Да ли је Фацебоок блокиран тамо где живите? Забринути сте због коришћења Фацебоока зато што би неко могао сазнати и ви бисте могли упасти у проблеме? Помоћу ВПН-а за Фацебоок, можете сигурно деблокирати Фацебоок са било којег места. Користите Фацебоок ВПН да бисте деблокирали Фацебоок у Кини, Ирану или на послу у САД-у. Најбоље од свега је што можете да користите Фацебоок без вашег даватеља интернетских услуга, владе, станодавца, школе или послодавца који знају да сте то учинили. ВПН вам омогућава дигиталну приватност да и ви откључате Фацебоок мессенгер.

У журби? У доњој табели погледајте који су ВПН провајдери наши стручњаци уврстили у топ 5 за Фацебоок. Желите више информација? Наставите да се крећете за дубинску анализу.

Резимеи ВПН-а на Фацебооку:

 1. ЕкпрессВПН

  - Најбржи ВПН који тестирамо, деблокира све, са невероватном услугом свуда

 2. НордВПН

  - Велики бренд са веома добром вредношћу и повољном ценом

 3. ЦиберГхост ВПН


  - Дугогодишњи високо рангирани ВПН, са сјајном ценом и брзином

 4. ВПНАреа

 5. ПриватеВПН

  - Један од најјефтинијих ВПН-а тамо, али још увек добра услуга

Шта је ВПН за Фацебоок?

ВПН је мрежна услуга која омогућава претплатницима да раде две ствари. Прво, ВПН услуга омогућава било коме да се претвара да је у другој земљи. Ово омогућава претплатницима ВПН-а да приступе Фацебооку (и Фацебоок мессенгеру) чак и кад га држава блокира.

Друго, ВПН пружа шифрирање војног степена. То спречава добављаче Интернет услуга - и администраторе локалне мреже - да не могу да кажу шта ВПН корисник ради на мрежи. Ова водонепропусна дигитална приватност дозвољава било коме, било где да користи Фацебоок, а да притом не буде параноична због сазнања.

Деблокирање Фацебоока док путујете

Други разлог због којег ће људи можда пожелети Фацебоок ВПН је тај што ће ускоро отпутовати. Људи који путују у земље попут Турске, Русије, Кине, УАЕ, Саудијске Арабије, Ирана - и многих других - неће моћи да приступе свом Фејсбук налогу док су у одсуству. ВПН вам омогућава да деблокирате Фацебоок без обзира где се налазите. За више информација о коришћењу ВПН-ова током путовања погледајте наших 5 најбољих ВПН-ова за страницу за путовања. Важно је имати на уму да морате бити опрезни када користите ВПН за УАЕ или ВПН у Кини, као и у другим земљама изнад.

Коришћење Фацебоока код куће без параноје

Ако је Фацебоок забрањен у вашој земљи, можда се бојите да ћете Фацебоок користити код куће, посебно ако сте у заједничком смештају или изнајмљујете некретнину од несташног власника. Добра вест је да шифровање које пружа ВПН спречава никога да сазна да сте користили Фацебоок код куће. ВПН такође спречава да вашу кућну ИП адресу буде означено за употребу на Фацебооку.

Запамтите, када користите Фацебоок, он ће и даље знати ко сте јер се пријављујете у сервис са својим правим именом. Међутим, ВПН ће заварати Фацебоок да мисли да сте на другој локацији. Ако вам је потребан Фацебоок налог такође да буде анониман, мораћете да употребите ВПН за приватност и пријавите се под лажним именом. Ово ће бити врло тешко постићи. Међутим, теоретски, ако никад не дате Фацебооку никакве стварне информације о себи или му не дате праве фотографије - коришћењем ВПН-а не би требало знати где или ко сте у ствари.

