Уз толико јахања по нашим угледима на мрежи, не чуди да људи траже начине како очистити свој дигитални отисак. Уђите у БрандИоурселф.цом; њујоршка фирма која је недавно осигурала финансирање Петера Јонеса за Змајев Ден, има за циљ да помогне људима да брзо и ефикасно очисте свој јавни имиџ.


Помаже вам у чишћењу слике

Ваш дигитални отисак говори о томе ко сте. То је јавно доступан запис ваше историје и не изводи ударце. Ваша онлајн особа или "Марка" је изузетно важан и може лако унапредити ваше могућности каријере.

Са друге стране, ваш дигитални отисак може озбиљно нарушити вашу репутацију. Један овде слабо одабран коментар на друштвеним медијима или фотографија која се тиче тамо, могла би бити довољна да вас кошта драгоцене могућности.

Наравно, увек постоји могућност да избришете све налоге на друштвеним мрежама. Нажалост, ово би заправо могло резултирати повратном реакцијом. Данас све факултети, универзитети и послодавци анализирају присуство људи на друштвеним медијима како би стекли увид. Ниједно присуство на друштвеним медијима се заправо не сматра црвеном заставом.

Направите себи лош систем оцењивања

Услуга БрандИоурселф директно улази у жеље људи да изврше већу контролу над својим подацима. А по изгледу већ привлачи потрошаче. Само прошле године пребацио је више од четири милиона долара и већ је прошао кроз низ инвестиција које демонстрирају популарност његовог концепта..

Говорећи о услузи, Патрицк Амброн, извршни директор и суоснивач БрандИоурселфа, рекао је за ПроПриваци.цом:

„Са становишта мисије, наш циљ је да помогнемо људима у њиховој приватности и репутацији на мрежи. Не можете да избегнете присуство на мрежи, јер чак и ако то активно избегавате, други вас људи означавају - имате их - и нека вам је потребна да бисте живели у данашњем модерном свету. То вам отвара питања угледа и приватности, а то није добра ствар у нашим очима и покушавамо да помогнемо људима у томе. "

Како функционише БрандИоурселф?

Прво, технологија компаније чисти мрежу и идентификује „факторе ризика“ који могу угрозити репутацију корисника. Затим их води кроз поступак проналажења и брисања непримерених фотографија, уноса на друштвеним мрежама, објава на блоговима, чланака - и других негативних интернетских медија - који би могли потенцијално наштетити њиховом јавном имиџу.

На површини, идеја да се помогне људима да очисте свој дигитални отисак чини се племенитим разлогом. Главно питање је, међутим, да ли инвеститори само на заслугу прилазе услузи? Или да ли БрандИоурселф.цом има злобније, скривено образложење, због чега инвеститори трљају руке заједно?

брендирајте себи лош лого

Инвазивна технологија

Фацебоок, Твиттер, Гоогле итд. Сматрају да су сами по себи довољно инвазивни - па шта се дешава када затражите од службе која их све анализира? Једноставан одговор је да БрандИоурселф лако може стећи снажан увид у своје претплатнике. БрандИоурселф би могао да користи те податке да донесе запањујуће детаљне секундарне закључке, као што је случај са Фацебоок-ом.

Иако БрандИоурселф омогућава људима да очисте присуство на мрежи - теоретски још увек зна који је дигитални отисак људи на првом месту. Шта више, БрандИоурселф политика приватности сугерира да може водити евиденцију тих података - тако ће постати нови дигитални оверлор који је познат у свим тајнама својих претплатника. Из одељка 3.1 политике приватности:

„БрандИоурселф прикупља личне податке у вези са својим тренутним, потенцијалним и бившим клијентима, купцима, корисницима, посетиоцима и гостима.“

Узнемирујуће политике

Одељак 3.1 смернице сугерише да чак и ако претплатници престану да плаћају услугу, БрандИоурселф може наставити са задржавањем (и обрадом) својих података. Чини се да ближи поглед на политику открива зашто...

БрандИоурселф даје дозволу за прикупљање огромне количине личних података од својих корисника. Ово укључује информације о њиховој (ИП) адреси, идентификаторима колачића, ИСП-у или мобилном оператеру, идентификаторима мобилног оглашавања, МАЦ адреса, ИМЕИ, ИД оглашавача, информације о геолокацији, типу хардвера, оперативном систему, добављачу Интернет услуга и „другим идентификаторима и карактеристикама уређаја које се аутоматски додељују вашем рачунару или уређају када приступите Интернету."

То је огромна ризница података, која би се поред свега што се научи о претплатницима лако могла користити за стварање тока прихода (путем оглашавања, маркетинга и продаје података). Политика наговештава да би подаци заиста могли да користе на овај начин:

„БрандИоурселф може користити личне податке како би вам пружио материјале о понудама, производима и услугама који би могли бити занимљиви, укључујући нови садржај или услуге. БрандИоурселф вам може доставити ове материјале телефоном, поштарином, факсимиљем или е-поштом, како то дозвољава важећи закон. Такве употребе укључују:

  • Прилагођавање садржаја, реклама и понуда

  • Да бисмо вас обавестили о понудама, производима и услугама који би вас могли занимати

  • Да пружимо услуге вама и нашим спонзорима “

Направите себи лошу политику приватности

Сада узмимо у обзир да бројне компаније ризичног капитала које су већ инвестирале у БрандИоурселф имају постојеће везе до оглашавања, маркетинга, обраде и анализе података, анализе медицинских података и многих других индустрија повезаних са технологијом које профитирају од личних података људи.

