Правителството на Обединеното кралство планира да ограничи достъпа до порнографско съдържание чрез проверки за възрастта веднага след 2018 г. Новото законодателство ще принуди собствениците и администраторите на порнографски уебсайтове да проверяват възрастта на своите потребители, преди да им позволят достъп до развлекателно съдържание за възрастни. Потребителите трябва да са на 18 или повече години, за да гледат порнографско съдържание. Разбира се, това в началото може да не звучи неразумно.

Понастоящем много порнографски уебсайтове включват отметки, които изискват от потребителите да потвърдят, че са на 18 или повече години. Очевидният проблем е, че непълнолетните могат просто да лъжат. Понастоящем няма начин да полицейски непълнолетни потребители или да им попречите да преглеждат съдържанието без софтуер за родителски контрол. Новите планове на правителството ще принудят потребителите да въвеждат данни за кредитни карти, за да потвърдят възрастта си. Ако уебсайт не спазва Закона за цифровата икономика, доставчиците на интернет услуги (ISP) могат да го филтрират, за да го направят недостъпен. Въпреки това всеки все пак ще има достъп до порно без а "порно пропуск".

Порнографското съдържание и рекламата са повсеместни в интернет. Толкова, че по-голямата част от децата във Великобритания са били изложени на порно от 16-годишна възраст. Това излагане не е непременно умишлено. Проучване на университета в Мидълсекс и NSPCC установи, че много млади хора се натъкнаха на порнография случайно, вместо изрично да я търсят в Google. Малките деца, които имат достъп до съдържание за възрастни, очевидно са проблем. Въпреки това сред възрастните има несъгласие дали правителствените проверки за идентичност са или не най-доброто решение.

Защо проверките на възрастта разяждат поверителността и свободата

На повърхността ограничаването на достъпа до съдържание за възрастни чрез процес на регистрация / идентификация може да звучи като добра идея. В крайна сметка повечето родители биха се съгласили, че спирането на непълнолетните да имат достъп до съдържание за възрастни е достойна цел. Някои обаче разглеждат въпроса като тактика, за да придърпат сърцето на гражданите и да ги манипулират, за да изгубят свободите си.

Това, което може да изглежда като безобидно действие за доброто на нашите деца, лесно може да доведе до отнемане на допълнителни свободи в интернет. Мнозина спекулират, че правителството използва този въпрос, за да свикне хората с идеята за по-строго интернет законодателство. Законосъобразно законодателство за проверка за други отрасли може да се следва. Това би могло да бъде първата стъпка на правителството в план за драстична промяна на свободите в интернет.


Освен това мнозина се ужасяват, че ще трябва да въвеждат номера на кредитни карти в сайтове за съдържание за възрастни. Такива сайтове не винаги имат строга сигурност. Има не само риск от кражба на самоличност при въвеждане на данните на кредитната ви карта, но и загуба на анонимност. Възможно ли е бъдещите проверки да приключат с месечните извлечения за кредитни карти?

Въпреки че не позволява на децата да гледат съдържание за възрастни, може да изглежда възхитително, това също е хлъзгав наклон. Ако дадете инча на правителството, това ще отнеме една миля. Ето защо много граждани на Обединеното кралство са против идеята за проверка на възрастта.

Сива зона и съдийски призиви

Съществува и въпросът за определянето на порнографията. Не е толкова просто, колкото да го дефинираме като всеки, който е гол пред камера. Ако това беше вярно, много от любимите ни модерни драми биха представлявали порнография. Игра на тронове, например. Проблемът е, че дефинирането на порнография е изключително нюансирано. Например какво ще кажете за модел или снимка на някой в ​​бански?

Правителствата винаги са имали проблеми да дефинират какво точно се разбира под термина „порнография.“ Те оставят много решения и класификации до призиви за съдебно решение и субективни интерпретации. Например, в съдебно дело от 1964 г., Jacobellis срещу Ohio, правосъдието Стюарт беше известно цитирано, като казва следното относно порнографията:

„Днес няма да се опитвам да дефинирам по-нататък вида материали, които разбирам да бъдат обхванати в това стенографско описание [твърда основна порнография]; и може би никога не бих могъл да успея разбираемо да го направя. Но го знам, когато го видя ... ”

Тези видове призиви за съдебно решение са често срещани в страните от Югоизточна Азия, които често са силно цензурирани. Там законите са умишлено формулирани като сиви и неясни. Това оставя много място за властите да маневрират, както сметнат за добре.

