ВПН разматрања

Други циљ власти је да зауставе потенцијалне политичке немире. Сви владини радници су директни запослени султана. Један од њихових главних задатака је да га држе на власти без икаквих ограничења у његовим правима за контролу становништва. Стога, чак и повољан коментар о демократским процедурама у иностранству може вас увалити у проблеме.

ВОИП / Интернет телефонска забрана

Оман такође забрањује интернетску телефонију. Држава је власник и води једини фиксни телефон. Мобилни сервиси су пуно регулисанији. Оманис може добити своју 3Г услугу од Оманмобиле-а, дивизије Оманте-а или од Ооредоо-а. Држава управља првом, а Катар султан. Он има сличне погледе на слободу изражавања као и свој омански колега. Можете приступити мобилним мрежама две друге компаније у Оману (Ренна и Френди), али ни један не нуди пакете података.ВОИП Бан

Скипе није доступан у Оману. Нису Вибер, ИМО или Гоогле Хангоутс. Доступни су системи за чет на веб локацијама друштвених медија, али провајдери онемогућавају њихове гласовне и видео функције. Изненађујуће, ВхатсАпп и Сигнал раде повремено, мада нико не може предвидети када ће радити и када неће.

Забрањеним веб локацијама можете приступити ако можете заобићи блокове које провајдери Интернет услуга (ИСП) имплементирају. Међутим, Оман блокира и проки сервере и мрежу Тор. Виртуелне приватне мреже (ВПН-ови) су легалне и популарне у земљи. Стога, ако желите приступ бољој забави или посјетите веб странице за упознавање, порно, геј, коцкање или политичке странице, боље је користити ВПН.

Интернет контроле у ​​Оману

Задржавање приступа Интернету у рукама само телефонске компаније у државном власништву и мобилне компаније коју пријатељ Султана посједује олакшава централизацију интернета. На интернет се можете повезати само са рачунаром или телефоном ако имате уговор са даватељем интернетских услуга - што значи Омантел или Ооредоо.Интернет Цонтролс

Точке ВиФи не постоје у Султанату. Не можете стећи анонимност сурфањем у интернет кафеу. Власници ових објеката морају добити дозволу за рад. Да би добили ту дозволу, власници морају доставити тлоцрте простора који показују да све екране види људски будни човјек који се налази у центру. Интернет кафеи такођер морају инсталирати прокије мреже, које блокирају приступ забрањеним веб локацијама. Такође морају да евидентирају све активности својих рачунара.

ИСП-ови у Оману имају црне листе сајтова. Оне блокирају приступ дугачкој листи адреса. Појединачне веб странице на дозвољеним веб локацијама такође се могу блокирати за испоруку ако садрже слике непристојно обучених људи или садрже било коју листу кључних речи са упозорењем. Дел софтвера (СмартФилтер) одељења компаније МцАфее у Сједињеним Државама врши ове провере. Скоро свака влада на Блиском Истоку примењује његову употребу, укључујући Оман.

ВПН легалност у Оману

Употреба ВПН-а није незаконита у Оману. Заиста, велики проценат становништва их користи. Међутим, као и код свих ствари у Оману, морате бити обазриви о чему разговарате и коме. То значи да би било ризично затражити помоћ око свог ВПН-а.

Стога је важно набавити ВПН који се самоинсталира и лако користи. Важан је и тим за корисничку подршку у компанији ВПН. То ће вам омогућити да добијете савет експерата који неће да извештавају о својим активностима влади Омана.

ВПН-ови заобилазе основну стратегију интернетских провајдера због црне листе јер они затамњују одредишну адресу промета који носе. Софтвер ВПН клијента на вашем рачунару успоставља везу са својим матичним сервером. То је познато као "тунел". Клијент и сервер шифрирају сву комуникацију. Та шифрирање покрива чак и информације у заглављу, које садрже извор и адресе одредишта.

Стога, ако користите ВПН, ваше интернет активности биће потпуно приватне.

Центруисана забава у Оману

У Оману постоји 13 ТВ станица. Све њихове емисије су жестоко цензуриране. Исто је и са музиком која је доступна у земљи. Филмови и емисије уређују се тако да уклоне увредљиви садржај, у многим случајевима до точке која је недостижна. Штавише, многе популарне ТВ емисије широм света једноставно нису приказане у Оману.Ценсоред Ентертаинмент

Срећом, можете приступити забави из других земаља путем интернета. Постоји чак и оманска филијала Нетфлика. Међутим, не добијате верзију коју приказују у САД-у. Библиотека за забаву до које добијате приступ Нетфлику у Оману прилично је слична емисијама које видите на ТВ-у.

Ако имате претплату на Нетфлик у Оману, можете гледати Нетфлик било где у свету. Услуга је у свакој земљи различита. Библиотека којој ћете приступити зависи од ваше локације када уђете на веб локацију. Као такав, ако сте у САД-у када се пријавите, добићете приступ изврсној забави која је доступна купцима у тој земљи.

Стога, ако имате ВПН, након што се повежете на одговарајући сервер, моћи ћете да гледате Нетфлик широм света. Међутим, не подржавају га сви сервери и провајдери, па проверите тренутне ВПН-ове који раде са Нетфликом.

Закључак

Можете постати нестрпљиви због контрола онога што можете видети на интернету у Оману и надате се приступу забрањеним веб локацијама. Сви ВПН-ови у овој рецензији добро функционишу у Оману.

Они ће заштитити ваш идентитет, као и добити приступ прекоморским сервисима за стриминг. Не заборавите да своје записе у Оману покривате ВПН-ом.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me