Готово 60% гледалаца у САД имају приступ Нетфлику, студија је пронашла. То представља скоро 50 милиона претплата. Међутим, ово није баш монопол јер се многи млађи гледаоци претплаћују на више платформи.


Видео претплате на захтјев (СВОД) услуге као што је Нетфлик одавно се предвиђају да ће бити смрт ТВ уживо. Сасвим сигурно, услуге онлајн стриминга недавно су сматране одговорним за пад претплате на кабловску телевизију.

Ново истраживање је открило да од оних гледалаца који имају приступ и телевизији уживо и Нетфлику, сваки пети користи провајдера струје као своју платформу по избору. То је раст од 4% у последњих 12 месеци. Занимљиво је да је овај тренд генерацијски. Када је извештај изоловао гледаоце од 16 до 24 године, цифра је скочила на 50%.

Истраживање сугерира да млађи гледаоци 'режу кабел' или отказују претплату на телевизији уживо, у корист СВОД-а у далеко већем броју од старијих генерација.

Ово би могло бити резултат изузетно успешног оригиналног садржаја водећих произвођача Нетфлик и Амазон. Серије Марвел „Бранитељи“ са Нетфлик-а и „Човек у високом замку“ из Амазона два су главна примера.

Већина неоригиналног садржаја је географски ограничена, тако да многи претплатници Нетфлик-а користе ВПН за Нетфлик како би приступили садржају који је тренутно блокиран у њиховој регији.

Иако Нетфлик, са 100 милиона претплата широм света, изгледа да бежи од круне, млађи гледаоци немају лојалност марки у којој су уживали кабловски провајдери у прошлости. Све већи број миленијала претплаћује се на више платформи. Дакле, ко су ти изазивачи за владавине Нетфлика и колико су озбиљне њихове тврдње?

Амазон Приме Инстант Видео

амозон приме инстант видео

Амазон држи прилично тијесан поклопац на својим подацима о претплати. Процене за светске гледаоце крећу се око 80 милиона. Међутим, како приступ Амазон видеу укључује и чланство са премијером, нејасно је колико корисника заправо користи услугу.

Главна емисија укључује ударни научно-фантастични трилер "Човек у високом замку", док је Амазон такође нови дом Јеремија Цларксона и пријатеља "Тхе Гранд Тоур".

Иако је Амазон Приме Видео доступан широм света, велики део његовог садржаја, као и Нетфлик, доступан је само у одређеним регионима. Међутим, довољно је лако приступити овом гео-блокираном садржају - само погледајте наш главни Амазон ВПН водич.

Потпуна претплата на Амазон Приме кошта 99 долара за оне у САД или 79 фунти за купце из Велике Британије. Сам приступ Амазон Приме Инстант Видео кошта 10,99 УСД у САД и 5,99 фунти у Великој Британији.

Хулу

Хулу Валл 300Кс133

Кућа велике популарне адаптације приче „Слушкиња Маргрет Атвоод“, Хулу је имала користи од недавног раста на СВОД тржишту. Сада има 12 милиона претплатника широм света. У истраживању у 2016. у САД-у 23% испитаника је пријавило да плаћају Хулу рачун.

Можда је највећи изузетак Хулу-а доступност мрежних емисија 24 сата након што емитују телевизију уживо. Попут Нетфлика и Амазон Приме Видео, платформа има импресиван списак оригиналног садржаја, на челу са 'Причама о слушкињи' и ром-цом серијом 'Случајни'. У мало вероватном савезу, Хулу је такође открио да ће преносити ХБО наслове на тој платформи.

Упркос својих 12 милиона претплатника, Хулу је доступан само гледаоцима у САД-у и Јапану. Било је проблема са глобалном експанзијом Хулу-а, али до тада једини начин на који ће гледаоци из целог света моћи да користе услугу је помоћу виртуелне приватне мреже (ВПН). Дакле, ако желите ВПН који ради са хулу-ом, погледајте наш ВПН водич за хулу.

За приступ Хулу-у, купци могу да бирају између два система цена. Базни пакет, који укључује огласе, кошта 7,99 долара месечно. То се повећава на 11,99 УСД за пакет без комерцијалног оглашавања. Корисници такође могу да додају Сховтиме својој претплати за додатних 8,99 УСД месечно, ХБО за 14,99 УСД и Цинемак за 9,99 УСД.

ХБО САДА и ХБО ГО

Хбо Нов 300Кс151

Иако је мрежа ХБО прошле године имала преко 120 милиона претплатника, њена услуга на захтев имала је само 2 милиона гледалаца. Иако је ово мало, изван прве три компаније Нетфлик, Амазон и Хулу, ХБО је водећи у овом пакету.

Највећи успех ХБО-а несумњиво је Игра престола. Међутим, она има дугу историју стварања телевизијских емисија о блоцкбустерима. Тренутно су „Вестворлд“, „Тхе Тхицк оф Ит“, спин-офф „Вееп“ и „Ласт Веек Тонигхт“ са Јохном Оливером међу највећим атракцијама.

ХБО НОВ ће вратити купцима фиксну стопу од 15 УСД месечно. ХБО ГО је, са друге стране, доступан само уз ХБО сателитску претплату.

Нажалост, без ВПН-а, ХБО НОВ је доступан само америчким гледаоцима. Као такав, ако желите ухватити неке од најпризнатијих телевизора около, препоручујемо вам да посетите нашу листу пет најбољих ВПН-ова за ХБО ГО и ХБО НОВ.

Кредитна слика: пикиноо / Схуттерстоцк.цом

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me