Амазон је најавио поскупљење за америчке потрошаче који су се претплатили на његову услугу Амазон Приме чланство. Врхунска услуга видео, музике, литературе и куповине сада ће коштати више потрошача који услугу купују на месечном нивоу. Добра вест је да ће годишњи план и даље коштати 99 долара.

За потрошаче којима је лако досадити или невероватно гледати све њихове омиљене емисије, куповина месечне претплате на Амазон Приме може се чинити као одлична идеја. То значи да могу уживати у услузи неколико месеци одједном, а затим можда испробати другу као што су Хулу или Нетфлик.

Чини се да је Амазон схватио да се поједини потрошачи понашају на овај начин. Решење компаније? Повећати месечну претплату од 10,99 УСД до огромних 12,99 УСД месечно.

За америчке потрошаче који месечно купују претплату на Амазон Приме, резултат је укупно повећање цена од 18 процената. Ово чини укупне годишње трошкове Приме (ако се купују месечно) 155,88 УСД. (Раније би то коштало 131,88 УСД.)

Амазон је у петак најавио нову структуру цена:


„Цена месечног Приме чланства за нове чланове порасла је са 10,99 на 12,99 долара 19. јануара 2018. Цена дисконтираног месечног плана Приме Студент за нове пријаве порасла је са 5,49 на 6,49 долара 19. јануара 2018. године..

Постојећи месечни чланови Приме и Приме Студент платит ће нову цену за обнове који се дешавају након 18. фебруара 2018.

Чланови годишњег премијера и даље плаћају 99 УСД. Чланови годишњег премијера настављају да плаћају 49 долара. “

Вреди напоменути да је самостална услуга Амазон Приме Видео и даље кошта само 9,99 УСД месечно. Ако су видео снимци једино што вас занима, нећете морати да плаћате више.

Потпуно Премиум чланство (оно које остварује раст цена) омогућава претплатницима приступ библиотеци Приме Мусиц која садржи милионе песама, Приме Реадинг која нуди приступ хиљадама књига, часописа, чланака и стрипова. И Твитцх Приме, врхунско играње које пружа корисницима јединствени играчки садржај.

Поред тога, Приме претплатници могу да похрањују неограничене фотографије на мрежи и учествују у куповини „Еарли Аццесс“ која им омогућава уживање у 30-минутном првом старту у куповини новоизданих „Лигхтинг Деалс“ -а у Амазон продавници.

Портпарол Амазона је у току да објасни нагли пораст цена:

„Приме пружа неуспоредиву комбинацију погодности за отпрему, куповину и забаву, а ми настављамо да улажемо у то да Приме учинимо још вреднијим за наше чланове. Број предмета који испуњавају услове за неограничену бесплатну дводневну доставу порастао је последњих година са 20 милиона на више од 100 милиона предмета. Проширили смо Приме Фрее Оне-Даи и Приме бесплатну једнодневну доставу на више од 8000 градова и места.

Такође настављамо са увођењем нових, популарних и награђиваних Приме Оригинала, као што су Тхе Гранд Тоур, Снеаки Пете и Тхе Марвелоус Мрс. Маисел са освајањем Златног глобуса - сви укључени у Приме Видео. Чланови такође уживају у растућој листи јединствених погодности попут Приме Мусиц, Приме Реадинг, ексклузивних производа и још много тога. Наставићемо да уводимо нове начине да побољшамо живот чланова још бољим. “

Горе, горе и даље

Ово није први пут да је Амазон изненада подигао своје цене. У 2014. години трошкови Амазон Приме порасли су са 79 на 99 долара. Према Арс Тецхници, услуга је главна Амазонова „крава готовине“. Сматра се да Амазон има 90 милиона чланова само у САД-у, али није познато колико њих купује месечну претплату.

Оно што се зна је да чланови обично троше много више на Амазон него они који нису чланови. Према статистици, чланице које нису из САД-а троше око 700 долара годишње на Амазону. С друге стране, грађани САД-а с премијерским чланством троше скоро двоструко, 1.300 долара.

Не у Великој Британији

Добра вест је да, у Великој Британији, за сада трошкови пуног чланства у Амазон Примеу нису надувани. У Великој Британији претплатници већ плаћају више за годишњу претплату, што по цени од 79 фунти износи 109,49 долара. Месечна претплата, међутим, кошта само 7,99 фунти, што је отприлике оно што су амерички становници плаћали пре повећања цена.

За све који желе да купују претплату месечно - али не желе да плаћају више - одговор је можда да се повежу на ВПН сервер у Великој Британији и купују месечну претплату. Међутим, није јасно да ли ће то утицати на испоруку наредног дана и на приступ муње. Међутим, за људе које занимају само видео, музичка и књижевна понуда, то је добра опција. За сада Велика Британија не очекује слично повећање цена. Међутим, портпарол Амазона то није искључио за будућност.

За све који не могу приуштити претплату на врхунски видео сервис као што је Хулу, Приме или Нетфлик - ВПН за стриминг је одлична опција коју добро исплати погледати. За више идеја о томе како вам ВПН може помоћи да уштедите новац погледајте овде.

Погледајте наш водич за ВПН УК за више информација о томе које услуге можете да деблокирате и информације о томе како ВПН може да вас заштити.

Мишљења су писца сопствена.

Кредитна слика наслова: Цлаудио Дивизиа / Схуттерстоцк.цом

Кредити за слике: пикиноо / Схуттерстоцк.цом, Денис Прикходов / Схуттерстоцк.цом

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me