Свакако је добра идеја да направите сигурносну копију података. Иако је увек опрезно имати резервну копију на физичком спољном чврстом диску, рачунарство у облаку је омогућило невероватно једноставно складиштење сигурносних копија података на мрежи. Бесплатне сигурносне копије у облаку су ограничене у простору који нуде корисницима, међутим, ако немате много података за резервно копирање или ако требате само резервне копије критичних података, бесплатне сигурносне копије на мрежи су сјајне. Тхе фУслуге израде резервних копија на мрежи наведене у овом чланку препознате су не само због укупног квалитета њихове понуде већ и због безбедносних функција које пружају да би заштитили приватност ваших података.


Важно је напоменути да неколико најпопуларнијих бесплатних сервиса за резервне копије на мрежи као што су Дропбок и Гоогле Дриве нису на овом списку, због историјских забринутости око приватности. Уосталом, повјерење ваших сигурносних копија осјетљивих података организацијама с упитном праксом приватности носи са собом и одређене урођене ризике. Ако вам је важна заштита приватности ваших података, тада ће вам бити много боље да покренете интернетску сигурносну копију која добро ради и подузме потребне кораке како би се осигурало да ваши подаци буду приватни и правилно заштићени..

Најбоље бесплатне сигурносне копије у облаку

Погледајте најбоље бесплатне сигурносне копије у облаку у наставку. Померите се испод овога да бисте прочитали резиме сваке услуге или кликните на веб локацију да бисте сазнали више информација.

 1. Синцтхинг

 2. Возим

 3. Нектцлоуд

 4. Синц.цом

 5. Јоттацлоуд

5 најбољих бесплатних сервиса сигурносних копија у облаку

Испод ћете пронаћи детаљну листу која садржи детаље о сваком од пет најбољих бесплатних бацкуп услуга на мрежи данас на тржишту. Свака услуга нуди сјајну функционалност, а свака од њих прелази додатну миљу да понуди одличне сигурносне карактеристике за заштиту ваших података.

1. Синцтхинг

 • Цене

  Фром 0,00 УСД
  / месец дана

Синцтхинг је сигуран континуирани програм за синхронизацију датотека који омогућава сигурно синхронизацију датотека између два или више уређаја. Јединствени аспект Синцтхинга у односу на остале сервисе на овој листи је чињеница да ви као корисник испоручујете хардвер у коме се чува сигурносна копија. То значи да би резервна копија могла бити смештена на засебном рачунару, хард диску, виртуелној машини или на било ком другом важећем уређају по вашем избору. То само по себи повећава укупну сигурност услуге јер ви имате потпуну контролу над подацима где се чувају сигурносне копије података и ниједна трећа хостинг услуга не укључује се у складиштење података.

Додатне сигурносне карактеристике укључују крајње шифровање, савршену тајну унапред, заједно са ТЛС сертификатом заснованим на сертификату. Поврх свега, Синцтхинг настоји да буде потпуно транспарентан и потпуно отворен, што значи да свако може слободно да испита свој изворни код. Шта’Штавише, услуга је такође заговорник отвореног развоја где су све грешке и проблеми са софтвером јасно и одмах документовани на његовом “иссуе трацкер” страницу за свакога ко је може видети. Таква транспарентност је доказ чињенице да Синцтхинг настоји бити отворен и одговоран својим корисницима за заштиту њихове приватности, истовремено омогућавајући непрекидно синхронизирање сигурносних копија података..

Синцтхинг је такође веома једноставан за употребу и доступан је на свим већим оперативним системима, као и мобилна компатибилност са Андроид системима. Најбољи део свега је то што је потпуно бесплатан! Иако се осећате великодушно, можете сигурно донирати за то на веб локацији Синцтхинг.

2. Идриве

 • Цене

  Фром $ 17,38
  годишње

ИДриве нуди потпуно опремљену бесплатну сигурносну копију услуге облака. Слободан “Основни” план, добићете великодушан 5 ГБ простора за складиштење и такође добијате кредитне налоге за упућивање услуге пријатељима. Једна од најбољих ствари у вези са ИДриве-ом је та што омогућава сигурносну копију неограничене количине уређаја са било којим појединачним налогом, док многе друге услуге наплаћују за сваки појединачни уређај. Поред тога, функција Синц Филе омогућава вам да аутоматски синхронизујете све датотеке и мапе, а са значајкама Снапсхот и Версионинг можете да похраните и до 30 претходних верзија података.