Као да то није довољно, БрандИоурселф себи даје дозволу за анализу „приватних порука људи“. Такође обавештава кориснике да морају пристати да им се украде интелектуална својина:

„Слажете се да је БрандИоурселф слободан да користи садржај било које комуникације коју сте послали путем Услуга, укључујући било које идеје, проналаске, концепте, технике или кнов-хов објављене у њима, у било које сврхе, укључујући развој, производњу и / или маркетинг робе или услуге."

Све то додајте у одељак 6.1 Услова коришћења услуге, и постаје прилично очигледно да постоји разлог за забринутост:

„Ваша лиценца да обављате свој бранд
Као између вас и БрандИоурселф-а, ви сте власник садржаја и информација које достављате или објављујете Услугама и само дајете БрандИоурселф-у и нашим повезаним лицима следећу неексклузивну лиценцу: светско, преносиво и подлиценцирано право коришћења, копирања, модификације, дистрибуирати, објављивати и обрађивати информације и садржаје које пружате путем наших Услуга, без икаквог даљњег пристанка, обавештења и / или надокнаде вама или другима. "

Назовите се лошег директора

Шта је фирма морала да каже

Патрицк Амброн, генерални директор и суоснивач БрандИоурселфа, рекао је за ПроПриваци.цом да упркос проблематичном језику који се налази у целој политици приватности, претплатници не требају бринути. Амброн ми је рекао:

„Ми смо у вези од 2009. године и немамо и никада нећемо уновчавати податке све док сам ја извршни директор. [...] Једини ток прихода који смо икада имали је модел претплате. "

Наравно, морате да узмете тај коментар вере и Амброн је такође открио током интервјуа да 60% фирме сада држе приватни инвеститори, тако да он можда неће увек имати задњу реч о будућем смеру компаније. Такође је признао да би „политика приватности могла да ми омогући сутра да се предомислим“.

По његовој заслузи, чини се да је Амброн током интервјуа искрено разговарао. Такође је био непоколебљив под притиском - тврдећи да фирма не обрађује огромне количине података наведених у политици приватности. Међутим, сложио се да претерано широка политика приватности потрошачима не описује јасно шта могу очекивати да ће се догодити са њиховим подацима када буду у рукама БрандИоурселфа:

"Ево наше филозофије, ево шта смо урадили, ево шта могу да вам покажем, али, по вашем мишљењу, други циљ је да ако то не напишем у политици приватности, то ми омогућава да променим своје мишљење и мислим да сте у праву. "

"Политика приватности коју имамо теоретски би нам омогућила да радимо управо оно што ви кажете, у реду, изградимо неку врсту тока прихода на подацима."

Упркос овим искреним коментарима, Амброн ме је апелирао да се сјетим да подаци којима БрандИоурселф приступа су само подаци који су већ објављени на другом мјесту. То га, чини, чини мање вредним. Зашто је политика тако широка? Амброн ми је рекао:

"Правно стајалиште зашто је наша политика написана тако широко је да се покрије било какав случај ако неко тврди да смо технички прекршили њихову приватност. “

Опет, Амброн је признао да: „Наша политика приватности се не усклађује са начином на који радимо и начином на који кажем да делујемо.“

Пазите на вратара

Људи заслужују право да правилно контролишу своје присуство на мрежи. И нема сумње да једном када су подаци људи на мрежи, то може бити изузетно тешко очистити. Чини се да БрандИоурселф нуди валидно решење, које одмах привлачи жељу људи за контролом. Да није било алармантно широке политике приватности, услуга би могла бити корисна.

С друге стране, чини нам се да је најбољи начин да очистите своју историју на мрежи то да наставите и то урадите сами. Ово ограничава контактне тачке којима је одобрен приступ вашим личним подацима, информацијама и фотографијама.

БрандИоурселф може изгледати као одлична метода за откривање ствари о себи на мрежи. Међутим, у стварности он само претражује прве три странице Гооглеа и тражи од вас да платите за то да претражите све своје налоге.

Омогућивање још једној компанији да учи огромне количине информација о вама и давање дозволе за обраду, задржавање и профит од тих података - чини се контратуктивно планираној жељи за побољшаном дигиталном приватношћу.

Амброн нам је рекао да ће истражити начине на које ће унапредити политику приватности и да ће нас контактирати ако се нешто суштинско промени. У међувремену, препоручујем корисницима да греше на страни опреза. Ако се политика икада промени, БрандИоурселф би могао постати корисна и поуздана услуга. Док такво време ... (да цитирам змајеве), излазим.

*АЖУРИРАЊЕ*

Након нашег разговора Патрицк Амброн ми је пришао са следећом изјавом:

"Већ сам контактирао наш правни тим на основу онога о чему смо разговарали. Након одмора овде у САД-у, планирамо да погледамо нашу политику приватности и видимо да ли можемо то прецизније одразити начин пословања и нашу укупну филозофију о приватности. Никада нисмо уновчили корисничке податке јер нам је стало до приватности и транспарентности корисника, па бих волео да наша политика то одрази.")

Кредити за слике: пресс пацк са брандиоурселф.цом, слика политике преузета из политике приватности брандиоурселф.цом,

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me