"Твеетови морају тећи," активисти проглашени још 2011. Њихова страст била је одговор на покушаје влада да спрече растући устанак назван Арапским пролећем. А Твиттер је био саучесник.


Многи корисници су оптужили компанију за цензуру и претили једнодневним бојкотом након што је Твиттер открио да може да уклони твитове у одређеним земљама са "различите идеје о контурама слободе изражавања."

Улози су данас различити. Твиттер је сада под ватром из многих четврти због разних злоупотреба. Покушава да спречи крварење негативних коментара. Као резултат тога, платформа за друштвене медије иде танком линијом између рјешавања проблема злостављања и цензурирања слободног говора.

Брзо реаговање

Групе корисника су недавно бојкотовале Твиттер на 24 сата јер је компанија привремено онемогућила рачун Росе МцГован током текућег скандала са Харвеијем Веинстеином. Твиттер је одмах реаговао, твитовао је извршни директор Јацк Дорсеи,

„Данас смо видели како гласови утихну, а гласови извиру јер још увек не радимо довољно. Одлучили смо да заузмемо агресивнији став у нашим правилима и како их спроводимо. “

До сада је Твиттер болно ћутао када је реч о горе поменутим злостављањима. Сада се плаши да би спасила своју репутацију и посао могла претјерано реагирати. Резултат тога би могао бити гушење слободног говора и изражавања. Дорсеијев е-маил о овом проблему описује измене које су у току. Ево неколико одломака из е-поште:

РЕ: ПОРН (нежељени сексуални напредак)

Претходна политика:

Порнографски садржај углавном је дозвољен на Твиттеру, а изазовно је знати да ли се желе или не сексуално наплаћени разговори и / или размена сексуалних медија. ... тренутно се ослањамо и предузимамо извршне мере само ако / када примимо извештај од учесника у разговору.

Ажурирана смерница:

Ажурират ћемо Твиттер правила да постане јасно да је таква врста понашања неприхватљива. Наставићемо са извршним мерама када добијемо извештај од некога ко је директно укључен у разговор. Након што наша побољшања у извјештавању о пролазницима буду активна, такође ћемо користити сигнале интеракције из прошлости (нпр. Ствари попут блока, искључивања звука итд.) Како бисмо утврдили да ли нешто може бити нежељено и подесити садржај на одговарајући начин.

РЕ: Мржња и насиље

Да се ​​ново имплементира:

Ми још увек дефинишемо тачан опсег онога што ће бити покривено овом политиком. На високом нивоу, слике мржње, симболи мржње итд. Сада ће се сматрати осетљивим медијима (слично начину на који поступамо и спроводимо садржај одраслих и графичко насиље).

На високом нивоу, предузећемо мере против извршења против организација које користе / су у историји користиле насиље као средство за унапређење свог узрока.

Глорифиинг Виоленце:

Већ предузимамо извршне мере против директних насилних претњи („Убићу те“), нејасних насилних претњи („Неко би требао да те убије“) и жеља / наде озбиљног физичког оштећења, смрти или болести („Надам се да ће неко убија те ”). Ако кренемо напријед, предузећемо акцију и против садржаја који слави („Похвала што сте пуцали. Он је херој!“) И / или сућути („Убиство има смисла. На тај начин они неће бити одлив социјалних услуга“ ).

Регулаторна питања

Све није једноставно кад се детаљно упознате са садржајем. Регулирање насилног или узнемиравајућег садржаја који омета искуства других корисника, забрана „мрзљивих“ слика, симбола и садржаја је нејасно и субјективно ограничење. И не само то, било би неуставно да га спроводи влада. То би такође изазвало вриске негодовања од америчке Уније грађанских слобода (АЦЛУ) или Елецтрониц Фронтиер Фоундатион (ЕФФ) и других гласова наслоњених на слободу.

Можда либерални глас, Гленн Греенвалд, сажима дилему најбоље. Након што је Твиттер обуставио рачун оптужнице Харвеи Веинстеин Росе МцГован, прокоментарисао је,

"У неком тренутку, надамо се да ће постати јасно да је захтевно руководство Силицијске долине да регулише говор на мрежи страшна идеја."

Доиста може бити тако. Твиттер (заједно са Фацебоок-ом и Гоогле-ом) испрва се опирао позивима на строгу политику говора. Компаније нису занимале садржај својих платформи - све док нису постале доминантне. Сада их задире њихова новонађена снага. Како ће они бити смислени, поштени арбитри садржаја кад их десница годинама оптужује за политичку пристраност, а сада су левице - укључујући главне медије, европске владе и левичарске заговарачке групе - оне које захтевају платформе доносе строжа правила?

Било да се десних или левих, подстицај компанијама као што је Твиттер да саме предузимају акције препун је опасности за слободу говора и слободно изражавање. Она позива цензуру, што је нешто од чега се компаније гадују деценију. Само зато што кларионов позив сада долази од левог наклона не умањује опасност од слободе од произвољне цензуре..

Мишљења су писца сопствена.

Кредитна слика: На 1000 речи / Схуттерстоцк.цом
Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me