ИДриве је такође веома сигуран, чува и преноси све своје датотеке 256-битном АЕС енкрипцијом и омогућава вам као кориснику да дефинишете кључ за шифровање. Ово осигурава да се кључ не чува нигде на ИДриве серверима, што значи да ћете само имати приступ кључу и, према томе, вашим подацима. Важно је напоменути да ово такође значи да ћете бити одговорни за заштиту вашег приватног кључа за шифровање и нећете моћи да вратите било које податке сигурносно копиране у ИДриве ако се изгубе..

Услуга је доступна на свим главним платформама, укључујући Виндовс, Мац и Линук, а нуди мобилне апликације за Андроид и иОС. Поврх свега, ИДриве је такође сјајан за НАС кориснике. Све у свему, ИДриве одлично функционира, нуди робусне приватности и безбедносне функције, пружа одличну подршку купцима и прилично је великодушан са својом бесплатном понудом од 5 ГБ.

3. Нектцлоуд

 • Цене

  Фром 0,00 УСД
  / месец дана

Нектцлоуд је опен-соурце бесплатни алат за сигурносно копирање у облаку који корисницима нуди и опције хостовања и самосталне услуге. То значи да можете направити резервне копије података на једном од својих уређаја, на виртуелној машини, у дата центру или код провајдера који пружа Нектцлоуд. У случају да се одлучите за опцију само хостинга, Нектцлоуд чак нуди корисне савете и препоруке о томе како да ваш сервер са хостом ради сигурно са услугом.

Поред тога што нуди корисне функције као што су верзија датотека за спремање неколико претходних верзија података, једноставна могућност дељења датотека, струјање медија и аутоматско синхронизацију фотографија мобилног уређаја, Нектцлоуд корисницима нуди врхунске безбедносне и приватне функције. Нектцлоуд користи ТЛС енкрипцију за осигурање података током транзита, а у мировању се може осигурати 256-битном АЕС енкрипцијом. Датотеке и мапе се такође могу синхронизовати између уређаја и осигурати шифрирањем од почетка до краја, омогућавајући истинско решење са нултим знањем. Услуга такође омогућава једноставну интеграцију са постојећим безбедносним алатима. Остале значајне сигурносне карактеристике укључују двофакторску аутентификацију, прилагодљиву заштиту приватности за сигурно дељење датотека и приватни алат за скенирање безбедности у облаку који вам омогућава да проверите безбедност вашег приватног сервера.

Нектцлоуд је компатибилан са Виндовсима, мацОС-ом, Линуком и нуди мобилне апликације за Андроид и иОС. Доступан је и веб портал. У зависности од опције хостинга коју одаберете, Нектцлоуд може бити изузетно једноставан за употребу или би могао бити мало напреднији ако кренете само-хостингом. У том случају, савети и препоруке Нектцлоуд понуде могу бити од велике помоћи. Све у свему, Нектцлоуд је одличан бесплатни алат за израду сигурносних копија на мрежи који велики нагласак ставља на сигурност корисника.

4. Синц.цом

 • Цене

  Фром 5,00 УСД
  / месец дана

Синц.цом је потпуно опремљена мрежна услуга за израду сигурносних копија и синхронизације података из Канаде. Тхе “Синц Стартер” план је доступан бесплатно, омогућава до 5 ГБ простора за складиштење, и никад не истиче. Са почетним планом, ваш пренос података је ограничен и ви добијате само приступ основним функцијама дељења и сарадње. Без обзира на то, Синц.цом прави одличан бесплатни алат за израду сигурносних копија на мрежи због врхунске функционалности и богате функције, и то великим делом, јер бесплатним корисницима пружа исте робусне карактеристике приватности и сигурности, као и мноштвима које плаћају.

Синц.цом је заиста интернетска услуга сигурносне копије података са нултим знањем која пружа цјеловито шифрирање, што значи да сервис не може приступити вашим подацима. Сви ваши подаци заштићени су 2048-битном РСА, ССЛ / ТЛС енкрипцијом. Додатне сигурносне карактеристике укључују дељење датотека заштићених лозинком, двофакторну аутентификацију, заједно са функцијом даљинског закључавања уређаја. Поврх тога, Синц.цом нуди могућности верзије података до 30 дана уз бесплатан план, омогућавајући вам да обновите претходне верзије података.

Поред неколико сјајних безбедносних и приватних функција, Синц.цом нуди и низ других значајних функција које такође помажу у томе да постане изванредна бесплатна услуга. Пре свега, услуга је невероватно једноставна за коришћење, али свакако не делује’недостатак функционалности, што га чини одличним избором за новопридошле кориснике као и за напредне кориснике. Синхронизовање и резервне копије на различитим платформама делују попут шарма, потпуно су неприметне и раде се у реалном времену. Поред тога, имате могућност синхронизације података само у облаку са “Синц Ваулт” одлика. То вам омогућава да похраните податке у потпуности на мрежи и уштедите драгоцени простор на тврдом диску на својим уређајима. Шта’С друге стране, на мобилном уређају можете одабрати да аутоматски учитате фотографије и видео записе у облак.

