Документи су процурили на мрежу, а чини се да бацају свјетло на употребу умјетне интелигенције (АИ) у индустрији рачунарских игара за повећање прихода од оглашавања и продаје игара. Поверљиви документи појавили су се на Имгуру пре два дана и вршили су је на Твиттеру. Документи који су процурили, ако су оригинални, откривају застрашујуће дужине на које је индустрија рачунарских игара спремна да иде како би прескочила играче помоћу АИ.


"Погодите корисникове приходе"

У документима се наводи да се подаци о надзору прикупљају за састављање детаљних профила о корисницима. У једном примеру се циљани паметни телефони прате када достижу велике брзине и путују "путем који је обележен Гоогле мапама". Кад се то догоди, АИ користи пасивну технологију слушања да би активирао микрофон смартфона. Према документима, АИ тада користи „звукове мотора из нашег хасхлиб-а од буке мотора за откривање врсте аутомобила у сврху нагађања прихода“..

Застрашујући документи такође наводе да се телефони прате да ли ће остати на истој локацији осам сати или више. Ако се установи да је тачно, циљ се означава као „код куће“. Непотврђени документи затим објашњавају детаљан надзор који се дешава у корисничком дому:

„Када сте код куће, надгледајте заједнички простор за ходање. Упарите са информацијама о броју степеништа прикупљених од звучних образаца за пад. Погоди квадратни снимак куће. "

У одељку који је означен са „Распоред„ З “Локација и локални подаци“, објашњено је како се играчи током дневног времена надгледају због могуће радне локације, пре навођења:

„Упућени просечни просечни приход у околини. Погодите приход корисника. Погодите буџете за луксуз, забаву и игре за кориснике. “

Кревет Смартпхоне

Опуштање код куће?

Део документа означен са „Пример истакнутости“ затим објашњава како је одлучено да „високе бонус игре током периода опуштања парадоксално нису време за подстицање премиум ангажмана“.

Према том делу процурјелих докумената, корисници се прате помоћу ГСМ података како би утврдили када се „полажу“" и имају "телефон у крилу у њиховој спаваћој соби “. Тада су корисници циљани са бесплатним бонусима и „огласима за играње који не остварују приход." Према цурењу, у овом тренутку „АИ озбиљно обесхрабрује премиум огласе“.

Занимљиво је да се у документу тврди да је АИ пронашла специфичну повезаност између неплаћања премиум садржаја у овим „опуштајућим временима“ и „повећаним приходима у наредним данима“.

Као да то није довољно, АИ такође слуша, не само за кључне речи, већ и за „нон ворд звукове“." Примери укључују микроталасне звукове, па чак и звукове жвакања, који се користе да би се погодило да ли су упаковани оброци конзумирани. Чак је и врста хране процењена према АИ софтверу (чипс, шпагети, итд.).

Остали звукови за које се сматра да их занимају су плач, викање, смех, залупање врата и многи други. У ствари, према документу, постоји библиотека од око 500 000 „не речних речи“ која се може обрадити и каталогизирати.

АИ такође прима на знање догађаје који покрећу играча да постави предност свом стварном животу над игром. Означени су као „Дистрацтион Евентс“. АИ слуша и покушава да погоди када су те дистракције завршене, а затим покушава да покрене корисника да се поново игра - понекад користећи циљане огласе на друштвеним медијима.

Социал Енгинееринг Гамес

Психолошка манипулација Вс социјални инжењеринг

Одељак означен као „Преглед К“ објашњава како се психолошка манипулација користи да би се принудили корисници на куповину. Према том одељку, индустрија је приметила "повратну реакцију" против психолошке манипулације у корист социјалног инжењеринга - коју корисници наводно доживљавају као програмере "који покушавају да побољшају игру".

Међутим, пример К1 објашњава да се корисницима може манипулисати тако да купују игре које људи на њиховој листи пријатеља купују и тако што мисле да „сви то раде, а ја се само желим уклопити: шта је штета?“ Поред тога, АИ може да сачека да играчи буду уморни након дугих играчких сесија. У овом тренутку, АИ може преокренути боју бесплатних и плаћених наслова игре (обично плавих и црвених) како би „натерао играча да случајно купује“.

Хакерске игре

Коришћење хакираних депонија података?

Невероватно, постаје све горе. Према истуреним документима, индустрија игара такође користи хакиране депоније података за прикупљање додатних података о корисницима. Одељак са ознаком „Распоред О“ објашњава „како прикупљамо податке са бочних канала“:

„Корисник се пријављује за услугу помоћу е-поште коју користи другде. Ти се профили могу интегрисати са њиховим тренутним профилом. Ако се телефонски број за 2-фактор користи другде, могу се комбиновати и остали профили. Поднесена лозинка је тајна, али МД5 њен хасх може се паметно мета-претраживати пре него што је засољен заједно са осталим детаљима корисника.

„Ако је корисник био део друге веб локације или услуге пре него што је био хакиран, пронаћи ће се слични детаљи. Хакери су користили отворене депоније података на пастебин прије него што се за те кориснике утврди да вриједе новац посредницима података. Због лоших навика, оне само мало замарају оне депоније које компаније попут нас могу покупити. "

Вреди напоменути да је последњи одељак обележен ручно цртаном стрелицом која је поред њега написала речи „не признајем да то радимо“..

Игре индустрије игара 1

Заштити себе!

За сада остаје да се види да ли је ово смеће података доказано стварно. Оно што знамо је да су пасивна технологија слушања и АИ стварне, и с правим дозволама апликације заиста могу пратити људе користећи ГСМ податке и микрофон. Изгледа да ови документи изгледају прикривајући докази о томе како индустрија игара користи АИ за стављање корисника паметних телефона под строги надзор.

Као и увек, позивамо кориснике паметних телефона да буду обазриви на апликације које инсталирају. Увек проверите да ли постоје инвазивна одобрења пре него што пристанете да инсталирате било коју апликацију или игру. Ако игра затражи дозволу за употребу микрофона, имајте на уму да се таква врста надзора можда дешава.

На крају, корисници се подсећају да се велики хакови и депоније података дешавају редовно. Ти хакови често пропуштају путем интернета, откривајући лозинке и корисничка имена људи за популарне веб локације и услуге. Те се лозинке такође могу продати највишем понуђачу на дубоком вебу. Ако се хакирано корисничко име и лозинка користе и на неком другом веб мјесту, хакери могу лако приступити овим другим мрежним сервисима.

Према овим процуривим документима, АИ софтвер такође може користити претходно хакиране податке за приступ услугама трећих страна. Ако се то догоди, компаније за играње могу провалити у секундарне услуге како би кориснике поставиле под надзор и створиле детаљан профил о њима.

За сада ови озбиљни наводи тек треба да се докажу истинитим. Међутим, корисници се подсећају да увек користе снажне јединствене лозинке за све своје различите налоге на мрежи - како би компанијама било много теже да користе такве праксе.

Мишљења су писца сопствена.

Кредитна слика наслова Робнролл / Схуттерстоцк.цом

Сликовни кредити: Париниа Феунгцхан / Схуттерстоцк.цом, Труеффелпик / Схуттерстоцк.цом, РЕДПИКСЕЛ.ПЛ/Схуттерсток.цом

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me