Појављују се интернетски извјештаји да је Филипински телекомуникацијски компанија Глобе Телецом Инц. доживјела широку грешку података.


Главни добављач телекомуникационих услуга наводно је путем е-поште пренио приватне детаље купаца у приватне детаље. Фирма, једна од најпопуларнијих на Филипинима, има око 60 милиона купаца.

У петак, 28. јануара, на хасхтаг-у #талктоглобе на Твиттеру Глобе почео се појављивати низ жалби. Према бесним купцима, Глобе је путем е-поште погрешно послао своје личне податке о регистрацији другим купцима. Купци су прво схватили да нешто није у реду када су добили е-пошту у којој се налазе подаци неког другог о личном налогу.

Један купац из планете који иде уз Твиттер кваку @ реннијр0528 рекао је:

„Примио сам ову поруку од @ењоиГЛОБЕ И регистровао се знајући да је то законита веза откад је од њих стигао. Након тога, послао ми је е-маил са нечијим личним подацима! Ово је против закона о приватности података! Здраво глобус! ?? Шта је ово **** ??? "

Снимка екрана комуникације са глобусом

Погрешан купац

Проблеми су започели када су купци Глобе-а добили прилику да упишу промоцију како би освојили улазнице како би видели цјелокупни К-Поп бенд БлацкПинк. Када су испунили своје податке о регистрацији, купци компаније Глобе добили су е-поруку у којој се налазе нечије личне информације.

Уместо изолованог инцидента, бројни корисници на Твиттеру сви су пријавили исту ствар. Један купац глобуса зван Јефф Цлиффорд Цруз рекао је за ПроПриваци.цом да:

„Овај телцо послао нам је промоцију путем текста који морамо да региструјемо на њиховој веб локацији да бисмо се квалификовали. Дакле, они који су примили текст отишли ​​су на веб страницу и регистровали се, а након регистрације, веб страница нам је доставила број за потврду и они ће нам се обратити у року од 3 радна дана. Шта се након тога догодило, послали су копију наших података о регистрацији на адресу е-поште другог корисника. "

Цруз, који пролази поред Твиттер-а @фордцанхандлеит, рекао је за ПроПриваци.цом да га је то узнемирило ово искуство:

"Наши пуни детаљи налазе се на е-маилу и то је алармантно."

Информације које су процуриле о корисницима укључују њихова имена, пуне поштанске адресе и бројеве мобилних телефона.

Удруживање у име приватности

После ширења мејлова, Глобе купци другима поштују њихову приватност тако што не деле е-пошту. Један купац који иде поред кваке @ каико0424 стигао је на Твиттер са следећим саветом:

„У случају да сте добили друге детаље купца са препаид-ом за Глобе, не снимајте снимак слике и објавите га на твиттеру. Помозимо једни другима да заштитимо наше личне податке !!! #ОнТхеЛист @ талк2ГЛОБЕ ДО НЕКОГА !!! “

Тишина са глобуса

Највише забрињава цурење података је недостатак реакција са Глобе-а. Након пораста оптужби на Твиттеру, нисмо успели да нађемо никакве информације од телеком компаније нити се извинимо или саветујемо купце шта треба да ураде..

На Филипинима, потрошачи су заштићени Законом о приватности података из 2012. Тај закон поставља строге смернице које обавештавају контролере података о начину на који људи могу да се обрађују. Ово укључује строге забране о томе са ким контролори података могу да деле податке људи.

Г. Цруз верује да би Глобе требало да се суочи са новчаним казнама за оно што је учинио:

„@ЕњоиГЛОБЕ и @ талк2ГЛОБЕ такође би требало да се слажу са својим кршењем података о приватности, као што се то недавно догодило Гооглеу. #ДатаПривациБреацх. “

За сада се потрошачима који су погођени кршењем приватности Глобе саветује да се обрате службеној Филипиновој националној комисији за заштиту приватности ради регистрације званичне жалбе.

Потрошачима који су примили туђе податке у е-поруци саветује се да се суздрже од дељења е-поште и да је обришу одједном. Не треба правити копије е-поште и ниједан снимак екрана како би се умањио утицај штете коју је учинио Глобе у што већем броју..

ПроПриваци.цом је контактирао Глобе како би открио колико је купаца погођено кршењем података, али у тренутку писања нису одговорили..

Ажурирање 29.01.2019. Глобе Телецом је одговорио на наш захтев за коментар:

"Глобе телеком је решио проблем са погођеним купцима када су послали погрешан потврдни потврда другом појединцу и извештавао о инциденту Националној комисији за заштиту приватности у складу са регулаторним захтевима. Био је то само случај слања потврде о регистрацији података погрешном појединцу и није послан у целости или као група података. То је утицало само на препаид купце који су се регистровали на програм Он Тхе Лист и искористили улазнице за концерт и друга музичка места Глобе догађаја. Од 60 милиона припејд купаца погођено је око 8.851 купаца."

Упозоравају се купци широм света да пазе на неправилне активности на својим рачунима. Поред тога, жртве на плажи података упозоравају се да пазе на покушаје крађе идентитета. С било којим телефонским позивима, текстуалним порукама или е-маиловима за које се претпоставља да су представници Глобе-а требало би поступати крајње опрезно. Повезани купци морају осигурати да не предају своје личне податке, податке за пријаву - или друге осетљиве податке - никоме ко их контактира. Уместо тога, купци би требало да ступе у контакт са Глобеом директно како би се уверили да комуницирају са Глобеом, а не са хакером.

Ако вас је ова прича охрабрила да озбиљније схватите вашу приватност на мрежи, коришћење ВПН-а је одлично место за почетак. Погледајте нашу најбољу ВПН страницу за листу најбољих услуга у 2019. години.

Кредити за слике: Пхотон пхото / Схуттерстоцк.цом

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me