Услуга израде сигурносних копија на мрежи Синц.цом компатибилна је са Виндовс-ом, мацОС-ом, Андроид-ом и иОС-ом. Нажалост, за сада не постоји компатибилност са Линуком, али доступан је веб портал. Ипак, у потпуности препоручујемо Синц.цом као одличан бесплатни сервис сигурносне копије на мрежи који заиста поставља сигурност података о корисницима у први план.

5. Јоттацлоуд

 • Цене

  Фром 0,00 УСД
  / месец дана

Јоттацлоуд је норвешка интернетска копија резервних копија која нуди потпуно опремљени бесплатни план који омогућава до 5 ГБ простора за складиштење података. Норвешка надлежност одлична је за приватност, јер је земља позната по неким од закона о приватности на свету. Оно што је сјајно у вези са Јоттацлоуд-ом је да услуга нема’Не штедите на безбедности и приватности и пружа исте безбедносне карактеристике за бесплатне рачуне као и за плаћено чланство.

Што се тиче техничке сигурности, ваши подаци су заштићени у транзиту и у мировању помоћу 256-битне АЕС енкрипције. Додатне безбедносне карактеристике укључују двофакторну аутентификацију, могућност опозива одређених сесија прегледача и / или приступа уређајима вашем налогу и могућност прегледавања ваше историје пријављивања као и списак уређаја који имају приступ вашем налогу. Поред тога, Јоттацлоуд такође у потпуности подржава ГДПР и потпуно је посвећен одржавању приватности својих корисника..

Јоттацлоуд нуди и низ других одличних функција за заокруживање ваших сигурносних копија података. На пример, услуга је једна од најбољих за прављење резервних копија фотографија, дељење, организовање и гледање. Поред тога, Јоттацлоуд је у стању да сачува готово било коју врсту датотеке, дајући вам слободу да чувате све врсте медија без ограничења. Остале значајне функције укључују верзију датотека, приступ ван мреже, алат командне линије, скенирање докумената, дијељење докумената и могућности колаборације, као и функцију за опоравак која вам омогућује опоравак датотека које сте случајно увукли у кош за смеће до тридесет дана.

Јоттацлоуд је компатибилан на радној површини за Виндовс и Мац, а на мобилним уређајима за Андроид и иОС. Алат командне линије ради са Виндовс, Мац и Линук. Апликације су интуитивне и једноставне за коришћење и нуде фантастичне функционалности, чак и за бесплатне претплатнике. Све ово, заједно са компанијом’Захваљујући непоколебљивој обавези о приватности корисника, Јоттацлоуд је одличан избор за оне који траже бесплатну интернетску копију сервиса.

Зашто користити бесплатну услугу сигурносног копирања у облаку

Без обзира да ли желите да правите резервне копије фотографија, видео записа, музике, аудио снимака, писаних докумената, медицинских картона, е-маилова или било ког другог медија, безброј драгоцених података које чувамо на нашим рачунарима и уређајима је несумњиво огромно. Изгубити све те податке очигледно може бити поражавајуће. Управо је то разлог зашто је прављење резервних копија ваших незамјењивих података на разним мјестима пресудно. Ако се рачунар или уређај сруше из било којег разлога и учине да се подаци не могу вратити, ако случајно обришете чврсти диск, ако су ваши подаци избрисани злонамерним цибер-нападом или ако се ваш уређај изгуби или украде, од виталног је значаја имати вишеструки сигурносне копије података тако да се не изгубе заувијек.

На мрежи су доступне разне услуге које вам омогућавају да направите сигурносну копију података са својих уређаја у облаку, с различитим могућностима и понудом функција. Заиста, може бити тешко одабрати најбољег за ваше личне потребе, зато смо у овом чланку набројали 5 најбољих.

Последње мисли

Оставити високо и суво након губитка података може бити један од најстрашнијих и најстрашнијих осећаја на свету. Чак и ако постоји начин да вратите изгубљене податке, опоравак података никада није јефтин подухват, а потпуно обнављање података никада не може бити загарантовано. Зато је битно имати резервни план ... буквално. Свака од бесплатних мрежних сигурносних копија која су наведена у овом чланку у потпуности је у стању да сигурносно копирају ваше непроцењиве податке на сигуран начин, а најбоље од свега, без икаквих трошкова. Најбоље време за предузимање акција и прављење резервних копија података је управо сада, једноставно не можете себи да приуштите да ризикујете губитак података заувек. Учините себи услугу и започните с једном од горе наведених изванредних опција.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me