Появиха се новини, че потребителите, които използват камерите за сигурност на смарт дома на Amazon's Ring, може по невнимание да се изложат на украински разработчици.

Предполага се, че звънчетата на звънеца предлагат на хората сигурност и удобство. Устройствата за интелигентен дом са оборудвани с 720p HD видео, функция за двупосочен разговор, детектор за движение и активна WiFi връзка.

Тези функции позволяват на потребителите да наблюдават домовете си дистанционно, дори да използват функцията за разговори, за да предпазят нежеланите посетители. Това, което собствениците на камери на Amazon Ring може да не осъзнаят, е, че може да са получили достъп до техните кадри от служители, работещи в лаборатория за разработка на софтуер в Украйна.

Звънец на врата


Ужасяващи практики за поверителност

Amazon предлага своята гама от миниатюрни камери като начин за създаване на виртуално поле за сигурност за всеки дом. Камерите, които могат да бъдат закупени не само под формата на звънец на вратата, но и като миниатюрни камери, които могат да бъдат поставени около дома, се рекламират като височината на домашната сигурност. Те позволяват на потребителите да наблюдават какво се случва вътре и извън дома им в реално време чрез интернет.

Сега, представителите на сигнали с вътрешни познания за практиките на фирмата излязоха на бял свят, за да разкрият, че 2016 Ring уж предоставя на базирания в Украйна екип за изследователска и развойна дейност пълен достъп до облачно хранилище, съдържащо всяка видео емисия за всяка камера на Ring в света. Година по-късно Ring е придобита от Amazon за 853 милиона долара.

Звънец на вратата AmazonПример за реклама на Amazon Ring

Неограничен достъп

В статия, публикувана от The Information, се твърди, че украинският екип е получил достъп до видеоклипове на всички от висш член на екипа на Ring, наречен Джейми Симинов. Според бивши служители на ринга, Симинов искал екипът в Киев да разработи системи за разпознаване на лице за камери на звънене, които да им позволят да разберат кога непознати се приближават до вратата.

Старши инженер за компютърно зрение Джейсън Митура изрази опасения, че неопитни разработчици получават достъп до чувствителни потребителски видео емисии. Твърди се, че Митура изрази опасения, че информацията може да попадне в грешни ръце - потенциално позволява на престъпниците да имат достъп до информация, която се разкрива, когато хората са далеч от домовете си.

Разпознаване на лицето

Разпознаването на лицето кози сигурността

Според украинските сигнални сигнали, които се представиха, Симинов реши да пренебрегне предупрежденията на Mitura за поверителност. Изложение на мотивите, че би било много по-лесно да се обучават AI алгоритмите за изпълнение на задачи за разпознаване на лица, ако им се предостави достъп до големи количества видео, съдържащи редица индивидуални лица. Това предполага, че клиентите на Ring вероятно са нахлули в личното им пространство от инженери в Украйна.

Нещо повече, според бивши служители на Ring, фирмата отказа да криптира данните, които съхранява на сървърите си, което означава, че всички видеоклипове са лесно разпознаваеми и могат да бъдат проследени до отделни клиенти. Това означава, че хакерите биха могли да получат достъп до всички видео емисии, произведени от камерите на Ring.

Привилегирован достъп

Сякаш това не е достатъчно, се появиха твърдения, че старши служители на Ring в САЩ са получили достъп до видео портала за техническа поддръжка на компанията. Този портал предостави на служителите достъп до видео емисии на живо за всеки клиент, като се нуждаеше само от имейл адрес. На теория това означава, че персоналът лесно би могъл да ходи по домовете на случаен клиент - или най-лошото все още да търси онези, за които е бил личен интерес..

Изследванията все още продължават

Въпреки че Ring бързо излезе с отричане на твърденията, че служителите някога са имали достъп до видео емисии на живо, проучванията в Ring Labs в Украйна продължават.

Ясно е, че камерите на Ring значително подобриха способността си да разпознават хората. Преди няколко години голям брой клиенти на Ring се оплакват, че устройството им Ring им е дало невярно предупреждение за сигурност. Според тези потребители, звънците на вратите често биха давали фалшиви положителни резултати, когато котка се движи покрай камерата или кола минава покрай дома им. Изглежда броят на фалшивите положителни резултати намалява през последните години, което означава, че нещо подобри системите на Ring.

Изображение, изтичащо от вътрешен документ на Ring, разкрива как камерите се обучават да разграничават различните видове обекти.

Как звънеца на вратата разпознават обекти

Освен това се появяват скорошни реклами на Linkedin, които доказват, че проектът все още е активен. Забелязани са реклами, които търсят оператори на данни, които трябва да могат да „разпознават и маркират всички движещи се обекти във видеоклип правилно с висока точност“.

Неадекватни политики за поверителност

Въпреки твърденията на Ринг, че не е нарушил личния живот на хората, в нейната политика за поверителност има клауза, която дава представа за възможностите му за разпознаване на лица. Политиката гласи:

„Можете да изберете да използвате допълнителна функционалност във вашия продукт Ring, която чрез видео данни от вашето устройство може да разпознае характеристиките на лицето на познатите посетители.“

За съжаление, политиката не споменава човешките оператори, които работят зад кулисите, за да разработят и подобрят тези системи за разпознаване на лица. Това може да е просто надзор, но всеки, който има камера на Ring, вече ще е наясно с възможността техните видео кадри да бъдат гледани от непознати в лаборатория в Украйна.

VPN няма да може да помогне с този проблем, но това е чудесен инструмент за запазване на вашите данни онлайн. За повече информация как VPN може да помогне и списък на най-добрите услуги, разгледайте най-добрата VPN страница.

Образни кредити: BrandonKleinVideo / Shutterstock.com, metamorwork / Shutterstock.com,

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me