ПуреВПН ставља своја неповерења на тест са независном ревизијом

ПуреВПН је најновији ВПН провајдер који своје књиге отвара трећој страни, ангажујући заштитарску компанију Алтиус ИТ да изврши ревизију својих потраживања без пријављивања.


Током ревизије, Алтиус ИТ провјерио је ПуреВПН како би се увјерио да се не води евиденција о активностима прегледавања претплатника, евиденција веза, додијељени ВПН ИП, ИП адреса корисника, вријеме везе, повијест прегледавања, посјећене веб странице, одлазни промет и ДНС упити.

Алтиус ИТ такође је анализирао мрежне инфраструктурне документе ПуреВПН-а, конфигурације система и датотеке дневника система како би потврдио да нема захтева за бележење дневника. По завршетку ревизије, Алтиус ИТ је ушао у евиденцију како би званично изјавио да је ПуреВПН-у дао пуну здравствену заштиту, наводећи да:

Нисте пронашли никакве доказе о конфигурацијама система и / или датотекама евиденције система / услуга које би независно или збирно могле водити ка идентификацији одређене особе и / или активности особе када користи ПуреВПН услугу.

Алтиус ИТ

2018. године, након вести да је ПуреВПН помогао ФБИ-у да реши злочин пружањем евиденција веза за своје сервере, фирма је одлучила да промени своју политику евидентирања у нула-записнике..

Иако је случај у којем је ПуреВПН помогао ФБИ-у да изврши напад временске корелације био крајње циљан - и по нашим очима није претјерано понижавао његов углед - увијек је позитиван корак да било који ВПН одлучи постати сервис без евиденције.

Сада, ПуреВПН је преузео своје захтеве за бележење на нови ниво, добивши независан печат одобрења да су његове политике водонепропусне. Ревизијом се ПуреВПН ставља у везу са мањином комерцијалних ВПН-ова који су избацили из властитих џепова да би њихове услуге верификовали независни ревизори.

Говорећи о ревизији, ПуреВПН је за ПроПриваци.цом рекао да се нада да ће резултати пружити поверење корисника у услугу:

„ПуреВПН има демонстрирану историју вођења купаца у свему што радимо, од наших основних политика до карактеристика захтева до иновација. Исто је непрестано показало и наше руководство које пише клијентима, жудећи за повратним информацијама из прве руке за читањем сваке повратне информације и одговарањем на е-поруке. Наше путовање од дневника без прегледавања до Нула-лога није другачије. Поносни смо што смо проглашени првим пружатељем ВПН-а који је постигао потпуну ГДПР усаглашеност од стране најбољих индустријских гласова, укључујући ЦНЕТ, и тиме што смо добили Политику приватности тако свеобухватну да је до данас неуспоредива. "

Одлука ПуреВПН-а да постане нулта евиденција ставља га у ред са најбољим ВПН провајдерима на тржишту. А због цене претплате на ПуреВПН она заиста и чини услугу изузетно конкурентном. Не може бити сумње да је то једна од ретких услуга која је у последњих неколико година увелико побољшала своју услугу.

Посвећеност приватности

ВПН без евидентирања никада на својим серверима нема података који би се касније могли предати властима - ако им се приступи налогом. И зато што се база ПуреВПН-а у Хонг Конгу сматра неинвазивном у погледу надзора; ПуреВПН се сада може сматрати много већим у приватности. ПуреВПН нам је рекао:

„Ова ревизија је низ корака које подузимамо да даље цементирамо своју посвећеност истинској приватности. Осим што је први који се придржава ГДПР-а и који има најтранспарентнију политику приватности, ПуреВПН је први и једини провајдер који је јавно платио програм за прављење грешака у коме 90.000+ јака заједница хакера на бели шешир непрекидно тестира и јача нашу услугу. Трудимо се да дању и ноћу испоручимо све већу вредност милионима претплатника у преко 120 земаља који верују у нашу сигурност и приватност. “

Иако овде на ПроПриваци.цом признајемо ограничења ове врсте ревизије - наиме да је то само ревизија услуге на одређеном снимку на време - такође схватамо да је то најбољи доступни начин да ВПН провајдери дођу додатни миљу и доказују своју ефикасност и посвећеност приватности корисника.

Овде на ПроПриваци.цом, похваљујемо ПуреВПН за улагање напора да докаже своју политику евидентирања путем независне ревизије. Надамо се да ће више ВПН-ова пратити у корацима ПуреВПН, НордВПН, ВипрВПН и ТуннелБеар ВПН који напредују. Заиста нема бољег начина за побољшање угледа ВПН индустрије од отварања услуга редовним ревизијама независних произвођача. ПуреВПН је коментарисао:

„Проценили смо на десетине пре него што смо одабрали Алтиус ИТ због њихових поверљивих података и високог профила купаца. Такође, извршили смо много других малих ревизија пре тога и наставићемо свој марш ка ревизији од независних и угледних институција. ПуреВПН сматра да је ревизија непрекидан процес и да мора да се спроведе након пристојног интервала како би се осигурало да корисници услуга испуне своје обећање. “

Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

44 + = 54

map