Било да живите и радите у Ирској или само пролазите кроз одмор, важно је да закључате своје податке и заштитите своју приватност виртуелном приватном мрежом (ВПН).


Ирска интернет инфраструктура и прописи о подацима могу бити мало варљиви. Доста се догађа испод површине што већини корисника није лако очито. Вјеровали или не, Репортери без граница сврстали су Ирску на 9. мјесто од 180 земаља у свом индексу за 2016. годину, што значи да је била 9. најлибералнија земља по приступу информацијама и недостатку цензуре. Међутим, постоји много тога што вероватно не знате, а супротно старој пословици оно што не знате моћи боли вас.

Да бих вам помогао да будете сигурни и сигурни, подробније ћу погледати најбоље ВПН-ове за Ирску. Након тога ћу детаљније разговарати о нијансама интернета у Ирској.

Најбољи ВПН за Ирску: Резиме

 1. ЕкпрессВПН

  - Најбржи ВПН који тестирамо, деблокира све, са невероватном услугом свуда

 2. НордВПН

  - Велики бренд са веома добром вредношћу и повољном ценом

 3. ЦиберГхост ВПН

  - Дугогодишњи високо рангирани ВПН, са сјајном ценом и брзином

 4. ВПНАреа

 5. ПриватеВПН

  - Један од најјефтинијих ВПН-а тамо, али још увек добра услуга

Најбољи ВПН за Ирску: разматрања

Приступ ограниченом садржају у Ирској

Већ сам напоменуо да је Ирска била на 9. месту од 180 земаља по питању слобода интернета и недостатка цензуре. Имајући то на уму, могли бисте помислити да садржај у Ирској никада није блокиран или ограничен, али то није случај. То једноставно значи да влада не намеће оштре цензорске рестрикције попут оних уобичајених на Блиском Истоку и Југоисточној Азији.

Владина цензура само је један од разлога што су неке веб странице недоступне у Ирској. Постоје многи други узроци који углавном произилазе из економских разлога. На пример, трговински прописи и уговори о лиценцирању чине илегалним приступ одређеним врстама садржаја из Ирске. Штавише, многе земље и територије имају знатно различите законе о кршењу ауторских права и примену закона које подржава ирска влада.

Ове врсте прописа могу забранити приступ разним веб локацијама за стриминг садржаја, попут оних на којима се налази стреаминг видео и аудио, а да не спомињемо БитТоррент. Имајте на уму да власници ауторских права могу одлучити да предузму правну радњу против нелегалних преузимача, ако могу да виде праве ИП адресе преузимача.

Приступ садржају изван Ирске

У неким ситуацијама, попут одмора или пословних путовања, требаћете да приступите садржају који је физички домаћин унутар граница Ирске. Један од најпопуларнијих ресурса који је ограничен је РТЕ Плаиер, мада постоје и други примери, као што је ББЦ иПлаиер.

Поред тога, постоји много мањих веб страница ВордПресс-а који користе додатке и додатке за блокирање долазних веза из страних земаља. На пример, ако блогер негује публику изворних енглеског говорника (оне из Аустралије, Новог Зеланда, Канаде, САД, Велике Британије и слично), он / она ће можда желети да блокира везе са Кином, Русијом и другим локације.

То не само да помаже власнику веб локације да смањи нежељену пошту, већ повећава сигурност ограничавајући опсег земаља које могу приступити веб садржају. Срећом, ВПН тунел ће вам помоћи да деблокирате све горе наведене врсте садржаја путем маскирања ИП адреса.

Поред тога, многи играчи су свесни да се сервери за игре дистрибуирају по регионима. Многе игре на мрежи не пружају играчима могућност ручног избора сервера игара, и уместо тога се повезују са најближим сервером у региону. ВПН тунел омогућава играчима да одаберу сервер игара споофинг њихове ИП адресе на жељени регион.

Ирска испреплетена историја са Мицрософтом и савезном владом САД-а

мицрософт

Није тајна да су многи дигитални сервиси са седиштем у САД-у ухваћени у сарадњи с Агенцијом за националну безбедност (НСА), што је ружна истина откривена када је Едвард Сновден пухао звиждук 2013. Наравно, Мицрософт је као једна од највећих америчких технолошких компанија био дубоко укључен у бројне владине програме података и скандале, као што је систем за праћење ПРИСМ-а.

НСА је тврдила да шпијунира само комуникације које су на једном крају домаће, а стране стране, али показало се да је прислушкивао и искључиво домаће комуникације. Можда мислите да је могуће избећи прислушкивање од стране савезне владе САД-а, уздржавањем од повезивања са серверима које хостирају САД са ирских ИП адреса, али то није строго тачно.

