Ове године је дошло до метеорског раста цене Битцоина. За људе који су купили крипто валуту када је била драстично јефтинија, добици су били изузетни. За оне који су их купили пре две, три, или више година, биковско тржиште је отворило пут за набујале Битцоин новчанике.


Међутим, постоје лоше вести за становнике САД који су уживали у том богатству. Служба за интерне приходе (ИРС) одлучила је да стотине (ако не и хиљаде) америчких грађана који су власници Битцоина нису изјавили и платили порез на огромне зараде. Људи који купују или су претходно купили битцоине (и друге алтцоине) зарађују озбиљно - а ујак Сам жели парче пите.

Према ИРС-у, власници Битцоина признају да сматрају битцоине начином избегавања пореза:

„Корисници крипто валуте отворено су признали да разматрају употребу Битцоина како би избегли захтеве за пореским извештавањем."

Преко границе

У новембру 2016. ИРС је поднела захтев судовима да служе "Н.Н. лице" позива на све америчке кориснике Цоинбасе-а који су пребацили Битцоин између 2013. и 2015. Цоинбасе је популарна берза новчаника и крипто валута која је основана 2012. Налог „Јохн Дое“ је такозван јер не треба да одређује један одређени циљ. Уместо тога, то се односи на све за које се сматра да спадају у одређену групу, како је одређено њиховим активностима.

У почетку је захтев одобрен. ИРС је добио дозволу да тражи идентитет власника новчаника Цоинбасе у САД-у. Међутим, адвокат Јеффреи К. Бернс (генерални партнер компаније Бернс Веисс ЛЛП) поднео је захтев да се захтев одбаци. ИРС је поднела захтев којим је од суда одбила Бернсову жалбу. Цоинбасе и бројни „Јохн Доес“ наставили су да се препиру против одлуке суда.

Тада је, у марту 2017. године, Бернс мистериозно повукао свој захтев. То је ИРС-у омогућило да суд затражи позиве података на Цоинбасе-у. ИРС је дао следећу изјаву у прилог свом захтеву:

„Дошло је до експлозије милијарди долара богатства у само неколико година од битцоина, од чега се значајан износ без сумње приписао пореским обвезницима Сједињених Држава, при чему практички нема трећих страна које су ИРС-у пријавиле повећање прихода. “

Ирс

Утаја пореза

Према ИРС-у, Цоинбасе је признао да су информације које је желела укључивале 8,9 милиона Цоинбасе трансакција, укључујући 14,355 власника Цоинбасе рачуна. ИРС је то могао да преусмери на људе који су пријавили порез од Битцоина. После тога известио је да:

"Само 800 до 900 пореских обвезника пријавило је добитке везане за битцоин у свакој од релевантних година и да је више од 14.000 корисника Цоинбасе-а или купило, продало, послало или примило битцоин најмање 20.000 долара у датој години."

То је доказало поанту ИРС-а "да многи корисници Цоинбасе-а можда не пријављују своје битцоин добитке." Из тог разлога, суд је поново одлучио да је ИРС "има легитиман интерес за истрагу ових пореских обвезника."

Међутим, суд је такође одлучио да је захтев ИРС-а да истражи све власнике америчких рачуна Цоинбасе био превише широк. Присилила је ИРС-а да сузи опсег своје истраге. ИРС се сложио само да затражи информације које се односе на власнике рачуна који нису имали образац 1099-К који је Цоинбасе поднео током предметног периода. Поред тога, неће тражити евиденцију особа које су већ познате ИРС-у.

Цоинбасе Ирс

С обзиром на Го Ахеад

Сада, на задовољство ИРС-а, амерички суд је одлучио да је законито да ИРС прикупља одређене информације о корисницима Цоинбасе-а како би открио да ли амерички држављани избегавају плаћање пореза. Међутим, коначном одлуком суда постављена су одређена додатна ограничења од кога ИРС може затражити информације и које информације може тражити..

У почетку је ИРС тражио корисничке профиле, корисничке поставке, подешавања безбедности корисника и историју, начине плаћања корисника и друге податке који се односе на порекло финансирања за новчанике Цоинбасе. ИРС је такође желео да добије све податке о активностима у новчанику, укључујући датум, износ и врсту трансакције, плус имена / идентификаторе страна које су укључене у трансакције, па чак и захтеве за слање или примање Битцоина.

"Преко 20.000 долара"

Међутим, суд је одлучио да ће ИРС моћи да захтева само одређене детаље који се односе на рачуне који су извршили трансакције веће од 20.000 УСД у периоду од 31. децембра 2013. до 31. децембра 2015. Поред тога, одређени записи су сматрани необавезним. област - посебно све записе о отварању рачуна, копије пасоша или возачких дозвола, адресе новчаника и јавне кључеве за новчанике.

Суд је такође утврдио да одређени записи нису потребни истрагама ИРС-а „у овој фази“. Они укључују „евиденцију о марљивости и познавању клијента, споразуме или упутства којима се дозвољава овлаштење треће стране за приступ, контролу или одобрење трансакција и преписку између Цоинбасе-а и корисника или било које треће стране која има приступ новчанику. "

Цоинбасе је то пријавио као делимичну победу јер смањује број новчаника који се могу истражити са 480.000 на 14.000 купаца.

Цоинбасе

Међутим, оно што Цоинбасе мора предати ИРС-у је још увек осетљива ствар. Посебно имајући у виду да се односи на власнике рачуна који су извршили трансакције веће од 20.000 долара. Уосталом, власници рачуна са највећим богатством за Битцоин највероватније су умањили порез. Ово је оно што је суд одлучио да је фер игра:

Име, датум рођења, адреса, матични број пореских обвезника, евиденција активности рачуна укључујући евиденције трансакција или друге записе који идентификују датум, износ и врсту трансакције (куповина / продаја / замена), стање после трансакције и имена других странака на трансакцију, плус сва периодична извода рачуна или рачуна (или еквивалент).

То би требало пружити ИРС-у обиље за почетак. Не заборавимо и да је суд пресудио остале записнике "може постати неопходно за одређеног власника рачуна након што ИРС прегледа релевантне записе." Изгледа да они људи који су мислили да ће Битцоин бити неуређено уточиште нису били у праву. Познато је да се битцоин користи за криминал, а власти се снажно повлаче.

Мишљења су писца сопствена.

Кредитна слика наслова: Вит Олсзевски / Схуттерстоцк.цом

Кредити за слике: Брандон Боурдагес / Схуттерстоцк.цом, Вит Олсзевски / Схуттерстоцк.цом, 360б / Схуттерстоцк.цом

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me