Израда сигурносних копија података помоћу ФТП (Филе Трансфер Протоцол) везе постаје ријеткост. Модерне услуге складиштења у облаку имају тенденцију да пружају даљински приступ датотекама и услуге преноса путем интерфејса заснованог на прегледачу или софтвера за преузимање клијента. Као резултат тога, сигурносне копије ФТП постају застареле.


Међутим, само зато што је ФТП сигурносно копирање све теже пронаћи, не значи и да није корисно. А за људе који већ користе ФТП у својим свакодневним подухватима - то је легитимна резервна метода која се лако може увести у њихов ток рада.

Срећом за те људе, још увек постоје одличне опције које омогућавају ФТП везу за учитавање и преузимање у облаку. У овом смо чланку прецизирали најбољих 5 сервиса за сигурносно копирање на ФТП-у, тако да можете наставити са спремањем података у облак без икаквих потешкоћа.

Најбоље услуге за ФТП резервне копије

У наставку смо навели пет најбољих ФТП сервиса израде резервних копија. Ако вам је потребно више информација о било којој од ових услуга, погледајте наше сажетке сваке услуге испод овог одељка или кликните на веб локације помоћу линкова испод.

 1. ЛивеДриве

 2. Нагон

 3. Бакоп

 4. Одбрани хостинг

 5. Дриве ХК

5 најбољих ФТП сервиса израде резервних копија

У наставку смо сажели све што ове услуге чини одличнима! Ако су вам потребне додатне информације о било којој од услуга које смо навели ниже, погледајте веб локацију провајдера.

1. ЛивеДриве

 • Цене

  Фром $ 8,00
  / месец дана

ЛивеДриве је један од ретких провајдера који и даље обезбеђује сигурносне копије ФТП-а, укључујући подршку за учитавање датотека и наставак преузимања. А услуга пружа сигурне ФТПС (познате и као ФТПЕС, ФТП-ССЛ и ФТП Сецуре).

Корисници на Мац и Виндовс уређају могу користити било који ФТП клијентски софтвер (као што су ФилеЗилла, Цибердуцк или Паниц Трансмит) да би се повезали са својом Ливедриве стораге. Поред ФТП функционалности, Ливедриве пружа и низ других функција које ће компаније бити корисне приликом израде сигурносних копија својих система и веб локација (као и оних својих клијената ако их контролишу). Ово укључује интегрисану дељење датотека, компатибилност са НАС и локални простор за складиштење.

Међутим, вреди приметити да се ФТП резервна копија нуди само у Ливедриве-у’с Актовка и Про Суите планова.

2. АДриве

 • Цене

  Фром $ 25,00
  / месец дана

АДриве је одлична опција за све који траже Цлоуд сервиса који подржава ФТП резервне копије са и отпремањем и преузимањем преко ФТП-а. Не само да је једноставан за употребу, већ има и велики избор корисних функција укључујући интернетску сарадњу, интегрисану дељење датотека и велику подршку за датотеке.

Корисници могу приступити АДриве датотекама преко било којег ФТП клијента, што значи да можете слободно користити софтвер који већ имате. АДриве дозвољава употребу АУТХ ТЛС-а за сигурно преношење датотека, као и могућност управљања ССХ кључевима за сигуран, аутоматизован приступ. То чини АДриве’с ФТП сигурносна копија идеална је за све који захтијевају сигуран ФТП.

Као и Ливедриве, међутим, АДриве ограничава подршку ФТП-а на неколицину планова, наиме њихов Лична премија и Посао планова. Стога ће вам требати један од тих посебних планова претплате за ФТП сигурносне копије.

3. Бакоп

 • Цене

  Фром 0,00 УСД
  / месец дана

Бакоп је још један сервис за складиштење у облаку који пружа ФТП везе за учитавање и преузимање датотека. Међутим, Бакоп је јединствен јер је сервис намењен ФТП сигурносним копијама.

Веб локацију и сервере Бакоп изузетно је једноставно за подешавање и употребу. И корисници могу тачно одабрати место на којем желе да направе резервне копије података.

Бакоп подржава популарни ФТП софтвер попут сигурног преноса, рсинц и увек популарне ФилеЗилла. Ово чини Бакоп добром опцијом ако и ви’желите да представите ФТП резервне копије на радном месту и немојте’не желим преварити запослене с компликованим новим софтвером.

