Фацебоок се поново суочава са критиком због свог равнодушног приступа приватности корисника. Њујорк тајмс је у експлозивном извештају ове недеље открио да Фацебоок годинама дозвољава другим интернет гигантима, укључујући Нетфлик, Спотифи, Амазон и Иахоо, без преседана приступ приватним подацима корисника..


Фацебоок је изложен извештајем НИТ-а

Истрага НИТ-а ослањала се на интервјуе са бившим запосленима на Фацебооку, владиним званичницима и заговорницима приватности како би открила стварност која отвара очи како највећа друштвена мрежа на свијету дијели личне податке својих корисника. Поред интервјуа, Тхе Тимес је добио преко 270 страница процурилих интерних Фацебоок докумената који су потврдили да су Марк Зуцкерберг и Цо. омогућили Нетфлику, Спотифију и Краљевској банци Канаде да читају, пишу и бришу приватне поруке корисника и како дијелио је приватне податке са трећим странама, по могућности без одговарајућег пристанка корисника.

Према извештају, Фацебоок је створио партнерства са више од 150 компанија и поделио приватне корисничке податке са њима у намери да подстакну огромне количине раста и да шире утицај компаније што је могуће даље и шире. Ова партнерства су започела 2010. године, а нека од њих су била на снази и ове године, иако су многе компаније од тада укинуле функције због којих су подаци првобитно делили. На пример, Иахоо је још увек имао широки приступ подацима корисника Фејсбука у 2017. години, неопходним за функцију коју је Иахоо напустио 2012. Слично томе, Њујорк тајмс је још увек имао приступ подацима корисника корисника у 2017. години да новинској организацији више није било потребно након што је повукао утикач на функцији дељења вести у 2011. години.

Ово је само неколико од многих примера у којима је Фацебоок погрешно управљао употребом података о приватним корисницима путем свог партнерског програма. Поред тога што је наставио са дељењем корисничких података са компанијама годинама дуже него што је потребно, Фацебоок је пренео и дељене корисничке податке који једноставно нису били неопходни за одређене интеграције. Давање Нетфлик-у, Спотифи-у и Канадској краљевској банци изванредним приступом приватним порукама корисника, укључујући информације које се тичу свих учесника у одређеној теми, далеко је више од онога што се икада тражило.

Штавише, према бившим запосленима који су разговарали са истражитељима Нев Иорк Тимеса, Фацебоок није учинио много на начин преиспитивања и ревизије онога што раде његови партнери у вези са мноштвом података који их деле. Бивши запослени су такође сугерисали да руководиоци компаније нису мало размишљали о спровођењу прегледа приватности и ревизија, тврдећи да би такви задаци оптеретили иницијативе за иновације и раст.

Све ове активности имају заговорници приватности који плачу због прекршаја, оптужујући Фацебоок за кршење нагодбе из 2011. године, што је компанија договорена са Федералном трговинском комисијом, која захтева, "Фацебоок ће предузети неколико корака како би обезбедио да испуни своја обећања у будућности, укључујући давање потрошача јасно и угледно обавештење и добијање изричитог пристанка потрошача пре него што се њихове информације размењују изван поставки приватности коју су утврдили. “

Водитељ електронског Центра за заштиту приватности и интернетски стручњак за приватност Марц Ротенберг рекао је у изјави за НИТ: „Постојало је бескрајно мноштво начина на који је Фацебоок игнорисао поставке приватности корисника, и ми смо заиста веровали да смо 2011. године решили овај проблем. Довели смо Фацебоок под регулаторно тело Ф.Т.Ц. након огромне количине посла. Ф.Т.Ц. није успео. "

Званичници Фацебоока тврде да ова компанија не крши Ф.Т.Ц. споразум због изузетка у нагодби који партнерске компаније класификује као „пружатеље услуга“ који у основи делују као проширење друштвене мреже. Они тврде да, будући да партнерске компаније користе податке само у сврху интеграције са Фацебоок-ом и под упутством Фацебоока, нема проблема са дељењем података у овим околностима..

Већина партнерских компанија демантовала је да зна било шта о обиму приступа подацима који им је одобрио Фацебоок. Компаније које је НИТ контактирао такође су тврдили да податке нису ни на који начин користили у рекламне сврхе или у било које друге сврхе, осим оних које су изричито потребне за њихове Фацебоок интеграције..