Деблокирање Фацебоока на послу или у школи

Фацебоок може бити куга у погледу продуктивности. Запослени и студенти су познати по томе што имају овисности о друштвеним медијима, што их може спречити да раде. Већина послодаваца и установа за учење - укључујући школе, факултете и универзитете - траже од администратора локалне мреже да блокира приступ Фацебооку. Добра вест је да је помоћу ВПН-а за Фацебоок могуће приступити Фацебооку чак и када је блокиран. Једноставно се повежите на ВПН сервер и чини се да више не идете у школу; исто важи и за посао.

Такође феноменално: шифровање ВПН-а онемогућава вашем послодавцу или школском администратору да кажу шта радите на мрежи. ВПН шифрирање значи да једини начин на који можете упасти у употребу Фацебоок-а у школи или на послу јесте ако неко изађе иза вас и ухвати вас користећи услугу.

Вриједно је напоменути да се све више и више институција повећава према ВПН-има, а све је чешће када су ВПН-ови блокирани. Погледајте наш водич Како заобићи ВПН блокове ради информација о обиласку ВПН блокова.

Како се користи ВПН за деблокирање Фацебоока

Деблокирање Фацебоока са места на коме је блокирано (школа, радно место или земља) изузетно је једноставно. Да бисте то учинили, следите ове једноставне кораке:

 1. Изаберите ВПН за Фацебоок. За деблокирање Фацебоока препоручујемо ВипрВПН
  јер је сигуран и поуздан провајдер који има све што је потребно за деблокирање Фацебоока. Ово укључује режим прикривања за деблокирање Фацебоока чак и када су ВПНс такође блокирани. Међутим, било који од ВПН-ова у овом водичу је одлична опција, зато проверите сваки сажетак да бисте видели да ли је погодан за вас.
 2. Кликните на свој омиљени ВПН за Фацебоок. Након што се одлучите за ВПН, можете се кретати до веб локације и претплатите се на ВПН
 3. Једном када се претплатите можете пријавите се на веб локацију ВПН и преузмите ВПН софтвер (познато као "ВПН клијент").
 4. Не заборавите да набавите прави софтвер за свој уређај. ВипрВПН омогућава вам да инсталирате и користите ВПН на пет уређаја. можете да се повежете на ВПН и истовремено користите Фацебоок на свим тим уређајима!
 5. Изаберите ОпенВПН шифровање. Ово је најјача и најпоузданија ВПН енкрипција, зато је користите.
 6. Укључите ВПН скривање (такође зна као "ВПН прикривени режим" и "ВПН обфусцатион технологија"). Ако живите у месту где је употреба ВПН блокирана - или ако ВПН блокира администратор локалне мреже - морат ћете користити скривање ВПН-а. ВипрВПН
  , ЕкпрессВПН
  и Торгуард
  све имају одличне карактеристике за скривање.
 7. Укључите Киллсвитцх и ДНС заштиту од цурења (сигурносне функције да зауставе било кога да сазна да сте користили Фацебоок).
 8. Изаберите ВПН сервер са листе. не заборавите да одаберете место где је Фацебоок дозвољен. Сервер ближи вама ће вам пружити боље брзине.
 9. Кликните на везу.
 10. Чим се ВПН повеже, можете пређите на Фацебоок и придружите се. Требат ће вам рачун е-поште да бисте се придружили Фацебооку, а можда нећете хтјети користити своју редовну адресу е-поште из приватности.
 11. Једном када се претплатите, не заборавите повежите се с ВПН-ом сваки пут када користите Фацебоок. Да бисте осигурали да не процурите ниједан податак свом даватељу интернетских услуга (који би могао открити да користите Фацебоок), укључите и функцију Киллсвитцх.

ВПН-ови за Фацебоок: Сигурносна разматрања

На тржишту постоји преко 850 ВПН-ова и велика већина њих није поуздана. Када користите Фацебоок у земљи у којој га блокира влада, поузданост је изузетно важна. Зато је од пресудне важности не ићи у несигурну услугу.

Неки ВПН-ови, попут нашег најјефтинијег ВПН-а (ПуреВПН), сјајни су за деблокирање струјећег садржаја на мрежи. Међутим, ПуреВПН се не сматра довољно безбедним да би вас заштитио у земљи у којој је Фацебоок блокиран. Зато је од виталне важности одабрати ВПН који се препоручује за Фацебоок - а не само било који стари ВПН сервис!