Једна мана коју је створио његов јединствени фокус на ФТП је тај што му недостаје мноштво функција које пружају многи стандардни сервиси Цлоуд стораге. Из тог разлога, Бакоп је идеалан за ФТП резервне копије, али освојен’не може вам бити од користи ако ваше пословање гради на више врста софтвера са различитим потребама.

4. Одбраните хостинг

 • Цене

  Фром 0,00 УСД
  / месец дана

Дефенд хостинг је услуга сигурносне копије у облаку која корисницима омогућује сигурносно копирање података на својим цлоуд серверима користећи било који ФТП клијент. Ово вам омогућава да започнете прављење резервних копија података без потребе за учењем новог интерфејса или софтвера и значи да можете користити Филезилла, СмартФТП или било који други ФТП клијент који желите.

Дефенд хостинг такође пружа сигурне могућности преноса, укључујући ФТПес (ФТП преко ССЛ / ТЛС) и СФТП (ССХ протокол преноса датотека). Шта’С друге стране, услуга пружа подршку 24 сата дневно и 7 сати како би се осигурало да можете увек правити резервне копије датотека путем ФТП-а на његове сервере.

Каже се да овај провајдер обезбеђује велике брзине, а са ценама које почињу од 5 УСД месечно за 20 ГБ простора који се повећава на 20 УСД месечно за 500 ГБ услуга такође није нарочито скупа.

5. Возите ХК

 • Цене

  Фром $ 1,99
  Наплаћује се месечно

ДривеХК је још једна услуга која пружа резервне копије у облаку преко ФТП-а. Резервни сервери се могу користити преко било којег ФТП клијента, укључујући ФилеЗилла, ЦутеФТП, ВсФТП, СмартФТП, Фетцх, ЦореФТП или Цибердуцк. ДривеХК Цлоуд ФТП сервер је такође компатибилан са свим ФТП (СФТП / ФТПС) софтверским клијентима.

Корисници га могу мапирати као Цлоуд Дриве или користити ДривеХК изворни ФилеМанагер софтвер за који тврди да је лакши од уобичајеног ФТП-а. Услуга је такође брза и поред ФТП-а има и широк спектар функција и резервних копија.

Доступни су лични и пословни модели претплате. А корисници могу у потпуности прилагодити своје претплате како би додали више простора за складиштење или корисника ако је потребно. Опсег за проширење је велик с рачунима доступним за до 1000 корисника са огромним количинама простора за складиштење.

Наши критеријуми

На ПроПриваци.цом обично препоручујемо сигурне сервисне копије у облаку које пружају шифрирање од краја до краја. Ове услуге осигуравају да су ваши подаци увек у потпуности безбедни. Међутим, када је у питању ФТП сигурносно копирање, постоји мање опција, што значи да не можете бити тако избирљиви и досјетљиви.

Током истраживања овог чланка тражили смо услуге које не само да нуде ФТП везе са резервним серверима, већ имају и мноштво других функција и добру репутацију код својих корисника..

Пружаоци услуга на овој листи изабрани су на основу низа карактеристика, употребљивости, вредности новца и општих перформанси. Дали смо све од себе да истакнемо и њихове снаге и слабости тако да можете донети потпуно информисан избор пре пријаве.

Нажалост, горе наведене услуге не нуде бесплатну опцију, ако тражите бесплатну услугу погледајте нашу бесплатну листу сигурносних копија облака.

Међутим, ако ваша фирма захтева да се подаци пошаљу и копију у складу са ХИПАА или ГДПР усаглашеношћу, препоручујемо да комуницирате директно са жељеном услугом како бисте осигурали да је могуће направити резервне копије ФТП-а у складу са тим прописима о приватности.

5 најбољих услуга за закључак сигурносне копије ФТП-а

ФТП је све рјеђи и рјеђи како компаније и појединци прелазе на сигурније облике сигурносних копија који су у складу са најновијим прописима о приватности који се појављују као што је ГДПР. Међутим, за фирме или појединце који још увек требају или захтевају резервне копије ФТП-а, на тржишту још увек постоје неке услуге које могу да обезбеде учитавање и преузимање на цлоуд сервере преко ФТП протокола.

Без обзира да ли тражите услугу у облаку специфичну за ФТП - или једноставно провајдера који нуди ФТП резервну копију између осталих функција - ова листа ће вам помоћи да прецизирате неке од најбољих услуга на располагању у 2020. години.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me