Упркос овим уверењима из Фацебоока да делује у оквиру својих права, и од компанија које инсистирају на томе да нису злоупотребили податке, многи нису баш уверени. Канцеларија генералног тужиоца Васхингтона поднијела је тужбу против Фацебоока у сриједу, тврдећи да је компанија прекорачила границе и подијелила податке без знања корисника и без одговарајуће сагласности. Иако се тужба усредсређује на скандал са Цамбридге Аналитицом, овонедељна открића око података који се деле са партнерским компанијама играју значајну улогу у тужби. Све ово надовезује се на то што би могла бити велика новчана казна за технолошког гиганта која би потенцијално могла прећи милијарду долара.

"Фацебоок није успео да заштити приватност својих корисника и обмануо их је ко је имао приступ њиховим подацима и како се користе. Провели смо истрагу и пронашли доказе да је Фацебоок лаган надзор над његовим протоколима о приватности и збуњујуће поставке приватности изложио личним подацима милиона Американаца. Такође смо открили да Фацебоок није успео да обавести потрошаче да је одређеним компанијама фаворизовао посебне дозволе које су тим компанијама омогућиле приступ подацима о потрошачима и надјачале поставке приватности потрошача “, изјавио је у изјави генерални државни тужилац Карл Рацине..

Име Арцхибонг, Фацебоок-ов ВП-ов партнерства за производе одлучно је одбацио те тврдње у посту на блогу објављеном у сриједу. "У прошлом дану били смо оптужени да смо партнерима откривали приватне поруке без њиховог знања. То није тачно - желели смо да пружимо више чињеница о нашим партнерствима за размену порука. "

Арцхибонг то објашњава, "Да бисмо, на пример, могли да напишете поруку пријатељу из компаније Спотифи из Спотифија, морали смо да Спотифију омогућимо „приступ писању“. Да бисмо могли да читате поруке назад, требало нам је Спотифи да имате „приступ за читање“. Избриши приступ “значило је да ако избришете поруку из Спотифија, она ће је избрисати и са Фацебоока. Ниједна трећа страна није читала ваше приватне поруке или писала поруке пријатељима без вашег одобрења. Многе вести подразумевају да смо партнерима слали приватне поруке, што није тачно. "

У одвојеном посту на блогу, Константинос Папамилтиадис, директор компаније Фацебоок за платформе и програме за развојне програмере, појаснио је, „Да будемо јасни: ниједно од ових партнерстава или функција није предузећима омогућило приступ информацијама без дозволе људи, нити су прекршили наше нагодбе 2012. са ФТЦ-ом. Током ових година били смо јавни у вези ових карактеристика и партнерства, јер смо желели да их људи заиста користе - а многи су то учинили. О њима је расправљало, прегледало и помно проматрало мноштво новинара и заговорника приватности. “

Тврдње да су корисници дали изричито одобрење за коришћење њихових података на овај начин и да Фацебоок није прекршио своје нагодбе са ФТЦ-ом, као што смо видели, спремају се за расправу. Заговорници приватности сматрају да Фацебоок није правилно открио који се подаци дијеле и како се користе, а као резултат тога, корисници нису били свјесни пуног обима онога на што су пристали..

Без обзира на то, непристојност Фацебоока која је изложена дељењем корисничких података у одређеним случајевима много дуже него што је потребно, а наводни лабави став руководства који се тиче приватности корисника не осликава компанију у повољном светлу. Са овим последњим открићима на површину Фацебоок има још више посла како би вратио поверење јавности. Ако се компанија не потруди и не докаже да је заиста забринута за приватност корисника, све више и више људи ће се придружити #ДелетеФацебоок траци..

За оне кориснике који брину о својој приватности на мрежи, али још увек нису вољни да се одрекну друштвене мреже, ево неколико основних безбедносних мера које треба спровести: Избегавајте коришћење Фацебоока за пријављивање у апликације трећих страна, не прихватајте пријатеља захтеви људи које не познајете, не делите личне податке, активирајте поставке приватности на свом профилу. Ако желите да подигнете своју безбедност на мрежи на виши ниво, пријавите се са врхунским ВПН провајдером како бисте шифровали ваш интернет саобраћај и увек чували своје податке заштићенима.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me