Почти 60% от зрителите в САЩ имат достъп до Netflix, е установено проучване. Това представлява почти 50 милиона абонамента. Това обаче не е съвсем монопол, тъй като много по-млади зрители се абонират за множество платформи.

Услугите за абонаментно видео при поискване (SVOD) като Netflix отдавна се прогнозират като смърт на телевизия на живо. Със сигурност, наскоро онлайн услугите за стрийминг са отговорни за намаляването на абонаментите за кабелна телевизия.

Ново проучване установи, че от онези зрители, които имат достъп както до телевизия на живо, така и до Netflix, всеки пети използва доставчика на стрийминг като своя платформа по избор. Това е ръст от 4% през последните 12 месеца. Интересното е, че тази тенденция изглежда генерационна. Когато докладът изолира зрителите на възраст от 16 до 24 години, цифрата скочи до 50%.

Изследването предполага, че по-младите зрители „прерязват кабела“ или отменят платени абонаменти за телевизия на живо в полза на SVOD в далеч по-голям брой от по-възрастните поколения.

Това може да е резултат от изключително успешното оригинално съдържание от лидерите в индустрията Netflix и Amazon. Сериите Marvel „Defenders“ от Netflix и „The Man in the High Castle“ от Amazon са два основни примера.


Повечето неоригинално съдържание е с географско ограничение, така че много абонати на Netflix използват VPN за Netflix, за да получат достъп до съдържание, което в момента е блокирано в техния регион.

Въпреки че Netflix със 100 милиона абонамента в световен мащаб изглежда да избяга от короната, по-младите зрители нямат лоялността към марката, на която много доставчици на кабели се радваха в миналото. Все по-голям брой хилядолетия се абонират за множество платформи. И така, кои са тези предизвикатели за управлението на Netflix и колко сериозни са техните претенции?

Amazon Prime Instant Video

amozon prime моментално видео

Amazon поддържа доста стегнат капак на фигурите си за абонамент. Прогнозите за глобалните зрители се колебаят около 80 милиона. Тъй като обаче достъпът до видео в Amazon идва с членството на Prime, не е ясно колко потребители действително използват услугата.

Заглавните предавания включват удрящия се научнофантастичен трилър „Човекът във високия замък“, докато Amazon е и новият дом на Джеръми Кларксън и приятели „The Grand Tour.“

Въпреки че Amazon Prime Video се предлага в световен мащаб, голяма част от съдържанието му, като това на Netflix, е достъпно само в определени региони. Достатъчно лесно е да получите достъп до това геоблокирано съдържание - просто погледнете нашето първо ръководство за Amazon за VPN.

Пълният абонамент за Amazon Prime струва 99 долара за тези в САЩ или 79 британски лири за клиенти от Обединеното кралство. Само достъпът до Amazon Prime Instant Video струва $ 10,99 в САЩ и 5,99 паунда във Великобритания.

Hulu

Hulu Wall 300X133

Домът на изключително популярната адаптация на „Приказката на слугинята“ на Маргрет Атууд, Hulu се възползва от скорошния растеж на пазара на SVOD. Вече има 12 милиона абонати по целия свят. В проучване през 2016 г. в САЩ 23% от анкетираните съобщават, че плащат за сметка в Hulu.

Може би най-голямото равенство на Hulu е наличието на мрежови предавания 24 часа след излъчването им на телевизия на живо. Подобно на Netflix и Amazon Prime Video, платформата има впечатляващ песен с оригинално съдържание, оглавявано от „Приказката за слугинята“ и сериала „Небрежно“ от ром-ком. “В един невероятен съюз Hulu също разкри, че ще разпространява заглавия на HBO на нея платформа.

Въпреки своите 12 милиона абонати, Hulu е достъпен само за зрители в САЩ и Япония. Има мрънкания за глобална експанзия на Hulu, но дотогава единственият начин, по който зрителите от цял ​​свят ще могат да използват услугата, е с виртуална частна мрежа (VPN). Така че, ако искате VPN, който работи с hulu, вижте нашето VPN ръководство за hulu.

За достъп до Hulu клиентите могат да избират от две системи за ценообразуване. Базовият пакет, който включва реклами, струва $ 7,99 на месец. Това се увеличава до $ 11,99 за безплатния пакет. Клиентите могат също да добавят Showtime към абонамента си за допълнителни $ 8,99 на месец, HBO за $ 14,99 и Cinemax за $ 9,99.

HBO СЕГА и HBO GO

Hbo сега 300X151

Въпреки че миналата година мрежата на HBO имаше над 120 милиона абонати, услугата по поръчка имаше само 2 милиона зрители. Въпреки че това изглежда ниско, извън челната тройка на Netflix, Amazon и Hulu, HBO е водещ в пакета.

Най-големият успех на HBO безспорно е Game of Thrones. Въпреки това той има дълга история на създаване на блокбастър телевизионни предавания. В момента „Westworld“, „The Thick of It“, spin-off „Veep“ и „Last Week Tonight“ с Джон Оливър са сред най-големите атракции.

HBO СЕГА ще върне клиентите обратно фиксирана ставка от 15 долара на месец. HBO GO, от друга страна, е наличен само със сателитен абонамент за HBO.

За съжаление, без VPN, HBO NOW е достъпен само за американските зрители. Като такъв, ако искате да хванете някои от най-популярните телевизионни програми наоколо, препоръчваме да посетите нашия списък на пет най-добри VPN за HBO GO и HBO NOW.

Кредитна снимка: pixinoo / Shutterstock.com

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me