НордВПН нема захтев за евиденцију дневника који су истраживали независни ревизори

У првој индустрији НордВПН је одржао свој сервис без евиденције до надзора независне ревизије.


Норд ВПН нема ревизије захтева за евиденцију

НордВПН је одувек тврдио да није ВПН услуга без евидентирања, али ова тврдња била је доведена у сумњу током жестоке расправе на мрежи овог лета о њеном власништву.

Да би подржао ову тврдњу и уверио купце у њен интегритет, НордВПН је наручио независну ревизију својих система за сечу..

Оваква ревизија никада раније није вршена на ВПН сервису, тако да смо овде на ПроПриваци.цом били веома узбуђени када смо се одлучили за то..

Ревизија

Ревизију је обавила једна од четири светске ревизорске куће. За разлику од ревизије такве врсте коју је недавно објавио Сурфсхарк, а која се бави техничком сигурношћу софтвера провајдера, ова ревизија се фокусирала на евиденције које НордВПН ради и не води их.

Ово је прво тржиште и добродошло, јер је очајнички потребна већа транспарентност у погледу непостојања захтјева за трупце.

Тренутно је ревизија доступна само унапред одабраној листи новинара. На бестВПН.цом смо имали довољно среће да смо међу првима који су видели резултате.

Задовољство нам је било што сазнамо да извештај у потпуности потврђује захтеве НордВПН-а без записивања. Прикупља се мала количина података о коришћењу сервера која нису лична идентификација, али то не представља претњу за приватност корисника.

Ревизија која нам је приказана не пружа много у виду детаљних техничких информација, мада она оцртава процедуре које је ревизорска кућа користила за доношење својих закључака..

Тренутно је то мање потпуна ревизија него изјава компаније да је погледала системе НордВПН-а и нашла све на задовољавајућем нивоу по питању захтева без евиденције. Ова ревизорска компанија је значајно поуздано независно ревизорско тело, у чију реч смо више него задовољни.

Ограничења

Свака ревизија у домену ове има јасна ограничења. Може дати само тренутни снимак онога што се дешава на одређеним локацијама у време када је ревизија обављена.

Као што НордВПН и сам признаје:

„Ревизија се може односити само на конфигурацију наше услуге и сервера од 1. новембра 2018. Пошто дигитални сервис може бити реконфигурисан, разумемо зашто ревизија не може применити своје закључке на шири опсег датума.“

Оно што је пресудно за претплатнике, оно што доказује је да НордВПН има системе који постоје за пружање ВПН услуге без евидентирања. НордВПН је такође обећао да ће у будућности вршити редовне ревизије како би се потврдило да ли ови системи остају на свом месту и да су део стандардног начина рада НордВПН-а..

Мишљење стручњака ПроПриваци.цом

Овде на ПроПриваци.цом дуго смо желели начин ревизије ВПН провајдера без захтева за евиденцију. Евиденција коју ВПН услуга ради или не чува представља много већу опасност по приватност својих корисника од техничке сигурности коју користи, и стога је најважнија тачка неуспеха.

Чак и основна техничка сигурност заштитит ће податке и навике прегледавања ВПН-а од већине појединачних криминалних хакера. Актери на државном нивоу су различита игра са лоптом, али чак и оне ће трајати након што се забележе добављачи много пре него што покушају да компромитују техничке мере безбедности ВПН клијента..

Сваки појединачни случај који је постао ВПН корисник био је резултат тога да је провајдер предао своје евиденције властима, понекад под принудом..

Очигледно, ако ВПН провајдер не води евиденције, онда он не може ништа предати. Због чега је интегритет провајдера без захтева за евиденцију толико важан за његове податке о приватности.

Ниједна ревизија захтева давалаца услуге евидентирања не може са потпуном сигурношћу доказати да се евиденција не води када ревизор иде кући, али ревизија такве врсте која се врши на НордВПН обезбеђује највиши степен транспарентности који је могуће добити.

НордВПН-ов приступ је блистав и искрено се надамо да ће охрабрити и друге ВПН услуге да следе модел.

Закључак

Ова врста ревизије омогућава највиши могући ниво транспарентности у вези са верификацијом захтева за пријављивање ВПН провајдера.

Суштина је да је једна од највећих светских независних ревизорских компанија детаљно размотрила шта и како региструје податке и дала НордВПН-у да ниједан записник не тражи свој печат одобрења.

Управо сада ово НордВПН чини јединственим у ВПН индустрији и надамо се да ће тамо где они воде многи други пратити.

Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

+ 87 = 94

map