Що се отнася до закупуването на VPN, не може да има съмнение, че плащането за по-дълъг период на абонамент ще донесе някои огромни спестявания.


VPN доставчиците възнаграждават потребителите за ангажименти за по-дълъг период от време. Това означава, че е възможно да получите почти всяка VPN услуга по-евтино, ако изберете по-дълъг период на абонамент. Но реалността е, че можете също да се абонирате твърде дълго. Това, за което говорим, разбира се, е недобросъвестният абонамент за цял живот.

Може да си представите, че като сте намерили отлична VPN услуга, няма причина да не получавате акаунт за цял живот. За съжаление, това не може да бъде по-далеч от истината. Абонамент за VPN за цял живот никога не е добра идея - защото просто има твърде много фактори, които могат да се объркат в дългосрочен план.

Така че, нека се потопим и да разгледаме всяка причина защо абонирайте се за VPN завинаги никога не се препоръчва.

VPN се променят във времето и се нуждаят от актуализиране

Когато купувате любимия си парфюм или след бръснене, той мирише едно и също всеки път. Това е така, защото съставките за тази миризма трябва да останат същите, за да са доволни потребителите. С VPN услуга е точно обратното.

За добрата VPN услуга трябва непрекъснато да се грижи основният й екип за разработка, за да се гарантира, че тя е във върха на върха. Мрежите на сървърите трябва да бъдат анализирани и технологията, която те работят, трябва да се обслужва и актуализира редовно, за да се гарантира, че те остават на преден план в индустрията.

Ако не направите това всеобхватно поддържане, неизбежно ще доведе до VPN услуга, която бавно се разгражда. И ако непредпазливо закупите доживотен абонамент за тази услуга - няколко години надолу по линията можете да седнете на безполезна услуга, която вече не искате.

Бързо бавно

Скоростта на връзката може да намалее

Един забележим симптом на лошото поддържане на VPN е намаляването на скоростта на връзката. Като рецензент на VPN, който тества VPN отново и отново, година след година, добре знам, че някои услуги се подобряват, а някои се влошават.

Ако се абонирате за VPN за цял живот, доставчикът на VPN вече е получил парите ви и няма реален стимул да продължава да се бори, за да поддържа услугата си оптимална. Този застой може да доведе до влошаване на услугата, особено ако VPN падне от благодатта и вече не успява да получи нови абонати.

Резултатът? Един ден тези мега бързи скорости на връзката, които ви позволиха да предавате поток с висока разделителна способност, може да са отдавна изчезнали. И ще бъдете залепени с муден VPN, който не е полезен за нищо.

Обслужването на клиенти може да слезе до тоалетната

Една обща VPN функция, която обикновено е нестабилна, е нивото на предоставена поддръжка на клиенти. Тъй като VPN остарява, бихте се надявали, че с времето се подобрява и преминава от поддръжка по имейл до 24/7 поддръжка за чат на живо. Признаваме, че понякога това се случва, обаче, друг път се случва точно обратното.

През годините нашите VPN експерти виждат услугите да стартират обещаващо, само за да се провалят няколко години надолу. Добрата поддръжка на клиенти, която изисква персонал, обучение и добра инфраструктура, често е една от първите части на VPN услугата, за да се провали.

Това, че нямате кой да ви помогне, когато имате проблем с вашата VPN, може да означава, че въпреки плащането за абонамент за цял живот - изобщо не можете да използвате услугата.

Стресирана жена

Загуба на ключови услуги

Повечето хора искат VPN да деблокира съдържание от цял ​​свят. За съжаление VPN услугите не винаги предоставят достъп до ключовите услуги, които желаете. През последните няколко години видяхме услуги като Netflix, BBC iPlayer - и много други - да се борим усилено за блокиране на VPN IP адреси.

Много доставчици на VPN нямат опит да продължат да деблокират най-добрите онлайн услуги и вече са се отказали. С течение на времето нещата стават само по-трудни и само доставчиците на VPN от световна класа - които инвестират много в модерни подобрения, ще осигурят достъп до всичко, което обичате.

