Када је у питању куповина ВПН-а, нема сумње да ће плаћање дужег периода претплате донијети огромну уштеду.


ВПН провајдери награђују потрошаче за дуже ангажовање. То значи да је могуће јефтиније добити било коју ВПН услугу ако се одлучите за дужи период претплате. Али реалност је да се можете предуго претплатити. Оно о чему причамо, наравно, је непромишљена доживотна претплата.

Можете замислити да када сте пронашли одличну ВПН услугу, нема разлога да не добијете доживотни налог. Нажалост, то не може бити даље од истине. Претплата на ВПН током целог живота никада није добра идеја - јер једноставно постоји превише фактора који дугорочно могу поћи по злу..

Дакле, завиримо и размотримо сваки разлог зашто заувек се претплатите на ВПН се никада не препоручује.

ВПН-ови се временом мењају и потребно им је ажурирање

Када купите свој омиљени парфем или средство за бријање, сваки пут мирише на исти мирис. То је зато што састојци за тај мирис морају остати исти да би били задовољни потрошачи. Код ВПН услуге важи супротно.

За добру ВПН услугу мора непрестано да се брине његов основни развојни тим како би се осигурало да је у облику врха. Мреже сервера морају бити анализиране, а технологија на којој раде мора се редовно сервисирати и ажурирати како би се осигурало да остану на челу индустрије.

Ако то не буде важно, одржавање неизбежно ће довести до ВПН сервиса који полако пропада. А ако непролазно купите доживотну претплату на ту услугу - неколико година уз линију могли бисте седети на бескорисној услузи коју више не желите.

Брзо споро

Брзине везе могу да се смање

Један видљив симптом лошег одржавања ВПН-а је све мања брзина везе. Као рецензент ВПН-а који из године у годину тестира ВПН изнова и изнова, добро сам свестан да се неке услуге побољшавају, а неке погоршавају.

Ако се претплатите на ВПН током целог живота, ВПН провајдер је већ добио ваш новац и нема стварног подстицаја да се настави борити за оптималну функцију своје услуге. Ова стагнација може довести до погоршања услуга, посебно ако ВПН падне из милости и више не успева да добије нове претплатнике.

Резултат? Једног дана оне мега велике брзине везе које су вам омогућиле стриминг у високој резолуцији можда су дуго нестале. И бићете заглављени с тромим ВПН-ом који није ни за шта добар.

Служба за кориснике могла би да оде до тоалета

Једна заједничка карактеристика ВПН-а која има тенденцију да буде променљива је ниво корисничке подршке која се пружа. Како се ВПН стара, надаћете се да ће се временом побољшати и прелази од подршке путем е-поште до подршке за чет 24 часа уживо. Додуше, понекад се то догађа, али други пут се догоди управо супротно.

Током година, наши ВПН стручњаци видели су да услуге почињу обећавајуће, само да пропадају неколико година низ линију. Добра корисничка подршка, која захтева особље, обуку и добру инфраструктуру, често је један од првих делова ВПН услуге која се не успева.

Ако вам нико нема проблема када имате проблем са ВПН-ом, може значити да упркос плаћању доживотне претплате - услугу уопште не можете користити.

Стресс Воман

Губитак кључних услуга

Већина људи жели да ВПН деблокира садржај из целог света. Нажалост, ВПН услуге не пружају увек кључне услуге које желите. У последњих неколико година видели смо сервисе као што су Нетфлик, ББЦ иПлаиер - и још много тога - који се жестоко боре за блокирање ВПН ИП адреса.

Многи ВПН провајдери немају стручност за деблокирање најбољих мрежних услуга и већ су одустали. Како вријеме пролази, ствари ће се само погоршати и само ће добављачи ВПН-а свјетске класе - који много улажу у врхунска побољшања - омогућити приступ свему што волите.

Нетфлик Но

Шифрирање застарева

Некада давно, ППТП енкрипција се сматрала сигурном. Затим, једног дана, НСА га је испуцала и приватност коју је пружала одавно је нестала. Сада, наравно, имамо свети грал ВПН шифрирања: ОпенВПН. ОпенВПН је врхунски протокол, јер је прилагодљив и Опен Соурце.