Пре свега, разне верзије оперативног система Виндовс прикупљају непристојне количине података о активностима корисника. Мицрософт тврди да су ови подаци анонимни и користе се само за побољшање софтвера, али изгледа да то није случај. Велики број података повезан је са Мицрософтовим корисничким рачунима, укључујући осетљиве информације попут телеметријских података, података о додиру и улазу, корисничких активности, па чак и података о ГПС-у (између осталог).

Сви ови подаци завршавају на Мицрософтовом серверу, који би могао да буде домаћин у Сједињеним Државама. Виндовс 10 није изузетак. Он подразумевано руши податке корисника у позадини и успоставља невидљиве везе са Мицрософт серверима, осим ако изричито не онемогућите подешавања која су закопана у оперативном систему.

За ВПН за Виндовс и друге оперативне системе погледајте водич испод:

 • Топ ВПН за Виндовс
 • Најбољи ВПН Мац
 • Најбољи ВПН Линук

Нове политике

Какве то везе има са Ирском, питате? Па, почетком 2014. Мицрософт је објавио јавне изјаве у којима је детаљно образложио нове политике које ће омогућити корисницима који нису из САД-а да чувају податке на иностраним серверима.

Идеја је била да се поврати поверење у стране кориснике, уверавајући их да америчка влада не може да искомбинује њихове приватне податке који се налазе у иностранству. Нажалост, Патриот Ацт присиљава домаће америчке фирме да се придржавају директива обавјештајних агенција, чак и ако се ти подаци налазе на страним серверима. Још горе, Закон о надзору страних обавештајних служби (ФИСА) даје могућност америчким агенцијама да прикупљају податке који се чувају на територијама ЕУ. Као резултат ових закона, Мицрософт није имао другог избора него да се придржава када су га амерички судови присиљавали да губи е-пошту и податке о клијентима који се налазе у Ирској.

По заслузи, Мицрософт се борио за зубе и нокте како би заштитио права на податке својих корисника, али то је и поред тога. Незахвална истина је да се закони о подацима увек мењају, а ви нисте својствено сигурни од надзора страних влада, чак и ако живите у Ирској.

Заштитите свој идентитет ВПН-ом

впн

Иако је мало што можемо учинити за контролу страних закона о надзору, можете користити одређене мере (осим уздржавања од коришћења дигиталних услуга) да бисте заштитили своју приватност. У том циљу, заиста морате да користите ВПН да бисте закључали своје податковне комуникације и заштитили свој идентитет. Да ли би заиста неко желео да њихови лични подаци заврше у рукама стране владе? Наравно да не!

Да будемо правични, чак и коришћење ВПН-а не би помогло у дебаклама Мицрософт и НСА, јер су све информације везане за Хотмаил налоге. Међутим, овај фијаско показује колико требамо бити опрезни у предузимању мера за заштиту наших података, а не да слепо верујемо технолошким компанијама у пружање адекватне заштите.

Мицрософт је само један пример. Неколико других високотехнолошких компанија које су лоцирале своје сервере у Ирској у покушају да пруже широки вез на удаљености НСА. Међутим, као што је показао пример Мицрософта, лоцирање ресурса у Ирској није ефикасна противмера иницијативама тајних прислушкивања НСА-е..

Најбољи ВПН-ови за Ирску: закључак

И поред слободних и отворених закона о интернету, у Ирској је још увек пуно садржаја који је недоступан. Надаље, ако путујете и требате да приступите садржају који се налази у Ирској, можда ћете открити да су вашу тренутну ИП адресу блокирали веб сервери.

Ових дана једноставно не можемо себи дозволити да велике технолошке компаније попут Мицрософта управљају нашом сигурношћу за нас. Умјесто тога, морамо подузети проактивне мјере како бисмо осигурали сигурност наших података. Мицрософтово гостовање података у Ирској још увек није било довољно да пружи гаранцију за сигурност података својих клијената. Иако можда не можемо да бирамо где велике корпорације угошћују своје податке, свакако је једноставна ствар за јачање наше безбедности на мрежи.

Најлакши и најсигурнији начин заштите наше приватности на мрежи и садржаја са ограниченим приступом је коришћењем ВПН-а. Наведени провајдери су најбољи ВПН-ови за Ирску (мада неколико других ВПН провајдера такође угости сервере у Даблину). Ако још увијек нисте сигурни која вам се услуга свиђа, препоручујем вам да искористите бесплатно пробно тестирање како бисте је сами испробали.

Најбољи ирски ВПН: Резиме

 1. ЕкпрессВПН

  - Најбржи ВПН који тестирамо, деблокира све, са невероватном услугом свуда

 2. НордВПН

  - Велики бренд са веома добром вредношћу и повољном ценом

 3. ЦиберГхост ВПН

  - Дугогодишњи високо рангирани ВПН, са сјајном ценом и брзином

 4. ВПНАреа

 5. ПриватеВПН

  - Један од најјефтинијих ВПН-а тамо, али још увек добра услуга

КРЕДИТИ СЛИКА: Иурии Селезнев / Схуттерстоцк.цом

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me