Да бисте осигурали своју приватност приликом коришћења Фацебоок ВПН-а, требало би да користите и следеће функције:

 • ДНС заштита од цурења то вас спречава да не пропуштате ДНС захтеве до свог даваоца интернетских услуга. ДНС цурење може открити да сте користили Фацебоок, па вас молим да укључите заштиту ДНС-а од цурења.
 • Киллсвитцх. ова функција вас спречава да процурите било какав промет до ИСП-а који би вам могао открити да имате приступ Фацебооку.
 • Аутоматско повезивање. Ова функција поново повезује ВПН ако веза прекине.
 • Невидљиви режим или "прикривање". Ово прикрива ВПН употребу и омогућава људима да користе ВПН на местима која блокирају ВПН везе.

Како функционише Фацебоок ВПН

Обично када се повежете на Интернет, прво се повезујете са својим провајдером интернетских услуга (ИСП), који вас потом повезује у Фацебоок (на пример). Сав ваш интернет саобраћај пролази кроз сервере вашег даватеља интернетских услуга и може га прегледати ваш Интернет провајдер.

Када користите ВПН, ипак се повезујете на сервер који покреће ваш ВПН провајдер („ВПН сервер“) преко шифроване везе (која се понекад назива и „ВПН тунел“). То значи да су сви подаци који путују између рачунара и ВПН сервера шифровани тако да само ви и ВПН сервер можете да га „видите“.

Према томе, ни ваш даватељ интернетских услуга нити било ко други ко надгледа саобраћај између вашег рачунара (или таблета или паметног телефона) и интернета не може видети шта добијате на мрежи. Ово укључује посету Фацебооку.

Где је Фацебоок блокиран?

Многе владе блокирају Фацебоок јер им се не свиђа како Фацебоок омогућава грађанима да разговарају са супротстављеним погледима и идејама са људима из целог света. Владе виде Фацебоок као претњу њиховој моћи. Следеће земље цензуришу приступ Фацебооку. Имајте на уму да су ове информације подложне променама.

Деблокирајте Фацебоок у Кини

Фацебоок је потпуно блокиран у континенталној Кини. Или је барем то теорија. Недосљедности у начину имплементације Великог ватрозида заправо значе да би у пракси могао бити доступан на неким локацијама и у различито вријеме. За велику већину грађана Кине то није главни проблем, јер су домаће друштвене мреже 51.цом, ренрен и 开心 网 (Каикин001) много популарније.

Ипак, у Кини има око пола милиона корисника Фацебоока. И емигранти и посетиоци Кине обично желе приступити услузи друштвених медија. За детаљније информације о томе како приступити Фацебооку из Кине, погледајте наш водич Бест ВПН фор Цхина. Такође је важно напоменути да Фацебоок није цензурисан у Хонг Конгу.

Деблокирајте Фацебоок у Ирану

Фацебоок је забрањен у Ирану. Поред тога, иранска влада користи посебно обучене „јединице за циберполице“" који има задатак да прати посетиоце забрањених веб локација, укључујући Фејсбук. Чули смо извештаје очајних Иранаца који се обраћају локалним добављачима ВПН-а како би сакрили своје мрежне активности. Нажалост, иако су ови јефтини, чини се да су многи медени лонци са владом.

Људи ухваћени у покушају да избегну владине забране суочени су са хапшењем, испитивањем, мучењем, затвором и чак смрћу. Иако се не волим предавати оваквој врсти застрашивања, топло предлажем да било ко у Ирану пажљиво размисли пре употребе ВПН-а (или било које друге методе) за приступ забрањеном садржају.

Ако сматрате да ризик вреди преузимати, користите иностраног ВПН провајдера (онај са седиштем у Европи је вероватно најбоља опција) и користите иностране ВПН сервере. Такође, осигурајте да користите СВЕ ВПН безбедносне функције које су вам на располагању.

