Једно је сигурно, комичар Јохн Оливер страствено гледа на неутралност мреже. Позивајући своје гледаоце да бомбардују веб страницу Федералне комисије за комуникације (ФЦЦ) коментарима, резултирало је цунамијем жалби, које су срушиле локацију. Ово, по свему судећи, није први пут да је неугодно Оливерово признање публици изазвало прекид у ФЦЦ-у.

Још 2014. године, демократски ФЦЦ под контролом демократије бандирао се на питања и теоретизирао о наплати добављача интернетских услуга за ствари попут брже услуге. Неустрашиви приговори његове публике да се умеша Јохн Оливер проузроковали су пад места ФЦЦ. Од тада, ФЦЦ је надоградио локацију, али не довољно добро да се носи са најновијим падом.

Домаћин ХБО мреже није са аспекта ко је предмет његовог навијачког ФЦЦ-а. Тада се он обратио председавајућем ФЦЦ-а, демократу Тому Вхеелеру, као "динго" који је чак разматрао давање таквим ценама даваоцима интернетских услуга. Можда делимично као резултат Оливерових налета на ту тему, Вхеелер је на крају издао правила којима забрањује плаћене брзе траке.

Што се тиче Јохн Оливер-а о данашњем ФЦЦ-у и његовом републиканском председавајућем Ајит Паи-у, потребно је само погледати УРЛ на који он усмерава своје ученике како би протестовао због предложених промена правила - гофцциоурселф.цом. Претходна расправа о неутралности мреже привукла је четири милиона коментара, али има још довољно времена да се обори тај рекорд. За само неколико дана примљено је већ 80.000 коментара.

Нето неутралност ИИ: Прошле недеље вечерас са Јохном Оливером (ХБО)


Нето неутралност ИИ: Прошле недеље вечерас са Јохном Оливером (ХБО) Нето неутралност ИИ: Прошле недеље вечерас са Јохном Оливером (ХБО)

Белешка

Овај видео можда није доступан у вашој регији. Повезивање на амерички сервер са ВПН-ом који подржава деблокирање ИоуТубе-а омогућава вам да без проблема приступите садржају.

Реторика је постављена јер је и анте подигнут. Сада је расправа око тога да ли правила о неутралности мреже уопште треба да постоје. У најмању руку, правила која класификују широкопојасне компаније као комуналије под насловом ИИ сигурно ће бити укинута. За свој део у саги, Паи је учврстио своје страсти узнемирујућим властитим ораторијом.

Не помера речи када каже да неутралност мреже влада " "дана су нумерисана," и да намерава да донесе "коров ковач" разним ФЦЦ регулативама - језику који Оливер сматра "прилично злобно," попут "разговора о серијским убицама". То сигурно није језик који одговара председнику владине агенције. Надаље, Оливер је додао:

"Кад Кодекс савезних прописа ноћу гледа кроз прозор, ту је само Ајит Паи, који ћутећи држи свог кобилица за коров и чека своју прилику."

Оливер је навео чињеницу да је Паи корпоративни адвокат Веризон-а и да његово приказивање Вхеелерових правила као застрашујуће улагање у инфраструктуру није тачно:

"Оно што он у суштини сугерира је да чим су наслови ИИ стигли, компаније кажу: „да, улагање у инфраструктуру је превише тешко сада, то више не радимо. У ствари, извуците мало кабла из земље, враћамо се телеграфу."

Да би побољшао свој случај, Оливер је алудирао на један прошли догађај на коме је Веризон, АТ&Т и Т-Мобиле спречили су да се Гоогле новчаник инсталира на њихове телефоне јер се директно такмичио са њиховим системом апликација за плаћање, Исис.

Проблем са којим се суочавају присталице заиста бесплатног интернета је тај што су њихови гласови премали, а њихово негодовање не одражава се на гласачком листићу када се изборни дани провлаче. Нажалост, гледаност ТВ каблова је релативно мала и врло либерална, тако да не одражава широки популарни консензус. Да јесте, не бисмо сада били у тој ситуацији.

Разлога за то је превише превише да бисмо се позабавили у овом чланку. Довољно је рећи да би питање неутралности мреже требало бити двостраначко. На крају крајева, без обзира да ли сте демократа или републиканац, либерал или конзервативац, заинтересовани сте за брз, бесплатан и иновативан интернет.

Сад кад сте добили упозорење и надамо се да су довољно подигнути, шта можете учинити да уштедите неутралност мреже? Држављани САД требало би да пишу својим изабраним представницима у Конгресу. Можете да наведете њихове контакт податке о Гоогле-у или да то учините алатом Елецтрониц Фронтиер Фоундатион. Грађани Сједињених Држава такође могу да изнесу своје мишљење остављајући коментар на веб локацији ФЦЦ-а на:

  1. Посета иронично названој веб страници о враћању Интернет слободе на веб страници ФЦЦ.
  2. Кликом на + Ново подношење или + Екпресс. Ако не желите да приложите такву слику или документ у прилогу, идите на + Екпресс.
  3. Испуните образац. Ако „Зборник“ за вас није аутоматски попуњен, унесите „17-108“.
Кредитна слика: ЛастВеекТонигхт / ИоуТубе.
Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me