Постоји велико питање безбедности на које треба да се позабавите када купујете на мрежи. Ово се нарочито односи на повезивање са еБаи-ом на ВиФи жаришним местима на јавним местима. Преваривци могу да се укључе у вашу везу и добију све ваше личне податке. Преваре можете фолирати помоћу виртуелне приватне мреже (ВПН). Ово је систем који шифрира сву вашу комуникацију,


На располагању је на стотине ВПН услуга, пет сервиса на овој листи најбољи су део за куповину на мрежи. Као такав, погледајмо пет најбољих ВПН-ова за еБаи.

Најбољи ВПН-ови за еБаи

 1. ЕкпрессВПН

  - Најбржи ВПН који тестирамо, деблокира све, са невероватном услугом свуда

 2. ЦиберГхост ВПН

  - Дугогодишњи високо рангирани ВПН, са сјајном ценом и брзином

 3. НордВПН

  - Велики бренд са веома добром вредношћу и повољном ценом

 4. ПриватеВПН

  - Један од најјефтинијих ВПН-а тамо, али још увек добра услуга

 5. ИПВанисх

Најбољи ВПН-ови за еБаи: разматрања

Лажне ВиФи приступне тачке

Вероватно сте ушли у кафић или аутобуску станицу и посегнули за вашим телефоном да открије доступне ВиФи мреже. Иритантно је када одаберете један, само да вам се затражи плаћање. Оно што стварно желите је бесплатна ВиФи услуга, а оснивање у којем бисте требали је пружити.

Када скенирате преко доступних веза на телефону, таблету или лаптопу, мораћете да потражите ону која има име слично месту у којем сте. Ако сте у Цхиллоут кафићу, потражите ВиФи мрежа се зове нешто слично "Цхиллоут Цафе ВиФи." Обично за ове ВиФи услуге потребна је лозинка. Можда нећете желети да привучете пажњу особља које чекају да затражите лозинку, посебно ако на листи видите другу ВиФи везу која звучи као боља опклада. То ће се вероватно звати нешто слично "Бесплатна ВиФи кафе Цхиллоут."

Нажалост, немате појма ко покреће тај ВиФи хотспот. Већину времена то ће вјероватно бити објект у којем се налазите. Међутим, понекад особа која пружа жаришну точку нема никакве везе с мјестом одржавања. У ствари, тај ВиФи провајдер могао би бити само други купац места, који седи за оближњим столом.

Прикупљање података

Било који лаптоп или мобилни уређај са ВиФи могућностима може се претворити у врућу тачку. Та нова жаришна точка мора да се ослања на услуге приступа интернету однекуд другде. У примјеру Цхиллоут кафића, преварант би се повезао на бесплатну ВиФи услугу установе, а затим створио властиту ВиФи приступну тачку, под називом Цхиллоут Цафе Фрее ВиФи. Када се повежете с том лажном везом, и даље идете на Интернет јер вас преко уређаја преваранта пребацује на добру везу.

Све ВиФи везе су шифроване ради сигурности. Као такав, могли бисте помислити да су активности преваранта све за ништа. Међутим, преварант контролише први скок ваше везе с рачунара на лажну жаришну тачку. Поступци успостављања везе укључују преговарање кључева за шифровање. Док хотспот генерише тај кључ, преварант може да дешифрује, складишти и прочита све ваше комуникације.

Испитивање података о вези врши се рачунарским програмима и дешава се врло брзо. Подаци еБаи-а, укључујући податке за пријаву, адресу е-поште, ПаиПал рачун и све финансијске податке које унесете могу се снимити. Тај саобраћај одмах излази на оригиналну ВиФи везу и иде на интернет. Сав повратни саобраћај на сличан је начин преусмерен са стварне жаришне тачке, преко лажне приступне тачке и даље на вас.

Заштита ВиФи хотспот-а

Преварник може да открије мрежну енкрипцију која би требало да заштити ваш ВиФи саобраћај од снајперса. Морате онемогућити изложену поруку да је неко не може прочитати. Када користите ВПН, све ваше комуникације се шифрују помоћу кључа који се дели између удаљеног ВПН сервера и ВПН клијентског софтвера на вашем рачунару. Ови се кључеви дистрибуирају помоћу система шифрирања јавних кључева. Ови системи шифровања раде са различитим кључевима за шифровање и дешифровање порука. Процес такође користи систем сертификата, тако да свака крајња тачка може да провери идентитет друге. Овај систем за дистрибуцију кључева закључава све преклопнике.

Лажна ВиФи превара је врста хаке која се зове а "човек у средњем нападу." Када ВПН ради на вашем рачунару, може сигурно комуницирати са својим матичним сервером, чак и ако рачунар преваранта прегледа све податке који пролазе између два ВПН елемента. Када лажни софтвер за испитивање ВиФи хотспот дешифрује ваше поруке кључем за заштиту мреже, испод њега се наилази на још један слој шифровања, који је немогуће пробити.

Не морате бринути о човеку у нападима у средини када користите ВПН - сви ваши подаци на еБаиу биће заштићени.

Најбољи е-маил ВПН-ови: закључак

ВПН-ови на нашој листи створиће приватност за све ваше везе, а не само ваш приступ еБаиу. Приватност коју ВПН пружа даје вам самопоуздање за покушај преузимања торрента и активности попут преноса филмова из иностранства.

Ако живите у земљи у којој власти ограничавају приступ интернету, можете заобићи те блокове и приступити блокираним веб локацијама и услугама захваљујући новом ВПН-у..

Погледајте ВПН-ове на нашој листи и обратите посебну пажњу на локације сервера сваког од њих. Када укључите ВПН, чини се да се налазите у земљи сервера који сте одабрали. Као такав, проверите да ли ваш ВПН има локацију на месту где желите да приступите услугама.

Сви ВПН-ови на овој листи имају периоде поврата. Искористите их и инсталирајте ВПН да бисте га испробали. Ако утврдите да нисте задовољни дизајном и функцијама одабраног ВПН-а, само откажите уговор, вратите новац и пређите на следећи на листи. Изнад свега, осигурајте да су сви ваши идентитети и финансијске информације заштићени коришћењем једног од пет најбољих ВПН-ова за еБаи.

Најбољи ВПН-ови за еБаи: Упоредбе упоредне стране

 1. ЕкпрессВПН

  - Најбржи ВПН који тестирамо, деблокира све, са невероватном услугом свуда

 2. ЦиберГхост ВПН

  - Дугогодишњи високо рангирани ВПН, са сјајном ценом и брзином

 3. НордВПН

  - Велики бренд са веома добром вредношћу и повољном ценом

 4. ПриватеВПН

  - Један од најјефтинијих ВПН-а тамо, али још увек добра услуга

 5. ИПВанисх

КРЕДИТИ СЛИКА: ИБ Пхотограпхи / Схуттерстоцк.цом

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me