PureVPN поставя своите незаписани претенции към теста с независим одит

PureVPN е най-новият доставчик на VPN, който отваря книгите си на трета страна, наема охранителна фирма Altius IT да одитира своите искания без регистрация.


По време на одита, Altius IT провери PureVPN, за да се увери, че не се съхраняват регистрационни файлове относно дейностите за сърфиране на абонати, регистрационни файлове за връзка, назначен VPN IP, първоначален IP адрес на потребителя, време за връзка, история на сърфиране, посетени уебсайтове, изходящ трафик и DNS заявки.

Altius IT също анализира мрежовите документи на PureVPN за мрежова инфраструктура, системни конфигурации и файлове на системния дневник, за да провери нейните претенции за регистрация. След приключването на одита, Altius IT продължи да записва официално, че е предоставила на PureVPN пълна здравна сметка, като заяви, че:

Не открих никакви доказателства за системни конфигурации и / или системни / служебни регистрационни файлове, които независимо или общо могат да доведат до идентифициране на конкретно лице и / или активността на лицето при използване на услугата PureVPN.

Altius IT

През 2018 г., след новината, че PureVPN е помогнал на ФБР да разреши престъпление, като предостави регистрационни файлове за връзки за своите сървъри, фирмата реши да промени политиките си за регистриране, за да стане нулева регистрация.

Докато случаят, в който PureVPN помогна на ФБР да извърши атака за корелация на времето, беше изключително насочен - и в нашите очи не оправдаваше неоправдано репутацията си - винаги е положителна стъпка всеки VPN да реши да стане услуга без регистрация..

Сега PureVPN взе своите искания за не-регистрация на следващото ниво, като получи независим печат на одобрение, че политиките му са водонепроницаеми. Одитът поставя PureVPN в комбинация с малцина търговски VPN, които са извадили от собствените си джобове, за да проверят услугата си от независими одитори.

Говорейки за одита, PureVPN заяви за ProPrivacy.com, че се надява резултатите да дадат увереност на потребителите си в услугата:

„PureVPN има демонстрирана история на това, че сме водени от клиенти във всичко, което правим, от нашите основни политики, до характеристики на заявки за иновации. Същото се демонстрира непрекъснато от нашето ръководство, пишещо на клиентите, копнеещо за обратна връзка от първа ръка, за да прочетете всяка обратна връзка и да отговаряте на имейли. Нашето пътуване от дневници без браузър до Zero-log не се различава. Ние се гордеем с това, че бяхме обявени за първия доставчик на VPN, който постигна пълно спазване на GDPR от водещите гласове на индустрията, включително CNET, и с това, че политиката за поверителност е толкова всеобхватна, че тя е несъвместима досега. "

Решението на PureVPN да стане услуга с нулеви дневници го поставя в съответствие с най-добрите VPN доставчици на пазара. И поради цената на абонамент за PureVPN, той служи наистина да направи услугата изключително конкурентна. Не може да има съмнение, че това е една от малкото услуги, които масово подобряват услугите си през последните няколко години.

Ангажимент за поверителност

VPN без регистрация никога няма данни, които се крият на сървърите му, които евентуално биха могли да бъдат предадени по-късно на властите - ако към тях се подходи със заповед. И тъй като базата на PureVPN в Хонконг се счита за неинвазивна по отношение на надзора; PureVPN вече може да се счита за много по-цялостен по отношение на поверителността. PureVPN ни каза:

„Този ​​одит е поредица от стъпки, които предприемаме за по-нататъшно укрепване на нашия ангажимент за истинска поверителност. Освен че е първият, който спазва GDPR и има най-прозрачната Политика за поверителност, PureVPN е първият и единствен доставчик, който разполага с публично платена програма за баги, където 90 000+ силна общност от хакери с бели шапки непрекъснато тестват и засилват нашата услуга. Ние се стремим ден и нощ да доставяме все по-голяма стойност на милиони абонати в над 120 страни, които се доверяват на сигурността и поверителността си с нас. “

Докато тук, в ProPrivacy.com, ние признаваме ограниченията на този вид одит - а именно, че това е само одит на услугата при конкретна моментна снимка - ние също така разбираме, че това е най-добрият наличен начин за VPN доставчиците да преминат допълнително мили и да докажат своята ефективност и ангажираност с поверителността на потребителите.

Тук, в ProPrivacy.com, ние приветстваме PureVPN за полагането на усилия да докаже своите политики за регистриране чрез независим одит. Надяваме се повече VPN да следват в стъпките на PureVPN, NordVPN, VyprVPN и TunnelBear VPN да продължат напред. Наистина няма по-добър начин за подобряване на репутацията на VPN индустрията от редовното отваряне на услуги за реномирани одити на трети страни. PureVPN коментира:

„Ние оценихме десетки, преди да изберем Алтиус ИТ поради техните пълномощия и висока клиентска база. Също така, ние проведохме много други малки одити преди него и ще продължим похода си към получаване на одит от независими и реномирани институции. PureVPN смята, че одитът е непрекъснат процес и трябва да се проведе след приличен интервал от време, за да се гарантира, че потребителите ще изпълнят обещанието си. “

Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

+ 42 = 45

map