Netflix No

Шифроването изчезва

Някога PPTP криптирането се смяташе за сигурно. След това, един ден, NSA го проби и неприкосновеността на личния живот, която предостави, отдавна няма. Сега, разбира се, имаме светият граал на VPN криптиране: OpenVPN. OpenVPN е превъзходен протокол, защото е адаптивен и отворен код.

Когато OpenVPN се внедрява по най-новите стандарти със силен шифър, здрав хеш за авторизация и сигурно ръкостискане, протоколът е изключително защитен - както и вашите данни. За съжаление, нищо не остава сигурно завинаги.

С течение на времето се появяват нови уязвимости. Тъй като технологията се променя, това трябва да бъде и VPN сигурността, която осигурява поверителност на данните. Ето защо VPN протоколите се поставят чрез професионални одити.

Моралът на историята? Възможно е VPN, за който сте се абонирали за тази година, да не бъде защитен няколко години по-надолу. Нещо повече, ако не се информирате за промените в VPN средата, можете да приемете, че сте защитени, когато в действителност вашите данни са изложени на риск.

Политика за поверителност Vpn Промяна

Политики за поверителност и корпоративните изкупувания

Друга важна част от VPN услугата, която подлежи на промяна, е политиката за поверителност. Макар че е естествено да се предполага, че доставчик на VPN, който сега има силна политика без регистрация, винаги ще бъде по този начин - това не е задължително вярно.

VPN фирмите често получават оферти за изкупуване от други фирми. Само през последната година видяхме големи фирми за интернет сигурност като Norton и Avast, които пускат VPN услуги. Възможно е тези големи фирми да се стремят да правят VPN придобивания и с времето пазарът на VPN може да се промени драстично от днешния пейзаж.

Ако фирма изкупи VPN, за който сте закупили доживотен абонамент, вероятно все пак ще ви бъде разрешено да продължите да използвате VPN. Въпреки това няма гаранции, че новият собственик няма да промени внезапно политиката за поверителност. Това може да им позволи да започнат да водят регистрационни файлове за това, което правите онлайн, за да продавате на трети страни.

За съжаление, защото не сте източник на приходи за новия приобретател - вие сте бреме - и е вероятно новата фирма да поиска да започне да създава приходи от вашите данни.

бюст

VPN може да се разпадне

Дори по-лошо от сливане или изкупуване е много реалната възможност доставчикът на VPN да се разпадне. Ако VPN премине в приемна, можете да махнете сбогом за целия си абонамент. Не забравяйте, че VPN са доста скъпи за стартиране, така че плащането веднъж и очакването да го използвате завинаги е малко фантазия.

Може да е измама

В миналото е имало случаи на изскачащи VPN, които предлагат абонаментна такса за цял живот само за $ 13. Това е безумно ниска цена и няма да се изненадате да разберете, че VPN изчезна малко след като се появи, краде всички пари! Ако е прекалено хубаво, за да е вярно, то вероятно това е измама!

Една или две години

Година или две е достатъчна

В края на деня парите са ваши. Ако забележите доживотен VPN абонамент, който смятате, че е сделка, тогава по всякакъв начин направете както желаете. Ако цената на абонамента за целия живот е по-евтина от годишните VPN тарифи на стойност четири или пет години, тогава може да си струва хазарт.

Моля, не забравяйте, че VPN-ите не са евтини за стартиране. Добрият VPN носи разходи за поддръжка и поддръжка на сървъра, R&D, разходи за надграждане на протоколи за сигурност, одити за сигурност и много други скъпи фактори.

Поради тази причина силно се препоръчва да се придържате към едногодишен или двугодишен абонамент. Това ви позволява периодично да разглеждате вашите опции, като гарантирате, че сравнявате често пазара, за да сте сигурни, че все още получавате най-добрата поверителност, сигурност и интернет свобода, които са налични по това време. VPN, за разлика от парфюмите, не остават същите завинаги.

Мненията са собствени на писателя.

Кредитно изображение за заглавие: iDEAR Replay / Shutterstock.com

Образни кредити: smilefresh / Shutterstock.com

Maridav / Shutterstock.com, r.classen / Shutterstock.com

Дирк Еркен / Shutterstock.com

Dim Tik / Shutterstock.com, Vetreno / Shutterstock.com,

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me