фацебоок-кхамени

Бизарно, с обзиром на ситуацију, ајатолах Али Кхаменеи не само да користи Фацебоок већ је и водио своју Фацебоок страницу од 2012! У тренутку писања страница је привукла око 150 000 лајкова

Деблокирајте Фацебоок у Северној Кореји

У свету препуном опресивних режима, Северна Кореја је нај репресивнија од свих. Велика већина становништва уопште нема приступ интернету. Кина снабдева неке широкопојасне линије за Северну Кореју, тако да неколико изабраних владиних и партијских званичника вероватно има ограничен приступ интернету. Међутим, мало је вероватно да је њима дозвољено да користе овај приступ како би прегледали Фацебоок.

Деблокирајте Фацебоок у Сирији

Фцебоок је блокиран на многим местима и због владе и од ИСИС-а, ВПН је фантастично решење. Међутим, позива се на велику опрезност према политичкој ситуацији у рату који је у току.

Деблокирајте Фацебоок у Вијетнаму

Фацебоок је "незванично" забрањен, али ипак се чини да је широко доступан кућним корисницима. Ово вероватно објашњава чињеницу да, упркос забрани, 13,5 милиона Вијетнамаца (око 15% становништва) користи Фацебоок.

Многи хотели и интернет кафићи уградили су ВПН софтвер како би заобишли забрану. Посетиоци би требало да пазе на чињеницу да су ови рачунари често тешко заражени вирусима и другим злонамерним софтвером. Погледајте 5 најбољих ВПН-ова за Вијетнам за даљу дискусију о овој теми.

ВПН за Фацебоок Мессенгер

Фацебоок Мессенгер је забрањен у неколико земаља. Кина, Иран и Северна Кореја имају трајну забрану употребе Фацебоока и мессенгер-а. Међутим, многе друге земље, укључујући Бангладеш, Сирију, Египат и Турску, понекад затамњују сајтове и гласнике друштвених медија - обично током политички осетљивих догађаја као што су протести. Саудијска Арабија има трајну забрану за Фацебоок Мессенгер, али не и за Фацебоок. Та забрана је да заштити приходе саудијске државне компаније за телекомуникације.

Фацебоок мессенгер такође сада укључује "Тајни разговори" у октобру 2016. Та услуга додаје крајње шифрирање у разговоре користећи протокол сигнала. Из тог разлога, можете очекивати да приступ Фацебоок Мессенгер-у постане заморнији у све већем броју земаља широм света. Срећом, можете да приступите Фацебооку са било ког места користећи виртуелну приватну мрежу (ВПН).

ВПН-ови за Фацебоок: закључак

Фацебоок је блокиран у многим земљама широм света. Чак и у земљама у којима је Фацебоок дозвољен, радна места и школе често блокирају Фацебоок. У овом смо чланку објаснили све што требате знати о одабиру ВПН-а за Фацебоок. У зависности од ваших посебних потреба, у овом водичу постоји савршен ВПН за Фацебоок. Зато молимо вас да прочитате и разумете сваки део овог чланка пре него што погледате резиме ВПН-а.

Међутим, ако сте у журби и желите најбољи ВПН за Фацебоок, онда и ВипрВПН
је савршена и изванредна вредност. С тим у вези, сви ВПН-ови у овом водичу светске су класе, тако да их све вреди размислити овисно о вашим потребама. Ако имате било каквих питања приликом одабира ВПН-а, молимо вас да нам оставите поруку: Увијек нам је драго да вам помогнемо.

 1. ЕкпрессВПН

  - Најбржи ВПН који тестирамо, деблокира све, са невероватном услугом свуда

 2. НордВПН

  - Велики бренд са веома добром вредношћу и повољном ценом

 3. ЦиберГхост ВПН

  - Дугогодишњи високо рангирани ВПН, са сјајном ценом и брзином

 4. ВПНАреа

 5. ПриватеВПН

  - Један од најјефтинијих ВПН-а тамо, али још увек добра услуга

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me