Недавно истраживање ПЛОС ОНЕ сугерише да ће просечном кориснику Фацебоока бити потребно преко 1000 долара одштете како би деактивирали свој рачун током годину дана.

Открића су врућа за прошлогодишњим скандалом Цамбридге Аналитица и проклетим извештајем Нев Иорк Тимес-а. Извештај НИТ-а открио је како гигант друштвених медија делио невиђене количине корисничких података са партнерским компанијама. Чини се да упркос свему томе, корисници Фацебоока и даље сматрају да корист и погодност платформе надмашују потенцијални сигурносни и дигитални ризик приватности.

Истраживачи који су спровели студију, укључујући неколико економиста и истраживача друштвених медија, финансирани су грантовима са Кенион Цоллегеа и Мицхиган Стате Университи. Примарни циљ истраживања био је утврдити вредност коју платформа друштвених медија има за потрошаче, узимајући у обзир чињеницу да се услуга нуди бесплатно. Истраживачи су спровели низ аукција на којима је учесницима понуђена финансијска надокнада за деактивацију њихових Фацебоок налога у периоду који се креће од једног дана до једне године.

Један од аутора студије, Јаи Цорриган, објаснио је мишљење истраживача у изјави за штампу: "Знамо да људи морају добити огромну вредност из Фацебоока или не би потрошили милионе сати на сајту сваки дан. Изазов је како ставити вредност долара у услугу коју људи не плаћају. "

Три аукције које су истраживачи поставили фокусирали су се на два узорка студената са средњозападних универзитета, један узорак учесника из опште заједнице и један онлине узорак. Истраживачи су открили да је један узорак просечне понуде учесника ученика био преко 2.000 долара за деактивацију Фацебоока током једне године, док је просечна понуда у узорку заједнице била нешто више од 1.000 долара за годину дана без Фацебоока.

Ови налази свакако говоре и указују на то да корисници стављају високу финансијску вредност на своје искуство друштвених медија, чак и ако се суоче са скандалом и озбиљним питањима приватности. Цорриган је у коментару за ЦНБЦ изјавио да је Фацебоок: „тако забаван и толико користан да су [вољни] да одустану од бриге о приватности“.

Студија је поделила невероватне статистике које показују колико је популарна страница на друштвеним медијима и колико је услуга уграђена у свакодневни живот својих корисника: „Да је Фацебоок земља, био би највећи на свету по броју становника са преко 2,20 милијарда активних корисника мјесечно, од којих је 1,45 милијарди свакодневно активно, у просјеку 50 минута проводећи дневно на платформама у власништву Фацебоока (нпр. Фацебоок, Мессенгер, Инстаграм). То значи да, заједнички, његови корисници свакодневно проводе више од 100.000 година на Фацебооку. "

"Упркос забринутости због губитка релевантности због смањења личних постова корисника, смањено интересовање за усвајање и употребу тинејџера и младих одраслих, тврдње о потенцијалној манипулацији са његовим садржајем у политичке сврхе и цурења која доводе у питање руковање приватним подацима корисника компаније, Фацебоок остаје најбоље место на друштвеним мрежама у свету и треће најпосећеније веб место на Интернету након Гооглеа и ИоуТубеа. "

То сугерише да је Фацебоок постао толико снажна присутност у животу људи да су многи спремни превидјети наводно лоше руковање корисничким подацима на друштвеној мрежи у корист његових уочених користи. Студија закључује да "Забринутости о приватности података, попут наводног проблематичног руковања приватним информацијама корисника Цамбридге Аналитица, за које се сматра да су коришћени за утицај на председничке изборе у Сједињеним Државама 2016. године, само наглашавају вредност коју корисници Фацебоок-а морају произвести из услуге . Упркос паради негативног публицитета око открића Цамбридге Аналитице средином марта 2018., Фацебоок је између краја 2017. и 31. марта 2018. додао 70 милиона корисника. То подразумева да корисници вредности потичу из друштвених мрежа више него што надокнађују бриге о приватности. “

То не мора нужно да корисници Фацебоока нису упознати са питањима приватности, а не значи да корисници не би требали бити будни о својој личној приватности када користе веб локацију. То једноставно показује да корисници уоче одређену количину вредности из свог Фацебоок искуства која превазилази било какав ризик приватности који је повезан са коришћењем платформе.

Иако су резултати студије отворени за очи, нису изненађујући. Друштвена мрежа се успешно уклопила као битан део свакодневног живота милијарди људи. Досег Фацебоока и његових других платформи је монолитан и све више нервира због огромне количине личних података које компанија обрађује..

Корисници Фацебоока који су забринути због своје личне приватности на Интернету, требало би да размотре коришћење ВПН-а за заштиту својих мрежних података. Врхунски ВПН-ови на тржишту данас могу помоћи корисницима да шифрирају интернетску комуникацију и осигурају им личну приватност док користе Фацебоок или раде било шта друго на Интернету..

Ако вас је ова прича натерала да поново размотрите сопствену безбедност на мрежи, зашто не бисте погледали нашу страницу са најбољим ВПН услугама за више информација.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me