ИПВанисх је добро угледна ВПН компанија са седиштем у САД која је одувек тврдила да нема строгу политику записивања дневника. Изгледа да је то била лаж.


Треба напоменути да се записници односе на инцидент који се догодио у јуну 2016. године, а ИПВанисх је од тада купила компанија која инсистира на томе да се евиденције не чувају. То је ипак врло мутна прича ...

Нема захтева за пријављивање

Користећи повратну машину Интернет Арцхивеа, јасно можемо видети да и пре и после инцидента ИПВанисх тврди да уопште не води евиденције:

ИПВанисх не прикупља и не бележи било какав промет нити користи своју виртуелну приватну мрежу. “

Ипв 1

Овако је изгледала почетна страница ИПВанисх-а у јуну 2016. године када се инцидент догодио.

Инцидент

Дана 4. маја 2016. године, истражитељ Министарства унутрашњих послова САД-а потајно је ћаскао осумњиченог који је објавио неке везе на дечију порнографију. Специјални агент пронашао је ИП адресу коју осумњичени користи назад у Хигхвиндс Нетворк Гроуп, ЦДН компанију која је започела у индустрији Усенет и која је у то време била власник ИПВанисх-а..

Након примања неправоснажног позива, Хигхвиндс је потврдио да му ИП адреса припада, али је рекао да не може да помогне у истрази због:

„Да бисмо заштитили податке о клијентима, не бележимо никакве информације о употреби. Стога немамо никакве информације о упућеном ИП-у. "

Засада је добро. Због чега је следећи део судске изјаве коришћен за наредно суђење посебно бизарно!

„Мрежна група Хигхвиндс предложила је ХСИ-у подношење другог позива тражећи информације о претплатницима детаљније природе“.

Истраге о домовинској безбедности (ХСИ) то су уредно урадиле и награђен је сетом детаљних евиденција веза који су јасно идентификовали осумњиченог.

Ипв 2

Очигледно је да ИПВанисх води евиденције иако су тврдили да имају политику „ништице“. Ситуацију погоршава чињеница да се чини да Хигхвиндс слободно сурађује са ХСИ-ом у предаји.

Ствар поверења

Господин Гевиртз је заиста презрено људско биће и драго нам је што је ухваћен. Многи људи, међутим, користе ВПН за пружање приватности из потпуно оправданих разлога и ти људи морају бити у могућности да верују тврдњама о приватности које је изнео њихов ВПН провајдер. Најважнија од ових тврдњи је не водити евиденцију.

ИПВанисх је сада у власништву друге компаније

Читав проблем је компликован чињеницом да је Хигхвиндс (а самим тим и ИПВанисх) стекао СтацкПатх у фебруару 2017. Одговарајући на реддит расправу о том питању, извршни директор Стацкпатх-а, Ланце Цросби, објавио је следеће:

“ИПВанисх се увек пласирао као ВПН без евидентирања. У време аквизиције 2/6/17, СтацкПатх тим и трећа страна обавили су дубинску истрагу на платформи. Нису постојали записници, нису постојали системи за биљежење и није постојала претходна / тренутна / будућа намјера за спремањем записа. Исто је и данас. Можемо само претпоставити, ово је била једнократна наредба власти. Не можемо да нађемо било коју историју евидентирања на било ком нивоу. "

Ову изјаву поткрепио је Јереми Палмер, потпредседник производа за производ ИПВанисх & Маркетинг:Јереми Палмер 2

„ИПВанисх нема, нема и неће евидентирати или складиштити записнике наших корисника као СтацкПатх компанија. Не могу да разговарам са оним што се догодило на нечијем другом сату, а тог менаџерског тима је већ одавно. Али знајте ово - поред тога што не пријављује, СтацкПатх ће бранити приватност наших корисника, без обзира ко другачије захтева. "

Проблем је у томе што, иако је сада у власништву друге компаније, знамо да је много старијег особља ИПВанисх-а већ годинама у компанији. Заправо, Јереми Палмер нам је недавно рекао да је са компанијом од око 2015, а главни ВПН архитекта Јосх Тваи је с том компанијом од њеног оснивања..

Сједињене Државе за надзор

Још 2013. године, нападач НСА Едвард Сновден изложио је запањујући опсег и амбиције програма масовног надзора Сједињених Држава. Доиста је случај „сакупи то све“, и упркос томе што се дигитална мастила пролила по том питању, ништа се реално није променило од тада.

Америка нема обавезне законе о чувању података, али у свету у којем су чак и мале америчке компаније за заштиту приватности биле снажно наоружане да предају кључеве за шифровање својих клијената, увек нам се чинило незамисливо да високо успешне ВПН компаније могу да избегну. компромитована од стране америчке владе.

Као ствар чистих нагађања, нешто се таквог могло десити с ИПВанисх-ом. Али тада, приватни приступ интернету (ПИА) са седиштем у САД је једна од ретких ВПН компанија било где која је доказала своје недејавне захтеве пред судом - не само једном, већ два пута!

Могу ли сада веровати ИПВанисх-у?

Ко зна? ИПВанисх није први ВПН провајдер који се нашао у овој ситуацији. Откривено је да су и ПуреВПН и ХМА помогли истрази предајом записника. Док не постоји начин да се независни ревизори не пријаве без захтева за евиденцију, једини начин да се поуздано зна да ли је ВПН услуга искрен о својој политици евидентирања је када оне докаже те захтеве на суду..

Чак и тада би теоретичари завере лако могли да осмисле сценарије испуњене паранојом која доводе у сумњу чак и овај ниво доказа. Уосталом, упркос судским споровима који доказују његове тврдње, чињеница да је ПИА са седиштем у САД и даље нас забрињава ...

Оно што је сигурно је да ће ВПН заштитити вашу приватност пуно више него што ће вам дати ИСП. У случају ИПВанисх-а, чињеница да га сада води друга компанија која се одриче радњи свог претходног менаџмента даје њему неку клаузулу о изласку..

Али са друге стране, многи старији чланови такође су били и старији чланови особља када се инцидент догодио. И такође Америка.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me