Када се ОпенВПН примењује на најновије стандарде са јаком шифром, робусним хасх-ом за ауторизацију и сигурним руковањем, протокол је изузетно сигуран - као и ваши подаци. Нажалост, ништа не остаје заувек сигурно.

Временом се појављују нове рањивости. Како се технологија мења, тако се мора променити и ВПН безбедност која пружа приватност података. Због тога се ВПН протоколи проводе кроз професионалне ревизије.

Морал приче? Могуће је да ВПН на који сте се претплатили ове године можда неће бити заштићен неколико година уназад. Штавише, осим ако се не информишете о променама у ВПН окружењу, могли бисте претпоставити да сте заштићени када су, у стварности, ваши подаци у ризику.

Политика приватности Впн промена

Политике приватности и куповине корпорација

Други важан део ВПН услуге који подлеже променама је политика приватности. Иако је природно претпоставити да ће ВПН провајдер који сада има снажну политику записивања дневника - увек бити тако - то није нужно тачно.

ВПН фирме често добијају понуде за откуп од других фирми. Само у последњих годину дана видели смо велике фирме за обезбеђење интернета попут Нортона и Аваста који покрећу ВПН услуге. Могуће је да ће те велике фирме гледати на куповину ВПН-а, а с временом би се тржиште ВПН-а могло драстично измијенити из данашњег крајолика.

Ако фирма откупи ВПН за који сте купили доживотну претплату, вероватно ће вам и даље бити дозвољено да наставите да користите ВПН. Међутим, не постоје гаранције да нови власник не би изненада променио политику приватности. Ово би им могло омогућити да започну водити евиденције о ономе што радите на мрежи како бисте их продали трећим лицима.

Нажалост, зато што новом стјецатељу нисте извор прихода - ви сте оптерећење - и вероватно је да ће нова фирма желети да започне стварање прихода од ваших података.

Биста

ВПН би могао пропасти

Још горе од спајања или откупа, је реална могућност да ВПН провајдер може пропасти. Ако ВПН крене у пријем, можете махнути збогом доживотне претплате. Запамтите, ВПН-ове је прилично скупо покренути, па је плаћање једном и очекивање да ћете га користити заувек је помало фантазија.

То би могла бити превара

У прошлости је било случајева појављивања ВПН-а који нуде доживотну претплату за само 13 долара. То је сулудо ниска цена и нећете бити изненађени кад сазнате да је ВПН нестао убрзо након што се појавио крађу свачијег новца! Ако је превише добро да би било истинито, онда је то вероватно превара!

Једна или две године

Годину или две је довољно

На крају дана, ваш новац је ваш. Ако уочите доживотну ВПН претплату за коју верујете да је цена, онда у сваком случају направите како желите. Ако је цена доживотне претплате јефтинија од четири или пет година годишње ВПН тарифе, можда би могла бити вредна коцкања.

Међутим, имајте на уму да ВПН-ови нису јефтини за покретање. Добар ВПН сноси трошкове одржавања и одржавања сервера, Р&Д, трошкови надоградње сигурносних протокола, ревизије сигурности и многи други скупи фактори.

Из овог разлога се саветује да се држите једногодишње или двогодишње претплате. Ово вам омогућава периодично прегледавање опција, пазите да често упоређујете тржиште како бисте осигурали да и даље добијате најбољу приватност, сигурност и слободу интернета који су тада доступни. ВПН-ови, за разлику од парфема, не остају исти заувек.

Мишљења су писца сопствена.

Кредитна слика наслова: иДЕАР Реплаи / Схуттерстоцк.цом

Кредити за слике: смилефресх / Схуттерстоцк.цом

Маридав / Схуттерстоцк.цом, р.цлассен / Схуттерстоцк.цом

Дирк Ерцкен / Схуттерстоцк.цом

Дим Тик / Схуттерстоцк.цом, Ветрено / Схуттерстоцк.цом,

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me