Према већини Реддит корисника на популарном форуму р / Приваци Фацебоок користи "необична активност" упозорења да притискају људе да се разилазе са њиховим бројевима телефона.


Људима који цене своју приватност, морати да предају телефонски број Фацебооку може изгледати наметљиво. Међутим, многима се чини да постаје избор између одласка из налога - или давања телефонског броја како би повратили приступ. Историјски је познато да је Фацебоок чак и тражио путовнице корисника како би им омогућио приступ блокираним налозима.

Порука закључана на Фацебоок налогу

Забрињавајуће је да неки корисници Реддита верују да Фацебоок заправо блефира. Они верују да су тврдње о необичној активности лажне, али да им се рачуни у потпуности блокирају све док не предају број. Један постер тек је недавно отворио свој Фацебоок налог за посао када је примио захтев.

Корисник Реддита ТуцкерМцИннес пише:

"Фејсбук & Инстаграм се лажирају "необична активност на вашем налогу" да вас назовете да им дате свој број телефона. Потребан ми је посао да отворим ФацеБоок и Инстаграм налоге. Направио сам их одвојено током неколико недеља. Приметио сам у оба случаја, након отварања налога, отприлике сат времена касније, оба сервиса су ме одјавила због тога "необична активност" (Буквално још нисам ни за шта користила налоге) и блокирала сам даљи приступ све док нису могли да потврде мој број телефона. "

Чини се да расте забринутост да Фацебоок можда лажира сумњиве активности налога како би натерао кориснике да предају њихов телефонски број.

Не само Фацебоок

Према многим извештајима који се појављују на Реддиту, страх од безбедности није само Фацебоок да наговори људе да се растану са њиховим бројевима телефона. Један ирски корисник који иде поред Реддит ручке еиререддит пише:

„Гоогле чини исто. Присиљен сам да користим Гмаил јер га користи мој факултет. Покушао сам приступити својој е-пошти са факултета и речено је да је то необична активност. Не видите ни како је пружање мог броја помогло. Могао сам да одем у продавницу и купим телефон за 20 евра. Вероватно би требало. "

Још један постер, Деадлоцк93, тврди да се иста ствар догодила и на Твиттеру. Том приликом је корисник директно контактирао Твиттер како би избегао да предаје своје цифре:

„Да ми се то догодило приликом креирања Твиттер налога да некога контактирам. Посегнуо сам за подршком на Твиттеру који им је рекао да сам решио њихову цаптцха и да им шаљем овај мејл, тако да је сасвим јасно да нисам робот и да желим да се мој налог откључа. Они су се обавезали. Морамо се супротставити тим момцима који покушавају да узму све наше бројеве телефона. "

Купци е-поште су такође доживели овај феномен. Реддит корисник кпхам12 коментара:

„Има ли неко исти проблем са изгледима? Управо сам створио нови нови Оутлоок налог, никада не користим налог за ниједан регистар веб локација, али ми је речено исто и тражи мој телефонски број.

Да ли нас Фацебоок и друге технолошке компаније покушавају преплашити у разбијању с нашим информацијама? Или нешто легитимно изазива ова неуобичајена упозорења о активности? Ако је налог потпуно нов, мало је вероватно да би га хакер могао угрозити, али неки корисници Реддита тврде да су само отворили свој рачун - и једва су га користили.

С једне стране, могуће је да су корисници већ постали жртве хакирања у прошлости. Ако је то случај, а неко је већ заразио своју машину кеилоггером Тројан, могуће је да је хакер покушао приступити њиховом новоотвореном Фацебоок налогу.

Друго, могуће је да проки или ВПН употреба ових корисника на Фацебооку означи као неправилне активности. Није немогуће да Фацебоок закључава рачуне на основу чињенице да је мало вероватно да ће неко бити у две или више земаља у истом временском оквиру..

Да ли Фацебоок нешто ради или његови аутоматизовани системи не раде, није сигурно, али поверење јавности у Фацебоок је уздрман од скандала са Цамбридге Аналитицом, а препирке попут ове не помажу..

Контактирали смо Фацебоок као коментар, али у тренутку објављивања нису одговорили.

Ако вас је ова прича навела да заштитите своје податке, можда бисте требали размотрити употребу ВПН-а. За више информација погледајте наш најбољи ВПН водич за 2019. годину.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me