Феновете на социалните медии сляпо, беззвучно или с охота позволяват на харесванията на Facebook, Instagram и Twitter да използват данните си, за да изкарат милиарди долари. Те не получават нищо в замяна, но каквото и да е удовлетворението идва от излагането на досадата на живота им. В някои случаи откриването на нечий живот за миг на славата причинява главоболие. Това със сигурност не обогатява финансово обикновения потребител. Всичко това обаче може да се промени.


Стартираща платформа за социални медии Steemit се опитва да хвърли стария модел на главата си. Ако успее, това може да промени революцията в бъдещето на социалните медии. За разлика от гореспоменатите гиганти в социалните медии, които извличат нашата информация, без да споделят печалбата, Steemit прави точно обратното. Той възнаграждава своите потребители със студени, твърди пари под формата на криптовалута.

По този начин иновативният сайт за социални медии се подобрява в повсеместните програми за награди, предлагани от хотели, авиокомпании и компании за кредитни карти. Те отстъпват част от покупката ви към вас в брой или в точки. Трябва обаче да похарчите пари, за да си върнете част от собствените пари. Представете си настройка, при която получавате заплащане не за харчене на студени, твърди пари, а само за това, че правите нещо, което вече правите безплатно! Няма да натрупате долари или евро, а вместо това криптовалута, наречена Steem.

Как работи Steemit?

На Steemit всеки път, когато публикувате, коментирате или „харесвате“, ще ви бъде изплатена част от Steem. Когато натрупате куп Steems, можете да ги осребрите за нормална валута. Ако сте оптимисти за потенциала на Steem за оценяване, надявайки се, че това ще бъде по линия на Bitcoin или Ethereum, можете да изберете да задържите вместо това Steems. Много хора могат да изберат да тръгнат по този път поради колко лесно е да печелите Steems.

Създателите на Steemit гордо се хвалят,

„Steem е първата криптовалута, която се опитва точно и прозрачно да възнагради… []] хората, които правят субективен принос към нейната общност.“

Той имаше своите непосредствени почитатели, макар и в малък брой. Въпреки това, когато Steemit пусна първите си изплащания през юли 2016 г., едва три месеца след старта, получи сериозно внимание. Играчите натрупани. Steemit спечели интерес, въпреки че сте били изплатени в Steems, което като новородена криптовалута няма гарантирана стойност.

Вярата на инвеститорите в Steem е възнаградена. Стойността на представянето скочи от първоначалните 1,2 милиона долара до 350 милиона долара. Дори след като се върне обратно, той се е изравнил на близо 300 милиона долара, което означава, че постоянно се намира сред първите 20 търгувани цифрови валути. Изобщо не е изтъркан. Нещо повече - след старта му Steem на стойност над 30 милиона долара е бил разпределен на над 50 000 потребители, според отчетите на компанията. Това го поставя на траектория за сваляне на модела, изграден от гиганти в социалните медии за десетилетия употреба.

Новата криптовалута и бизнес парадигмата настрана, Steemit подражава на други социални мрежи до голяма степен. Най-популярните маркери включват неща като фотография, живот, пътувания, изкуство и, може би не изненадващо, самия Steemit. Въпреки това, той има поне една интересна разлика - тролинг - заради паричния стимул. Съоснователят на Steemit обяснява,

„За първи път има възможност за разходи за тролинг. Всяка секунда, която някой прекарва в тролинг, те потенциално ще навредят на репутацията си и не позволяват да печелят Steem. "

Потребителите гласуват за вашите публикации, което помага да се определи изплащането ви.

Криптовалута за масите?

Съоснователите на Steemit са будни в заявяването, че е лесно да влезете на този пазар. Steem е проектиран като криптовалута за масите, тъй като бариерите за влизане почти не съществуват.

Steemit ми се струва като идея, чието време е дошло. Години наред магнатите в социалните медии като Марк Зукърбърг се забогатяха от осигуряването на приходи от вашата доброволна информация. Какво получихте в замяна на генерираното от вас съдържание? Нада! Всъщност някои потребители на традиционните платформи за социални медии са получили повече, отколкото са се пазарили под формата на критика, срам и подобни последствия. Сега поне може да има няколко долара, които да ви успокоят и да са балсам за изгарянията ви.

Steem е криптовалута, която се наслаждава на балона с криптовалути. Това означава, че дори да имате късмета да натрупате парче Steems и да забогатеете, богатството ви може също толкова лесно да изчезне. Но преди това сте публикували в други платформи, без перспектива за награда. Тези платформи печелеха милиарди за други. Защо да не проверите Steemit - какво имате да губите?

Кредитна снимка: От nopporn / Shutterstock.com
Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me