Слиједи интервју са Андревом Леејем, који је суоснивач Привате Интернет Аццесса, једне од тренутно најпопуларнијих ВПН услуга. Такође је суоснивач Мт. Гок Ливе који је купио Мт. Гок, водећа свјетска размјена Битцоин-а, изградила је своју службену мобилну апликацију. Дуго је заговорник приватности. Питали смо га о његовој историји, будућности ПИА-е и будућности приватности у овом сноопинг свету.


лого

Contents

Оснивач сте неколико компанија, зашто / како сте постали предузетник?

Пуно сам се бавио интернетом од раних 90-их и био сам својеврсна врста "серијски предузетник" из другог разлога осим чињенице да их је било "потребе које је требало испунити на мрежи." Генерално, посао / услуге са којима сам до сада био укључен били су у великој мери у складу са мојим личним животним стилом.

Да ли мислите да сте техничко или пословно више склони?

Волим да мислим да сам више пословни активиста, али од раније сам познат да развијам софтвер (Мт. Гок Мобиле, итд.).

Који је ваш циљ са ПИА-ом?

Наш циљ са ПИА-ом је вратити Дивљи дивљи запад који смо толико волели, јер он ствара систем у којем су људи у стању да науче шта желе да науче, да кажу шта желе да кажу, да доживе оно што желе да доживе, и стварају оно што желе да створе. Знам да ово звучи сулудо, али интернет без граница или ограничења, у којем можемо остварити своје снове, наш је циљ.

Шта вам је уопште (у животу) циљ? Где се видите за 50 година?

Волео бих да видим промене. Разумијем да је један животни вијек ограничен и само толико се може постићи. Међутим, постоје ствари које узрокују бол, патњу и стрес због којих стварно можемо учинити тривијалне употребом технологије.
Надам се да ћу за 50 година бити жив на Земљи. Међутим, ако нисам, надам се да ћу у историји бити познат као човек који је помогао да се доведе "среца" у овај свет. Заправо ћу се побринути да историчари себе означавају као таквог.

Све ваше компаније односе се на приватност, шта вас приватност толико занима?

Радије, недостатак приватности изазива у мене толико страха, као и свима. Много бих радије ходао око голих, приватних делова и свега, него да мој приватни ум зароби други од надзора или других средстава за вађење података.

ПИА је изјавила да ће затворити, а не угрозити приватност својих купаца. Изгледа да су Тихи круг и Лавабит већ били присиљени на тај положај. Да ли мислите да се ПИА такође може ставити у овај положај и зашто?

Не верујемо да ћемо бити стављени у овај положај. Сматрамо да влада неће ризиковати да створи више ПР катастрофа попут оних створених из Лавабита и Тихог круга. Ово је посебно тачно јер смо на свом блогу већ јавно изјављивали шта бисмо радили ако бисмо били стављени у то стање заједно са чињеницом да смо наредних размера већих од Лавабита и Тихог круга. Као што је речено, ми активно подузимамо мере предострожности које ће умањити ризик од настанка догађаја и тренутно разговарамо са правним саветницима ЕФФ-а, АЦЛУ-а и ФФТФ-а, међу осталим.

С техничког стајалишта, ПИА нуди један од најпопуларнијих ВПН клијената који су на располагању (ДНС заштита од цурења, ИПв6 заштита од пропуштања, прекидач на Интернету) - постоје ли неке друге функције које бисте желели (или планирате) увести?

Заправо је низ функција које су у току или у реду унутар нашег развојног плана. Не могу да улазим у више детаља од овога с обзиром на зрелост ових пројеката, али "напредни" Подручје поставки ускоро ће имати пуно више уграђеног у свој интерфејс.

Свидја нам се Андроид ВПН апликација, али пропустимо функције које нуди верзија за радне површине (нарочито прекидач за Интернет килл). Има ли планова да их додате?

Ускоро ћемо додати многе функције у нашу Андроид апликацију. Додуше, наша Андроид апликација није имала пажњу коју заслужује јер смо се фокусирали на ширење наше интерне инфраструктуре. Сада имамо преко 547 сервера, а ми и даље настављамо са ширењем наше инфраструктуре како бисмо купцима пружили најбољи квалитет услуге.

Приметили смо да ПИА нема сервера у Југоисточној Азији (што значи да ми обично не препоручујемо ПИА корисницима тамо) - да ли имате планове за ширење у овој области?

Видјели смо значајну потражњу за серверима у југоисточној Азији. Питање је, међутим, што ми не желимо да пружимо ништа својим купцима, осим ако то не може пружити ниво квалитета који купци очекују од приватног приступа интернету у погледу брзине и приватности. Како је речено, мреже једноставно нису повезане на исти начин у Азији, што значи да је међународна пропусност опћенито прилично ограничена или прецијењена..
Међутим, разговарамо са провајдерима и радимо детаље како бисмо то ускоро представили нашим купцима! Озбиљно се бавимо посвећеношћу пуним, неиспуњеним, незасићеним гигабитним пролазима и у овом тренутку имамо снаге да преговарамо о ценама како би цене задржале ниске за купце. Молимо вас пратите!

Да ли планирате да објавите наменски Линук ВПН клијент?

Ускоро ћемо објавити и наменску Линук апликацију! Молимо вас да задржите предлоге / препоруке које долазе!

ПИА користи 128-битну ЦБС енкрипцију пухавих риба. Иако мислимо да је то довољно за већину сврха, недавно пуцање 2 шифрована тврда диска у случају Јеффреи Фелдман, плус сазнање да НСА може да луди ресурсе усмјери на задатак дешифровања, поставља нам питање да ли је можда време да се кренемо према 256 -битна АЕС енкрипција. Какве су твоје мисли о томе?

Ускоро ћемо увести АЕС-256 као опцију у апликацији за све наше кориснике. Неће бити потребне додатне промене, осим брзе надоградње клијента. Ова функција ће бити доступна без додатних трошкова било којим нашим садашњим или будућим купцима.

У ово доба агресивног владиног надзора, да ли сте забринути за будућност ВПН услуга уопште?

Плашимо се за целокупни пејзаж интернета, уопште. Међутим, сигурни смо да ћемо успети да наставимо да пронађемо начине заштите приватности наших корисника далеко у будућност.

Шта ви мислите о тим открићима? Да ли је Едвард Сновден херој или издајник?

Мислим да су та открића глупа. Иако су намере за све то можда биле добре, уништавање приватности грађана овог света никако није вредно жртвовања. Вјерујем да је Едвард Сновден учинио велику правду у заштити друштва.

Који су догађаји за које мислите да би побољшали ВПН индустрију?

Много је ствари које ће побољшати индустрију, а ми сада радимо на њима!

Где видите ПИА за 5 година?

Желим да ПИА и целокупна индустрија заједно значајно порасту и прилично их користе сви у свету. То ће значити да ћемо заједно са пријатељским конкурентима успети да заштитимо приватност света.

Чини се да је ПИА заиста популарна на Реддиту, што није лак задатак! Шта мислиш о овоме?

Сретни смо што наши купци уживају у нашој услузи и надамо се и обећамо да ћемо пружати услугу свим нашим купцима у складу са нашим могућностима далеко у будућност.

Шта бисте рекли свим људима на Реддиту питајући ПИА да ли је сигурна од америчке владе да их увери?

Водимо добру борбу и ангажујемо све стручњаке из области предмета. Ми ћемо вас заштитити.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me