Във Великобритания през ноември 2016 г. правителството обяви планове за цензура на „неконвенционалната“ порнография. Този ход предизвика смут у активистите за свободна реч и средните граждани.

Като се имат предвид тези нюанси, тревожно е да се мисли, че правителството ще наложи ограничения, свързани с възрастта, проверки и проверки за идентичност чрез кредитни карти на съдържание, което не е лесно универсално дефинирано.

Как да предотвратим достъпа на деца до съдържание за възрастни

Shutterstock 447057628

Навлизанията в поверителността и загубата на анонимност не са необходими, за да се предотврати достъпа на децата до порнография. Мнозина твърдят, че предотвратяването на достъпа до съдържание за възрастни се свежда до родителите и законните настойници, а не до правителството. Има много начини родителите да защитят децата си от порнография.

Проактивните родители могат да седнат с децата си и да говорят с тях за съдържанието за възрастни. По-конкретно, родителите могат да обяснят на децата си, че порнографията не е представителна за истинските връзки; по-скоро това е фантастика и фентъзи, произведени за развлекателни цели.

Освен това родителите може да искат да обяснят, че сексуалността не е нещо, от което трябва да се срамуваме - това е просто част от това да си човек. Този подход ще помогне на децата да разберат защо не искате те да гледат порнография. Това знание може да помогне за задоволяване на естественото им любопитство. В крайна сметка, най-лесният начин да насърчите детето да направи нещо е изрично да им забраните да го правят.

Софтуер за родителски контрол

Използването на софтуер за родителски контрол като ваше единствено средство за защита е по-скоро подход за помощ при използване на лента. Дори със софтуера за родителски контрол, интернет връзките вече са толкова повсеместни, че дете може да има достъп до множество безжични мрежи от дома си. Той би могъл също така да осъществява достъп до компютрите от разстояние, да се свързва към сървър на виртуална частна мрежа (VPN) или да използва други методи за заобикаляне на ограниченията. Независимо от това, софтуерът за родителски контрол, като част от вашия подход, несъмнено е полезен инструмент за осигуряване на безопасност на децата онлайн.

Не само може да помогне за предотвратяване на кибер-дебнене, като гарантира, че децата не се навиват в опасна стая за видео чат или форум, софтуерът за родителски контрол може да филтрира нецензурно, обидно и порнографско съдържание. Обикновено той се зарежда с много полезни функции. Те помагат да се структурира използването на компютър или мобилно устройство. Основната характеристика обикновено е филтриране на съдържание чрез предварително зададени списъци на съмнителни и само за възрастни уебсайтове.

Някои софтуер за родителски контрол също включва функции, които могат да ограничат използването до определени часове на деня. По този начин децата няма да могат да сърфират в интернет на своето устройство извън предварително определени времена. Родителите могат лесно да използват тази функция за планиране на време за сърфиране, което те могат да контролират. Освен това някои решения за родителски контрол също могат да проследяват данни за местоположението и дейностите, за да позволят на родителите да следят внимателно малките си.

Алтернативни контроли

Може да не е необходимо да закупувате ново парче софтуер за прилагане на родителски контрол. Все повече и повече антивирусни доставчици вграждат функции за родителски контрол в своите антивирусни приложения. Можете също да използвате безплатни приложения като AVG Family Center. Те не позволяват на децата да използват неподходящи приложения. Например много родители биха се съгласили, че програми като приложението Chive съдържат неподходящо съдържание за малки деца. AVG може да блокира приложението.

Загрижените родители могат да внедрят софтуер за родителски контрол за филтриране на порнографско съдържание. Те също могат да отделят време да говорят с децата си за съдържанието за възрастни онлайн. По този начин правителствените проверки за идентичност на уебсайтове са напълно ненужни.

Заключителни мисли

Независимо дали приемате или презирате индустрията за привличане на възрастни, правителството на Обединеното кралство планира да принуди потребителите да се идентифицират, като въвеждат информация за кредитни карти, преди да гледат порнографско съдържание, са загуба на поверителност и свобода. Макар че на пръв поглед може да изглежда неуместно, махалото лесно може да се люлее все по-далеч от безплатен и отворен интернет.

Кредитно изображение за заглавие: Rawpixel.com/Shutterstock.com

Кредитна снимка: Томаш Гузовски / Shutterstock.com

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me