УК добављачима интернетских услуга (интернетским провајдерима) речено је да морају престати брзину рекламирања интернетске везе користећи терминологију "до". У гласу за побједу британских потрошача, британски орган за стандарде оглашавања (АСА) одлучио је да интернетски провајдери уместо тога мораће да рекламирају своје „просечне“ брзине.


Нове смернице ће се применити 23. маја 2018. У то време британски потрошачи више неће лажно продавати интернет планове за које тврде да су „до“ 50 Мбпс - када заправо просечно достигну око 35 Мбпс (на пример). Смјернице ће осигурати да потрошачи знају шта добијају прије него што купе широкопојасну претплату.

Како ће то радити?

Од маја, провајдери широкопојасних мрежа мораће да рекламирају брзине везе које могу постићи најмање 50% њихових потрошача широм земље у вријеме највећих сати. Ово ће помоћи да се излепи чест проблем за кориснике интернета у Великој Британији: наиме, брзина интернета се увелике разликује не само између различитих локација, већ и у различито доба дана..

Нова метода навођења брзине интернета вероватно ће драматично утицати на информације које потрошачима дају пре куповине интернет претплата. Схахриар Цоупал, директор комитета за праксу оглашавања, дао је следећи коментар у вези са одлуком АСА:

„Много је фактора који утичу на брзину широкопојасне мреже коју ће купац добити у свом дому - од технологије до географије, до тога како домаћинство користи широкопојасну мрежу.

„Иако знамо да ови фактори значе да ће неки људи добијати знатно спорије брзине од других, када су у питању широкопојасни огласи, наши нови стандарди ће потрошачима боље разумети брзине широкопојасне мреже које нуде различити провајдери када одлуче да замене провајдере.“

Фалсе Труе

Лонг Тиме Цоминг

До сада је интернетским провајдерима омогућено да рекламирају „до“ брзине које заправо могу постићи само 10% потрошача. То значи да се за 90% британских потрошача на њихову брзину интернетске везе увек нешто жали.

Гуи Митцхелл из британске фирме Солициторс Овн Софтваре даљински подржава рачунаре за живот. Митцхелл превише добро зна да људи у Великој Британији често пате од слабије брзине интернета од рекламиране:

„Свакодневно повезивање са купцима и даљинско преузимање њихових рачунара даје ми јединствен увид у проблем. У то нема никакве сумње, потрошачи у Великој Британији имају врло различите брзине интернета, а многи људи верују да их је погрешно продао њихов добављач Интернет услуга. Проблем је што није важно с ким идете, сви лажно тврде да су бржи него што заправо јесу ".

Нажалост за британске потрошаче, упркос чињеници да су интернетски провајдери тренутно тотални каубоји о начину оглашавања широкопојасне мреже, нове смернице неће ступити на снагу шест месеци. Пишући за Телецомс.цом, Јамие Давиес прикладно истиче:

„Морате да поставите питање зашто оглашивачима треба шест месеци прозора да се навикну на правила. Ако би влада сутра променила ограничење брзине на аутопуту, и даље бисмо морали да се придржавамо правила од сутра. "

Можда је још више забрињавајућа чињеница да ће ове смернице остати само то: водич. Нису створени стварни прописи који експлицитно присиљавају даватеља интернетских услуга да престану користити термин 'до'. Као такав, мораћемо сачекати и видети да ли ове смернице у пракси имају утицаја на даватеље интернетских услуга..

Добра вест је да су прошли пут, када је АСА давао смернице (да би ИСП-ови почели да укључују изнајмљивање линија у своје широкопојасне цене), британски ИСП-ови послушали савет..

Офцом Ревиев

Можда мало збуњујуће, Офцом, британски регулатор за медије и телекомуникације, такође је недавно обавио преглед брзих широкопојасних веза. Конзултација коју је објавила у октобру је позвала "Кодекси праксе широкопојасне брзине," каже следеће:

"Офцом већ има кодексе праксе широкопојасних брзина за стамбене и пословне купце, који од потписника захтевају да потрошачима дају процене брзина које ће вероватно добити на продајном месту. Поред тога, купцима дају право да без уговора и без кашњења напусте своје уговоре ако њихова брзина падне испод минималног нивоа.

Предлажемо да ојачамо тренутне кодове за побољшање процене брзине дате на продајном месту, после продаје и у уговорима са купцима и да побољшамо право купаца на излазак. Овим би се измјенама осигурало да се кодови примјењују на све технологије које се користе за пружање широкопојасне мреже."

За разлику од АСА смерница, међутим, Офцом предлаже да се брзине морају оглашавати као распон, са јасно наведеним очекивањима минималне брзине. Ако се ово очекивање за минималну брзину не испуни, потрошачи би имали право да легално напусте уговор.

Још увек се не разуме како се две различите методологије могу уклопити. Међутим, чињеница да им се пружају интернетске услуге двије различите ствари чини се да им даје мало непотребне просторије за мажење.

Фибре Цоннецтионс

Фибре Цоннецтионс

Поред нових смерница, АСА је у току спровођења истраживања о томе како се термин „влакно“ користи у оглашавању. До сада није донесена ниједна конкретна одлука о томе како даваоци интернетских услуга могу злоупотребити тај термин. Међутим, прелиминарни налази су занимљиви.

Према АСА-ином истраживању, потрошачи имају тенденцију да верују да је влакно „генеричка реч која описује брзину оглашавања.“ Штавише, потрошачи изгледа да немају стварно разумевање шта је влакно - или зашто би то могло бити „разликовање“ фактор ”приликом куповине широкопојасне услуге.

Нажалост, иста истраживања закључују да потрошаче не занима брига о томе да ли је широкопојасна мрежа пунокрвна или делимична влакна, чак и након што су едуковани о разлици.

Надало би се да ће АСА пресудити да ИСП-ови морају бити јаснији о врстама влакана које су на располагању, уместо да их само обележе. "влакно". Међутим, готово да се чини да је АСА одлучио да, пошто изгледа да потрошачи не занимају информације, не заслужују да знају. Ово изгледа смешно. Сигурно би АСА требало да обезбеди да се не претерују и лажно рекламирање - без обзира колико британска јавност била лоше образована..

Мишљења су писца сопствена.

Кредитна слика наслова: Кердканно / Схуттерстоцк.цом

Кредити за слике: Маркус Маинка / Схуттерстоцк.цом, асхаркиу / Схуттерстоцк.цом

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me