Битцоин не блиста толико данас, а неки од његових најранијих и најзгоднијих фанова рађају ново дете на „валутном блоку“. Уместо тога, Монеро брзо постаје нова виртуална валута драгих за оне који то желе или који мора остати анониман. Очито, за неке Битцоин више није довољно анониман. За њих, Монеро, кованица за приватност која је осмишљена да спречи праћење, постаје дигитална валута.

Само ће време показати да ли његова привлачност осваја срца и умове осталих корисника крипто валуте. Али то није неприхватљиво, као што већ, у процентима, његова апрецијација надмашује Битцоин - иако током кратког временског распона. Један од разлога што брзо постаје виртуална валута избора је због развоја софтвера за спровођење закона који им омогућава да се баве битцоин трансакцијама.

Чини се да компаније за анализу, као што је Цхаиналисис, постају све боље у проналажењу дигиталних складишта повезаних са криминалом или прањем новца, те упозоравају размјене и спречавају претварање у традиционални новац. Барем, у једном погледу, Битцоин јавно доступна технологија блоцкцхаин књиге представља препреку онима који желе да остану потпуно невидљиви, што на тај начин утре пут Монеровој популарности. (Напомена уредника - али погледајте страницу Битцоин Приваци - Водич за дубину куповине и потрошње Битцоин-а анонимно).

Када је реч о крипто валути, можда сам паметнији од просечне особе, а ипак морам да признам да је Монеро летео испод мог радара и залетео се на мене. Шта је тачно? Кованица за приватност? Одржива крипто валута? Добра питања. Монеро је једна од многих кованица оријентисаних на приватност, а свака нуди различите безбедносне карактеристике. Не ствара само лажне адресе за скривање пошиљалаца, већ шифрира њихову праву адресу. Крипто валута отвореног кода појавила се у априлу 2014. године.

Монеро је за разлику од крипто валута са главном књигом, као што је Битцоин, где адресе са кованицама претходно повезаним са непожељним активностима могу бити на црној листи и други корисници одбити њихове кованице. Пушећи свој рог, Монеро безрезервно тврди да јесте "приватна, не може се пратити и опционо је транспарентна." Као такав, сада је преферирани начин плаћања за многе напада рансомваре-ом.


Монеро је такође подгорив. Наводно, захваљујући својеврсној рачунарској камуфлажи, Монеро не може да буде осујећен учешћем у претходним трансакцијама. То значи да ће Монеро бити прихваћен без ризика од цензуре и / или регулације. За разлику од Битцоина, чија се историја трансакција појединих Битцоина биљежи на блоцкцхаин-у, то исто није случај са Монеро-ом. Битцоини који су повезани са одређеним догађајима, попут крађе, трговци и берзе могу избећи. Ово наводно није могуће са Монером.

До сад се можда питате шта је неопходно да бисте се укључили у Монеро. Као и многе друге крипто валуте, Монеро нуди заинтересованим странама могућност да минирају блокове. Док појединци имају могућност придруживања рударским базенима, они могу и минирати Монеро сами. Потребно је само обичан рачунар - није потребан посебан хардвер, као што је случај са Битцоин-ом.

Имајте на уму да је уобичајена значајна волатилност Монеро-а као и за остале крипто валуте, која је у последњем месецу порасла за око 70% и преко 1300% од када је започела трговање на ЦоинМаркетЦап-у. Од свог почетка 2014. године, крипто валута је варирала између око 0,25 УСД и близу 60 УСД (у мају 2017). Али само у последња два месеца прошле године, вредност се удвостручила на нешто више од 300 долара. Тако да се чини да је то прилика да се „игра“ за брзи капитални добитак - и наравно тајне трансакције. Не постоји тржишна технологија на којој се темељи, као што је блоцкцхаин.

Чини се да за сада Монеро добија привлачност (и захвалност) због своје жалбе као посредника у нелегалним трансакцијама. Међутим, када се просечан грађанин суочи с тим, то ће се вероватно променити, јер свакодневни људи постају забринути за приватност и надзор. Дакле, вриједност виртуалних валута можда је ствар претпоставке, али будући смјер надзора није. Вјероватно ће се погоршати и повећати привлачност виртуалних валута попут Монера.

Кредитна слика: Аутор Остзевск / Схуттерстоцк.
Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me