ВипрВПН се обавезује на прву такву ревизију без евиденције

ВипрВПН је постао први комерцијални ВПН провајдер који је објавио комплетну дубинску ревизију своје услуге.


Ревизија, коју је спровела Левиатхан Сецурити Гроуп (ЛСГ), предузета је да би се показало да је ВипрВПН успешно изменио своју политику приватности - и основну услугу - да би постао сигуран безбедносни ВПН сервис..

Све до објаве 29. новембра, познато је да је добављач ВПН-а са седиштем у Швајцарској 30 дана чувао евиденције веза. Иако је опћенито робусна ВПН услуга (која је задржала евиденције веза релативно кратко вријеме), поступци пријављивања ВипрВПН-а увијек су сматрани црном ознаком за његову услугу.

То је зато што су дневници створили рањивост у услузи ВипрВПН. Допуштање посебно за могућност временске корелације (е2е тиминг напад).

У овом узбудљивом новом потезу, ВипрВПН је радикално пооштрио своју политику приватности. Резултат је много сигурнија и приватна ВПН услуга која ВипрВПН ставља у ред са најбољим ВПН-овима на свету..

Штавише, захваљујући ревизији коју је објавио заједно са побољшаном политиком приватности, претплатници компаније ВипрВПН могу бити сигурни да ће се сви подаци који се односе на њихове ВПН сесије потпуно избрисати чим сесија заврши - изванредни!

Лого ревизије

Нема гаранција?

Највећи проблем с комерцијалним ВПН услугама је тај што је невјероватно тешко провјерити њихове тврдње. То значи да је (до сада) увек постојао ниво поверења који је укључен у употребу било којег комерцијалног ВПН провајдера.

На тржишту постоје дословно стотине комерцијалних ВПН добављача, а стварност је да многи од тих услуга имају замишљене политике и несигурне праксе што их чини мало коцкањем.

За њихову заслугу, постоји група етаблираних и опћенито поузданих ВПН провајдера, за које се зна да имају јаке политике и доказане евиденције о пружању приватности за своје кориснике. Неки, попут приватног приступа Интернету, на пример, чак су ишли толико далеко да доказују своје недејавне захтеве на суду.

До сада, међутим, ниједан ВПН никада није објавио детаљну ревизију целокупне услуге. Зато је ревизија ВипрВПН-а толико важна; потпуно га раздваја од остатка ВПН индустрије.

Наравно, могуће је да је чим су ревизори изашли из собе, ВипрВПН потпуно променио начин рада својих сервера. Дакле, још увек је укључен ниво поверења (и увек ће бити са било којом комерцијалном ВПН услугом).

Оно што дефинитивно можемо рећи је да је ово најбоље што се икада добија и, реално, немамо разлога да сумњамо да ВипрВПН води ВПН управо на начин на који је ЛСГ утврдила током своје недавне ревизије..

ОпенВПН ВипрВПН

Али чекај, чуо сам за претходне ВПН ревизије! Оно што даје?

Иако је тачно да су одређени аспекти ВПН-а ревидирани у прошлости, ниједан ВПН провајдер никада није објавио дубинску ревизију ове величине. Почетком 2017. ОСТИФ је објавио ревизију шифрирања ОпенВПН. Иако је ово корисно и ствара поверење у најшире имплементирани протокол шифрирања ВПН-а на тржишту, то не гарантује да провајдери заиста сами имплементирају протокол.

У 2017. години, канадски ВПН провајдер ТуннелБеар платио је за своје ВПН клијенте ревизију, како би доказао да пружа ниво шифрирања и сигурности коју рекламира. Иако је ово похвално и дефинитивно помаже у повећању поверења у њихову платформу, још увек не даје гаранције о њиховој пракси сечења.

Дозволи ЛСГ-у да анализира своје сервере и објављивањем целокупне ревизије значи да је ВипрВПН подигао ниво. ВипрВПН је у власништву Голден Фрог - интернетског конгломерата који је власник читаве његове ВПН мрежне инфраструктуре. То значи да ниједна фарма сервера других произвођача није укључена у пружање ВПН услуге својим претплатницима. Ово, заједно са политиком ревизије и без евиденције, додаје кредибилност приватности и сигурности услуге.

Први икад

Са детаљном и свеобухватном ревизијом која је сада у јавном домену, претплатници ВипрВПН су први који су икада профитирали од сазнања да је њихова ВПН услуга транспарентно проверила своје захтеве без пријављивања. Сундаи Иокубаитис, генерални директор ВипрВПН-а рекао је:

„Овим потезом ојачали смо своју основну мисију.“

„Не само да желимо остати водећи у технологији у ВПН простору, него желимо да поставимо највиши стандард за руковање подацима о клијентима. Желимо да ово служи као позив акцијама да друге ВПН компаније буду транспарентне и одговорне својим корисницима. “

На крају, вреди приметити да је ВипрВПН у последњој години склопио партнерство са Центром за демократију & Технологија за креирање извештаја „Сигнали поузданог ВПН-а“.

Желели бисмо да честитамо ВипрВПН на променама које је извршила у својој услузи. У нашој глави нема никакве сумње да ове промене чине ВипрВПН силу на коју се мора рачунати. Надамо се да ће и остали ВПН следити то, и не само да ће платити детаљну ревизију своје платформе, већ ће и објавити целу ревизију у сврху транспарентности..

Желите знати више? Погледајте нашу ВипрВПН рецензију

кредита:, Ања В / Схуттерстоцк.цом

Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

2 + 6 =

map