Капе технологије, компанија која стоји иза глобалног ВПН гиганта ЦиберГхост, најавила је набавку конкурентског ВПН бренда - ЗенМате. Успостављени немачки ВПН провајдер купио је одмах технолошка фирма са седиштем на Острву Ман.


ЗенМате је у августу објавио да је достигао 45 милиона инсталација. Капе га је откупио како би појачао своје већ снажно европско присуство на тржишту дигиталне приватности. Идо Ерлицхман, извршни директор компаније Капе, прокоментарисао је:

"Обезбеђивање решења за заштиту података је кључни фокус за Капе, јер се очекује да ће тржиште наставити двоцифрен раст у наредним годинама. Због тога нам је драго што додајемо ЗенМате у наш постојећи портфељ, јер се он комплементарно надопуњује, јача наше присуство у Европи и проширује нашу СааС корисничку базу. “

Аквизиција укључује и ЗенМате и матичну компанију ЗенГуард.

"Капе, посао софтвера за заштиту потрошача, са задовољством најављује куповину целокупног издатог основног капитала ЗенГуард ГмбХ и ЗенМате, мулти-платформског софтвера за безбедносни софтвер са фокусом на пружање решења за виртуелну приватну мрежу, ради потпуног разматрања 4,8 милиона евра ."

Преглед могућности ЗенМате Феатурес

Промене испред?

Након куповине, ЗенМате ће наставити трговати под својим именом. То значи да се постојећи претплатници могу лако одморити. У ствари, потрошачи могу очекивати побољшања инфраструктуре и софтвера ВПН-а који напредују, а напредне функције се очекују из Капе-овог постојећег ВПН-а, ЦиберГхост-а. Андреи Моцхола, генерални директор ЗенМате-а оптимистичан је у погледу будућности ЗенМате-а.

„Изузетно смо срећни што се придружујемо породици Капе и започињемо сарадњу са различитим тимовима како бисмо пружили најбољу онлајн заштиту и корисничко искуство. Мислим да постоје природне синергије између наших компанија које ће нам помоћи да развијамо пословање у целини у свим могућим областима, а не само на ВПН или заштиту од злонамерног софтвера. "

Знак ствари које тек долазе

Аквизиција Капе-а за конкурентски ВПН бренд наставак је тренда који ескалира у последње време: Тренда за који се очекује да ће снежна кугла бити убудуће. За мање ВПН фирме будућност се чини блиставом, док се многе већ боре да конкуришу полако у настајању шачица ВПН великана.

Тржиште је претрпано, конкуренција је велика, а неки од највећих играча у безбедносној индустрији стратешки су се кретали. Није изненађујуће с обзиром да су ВПН-ови 16 милијарди годишње индустрије - која се очекује да се удвостручи до 2025..

2012. године, Симантец, фирма која стоји иза популарног антивирусног програма Нортон, покренула је сопствени ВПН под називом Нортон ВиФи Приваци. Затим је прошле године Симантец купио СурфЕаси из канадског ВПН-а који постоји од 2010. године.

Компанија Касперски Лабс - позната руска компанија за заштиту од вируса и интернета - прошле године је лансирала ВПН под називом Сецуре Цоннецтион. 2013. године Фацебоок је купио израелску ВПН фирму Онаво. У марту је МцАффее прошао свој пут дубље на тржиште ВПН-а набављајући канадског ВПН провајдера ТуннелБеар. У тренутку куповине, МцАффее је прокоментарисао да планира да интегрише Туннелбеар-ову технологију у своју постојећу ВПН услугу (Сафе Цоннецт).

Капе лого

Узвратити повратак

Куповина ЗенМате-а од Капеа доказује да нису само придошлице из Биг Тецх-а они који имају апетит да поједу конкурентне ВПН брендове. Прошле године је СтацкПатх ЦДН фирма која стоји иза америчког ВПН гиганта ИПВанисх учинила исту ствар набавивши СтронгВПН. Гласине наговештавају да је можда играла рука у ВПНХуб-у - ВПН који је ПорнХуб покренуо раније ове године.

Мартин Муллер, генерални директор компаније ПриватеВПН сматра да можемо очекивати „агресивнији приступ“ таквим аквизицијама у будућности. Муллер је рекао за ПроПриваци.цом,

„Мислим да се консолидујемо на тржишту и није тајна да су нам се обратиле неке водеће компаније.“

Према Муллеровим речима, „вероватно је јефтиније купити мање ВПН провајдера него потрошити тоне новца на рекламирање.“ Имајући то у виду, изгледа да вероватно многи мањи ВПН-ови редовно приступају понудама. Само ће време показати, али изгледа вероватно да ће се бар неки од тих пружалаца услуга пријавити за откуп предлога који су превише добри да би их одбили.

Уз биковита предвиђања о будућности ВПН тржишта - оне мање фирме сигурно ће се надати да ће задржати главу изнад воде што је дуже могуће; све до тренутка када могу да продају за већу тражену цену.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me