Amazon обяви поскъпване за потребителите в САЩ, които се абонират за услугата му за членство в Amazon Prime. Премиум услугата за видео, музика, литература и пазаруване вече ще струва повече за потребителите, които закупуват услугата месечно. Добрата новина е, че годишният план все пак ще струва 99 долара.

За потребителите, които се отегчават лесно или гледат всичките си любими предавания невероятно бързо, закупуването на месечен абонамент за Amazon Prime може да изглежда като отлична идея. Това означава, че те могат да се насладят на услугата няколко месеца наведнъж, а след това може би да изпробват друга, като Hulu или Netflix.

Сега изглежда, че Amazon е разбрал, че някои потребители се държат по този начин. Решението на компанията? За да надуете цената на месечния абонамент от $ 10,99 до огромните $ 12,99 на месец.

За американските потребители, които закупуват абонамент за Amazon Prime месечно, резултатът е общ ръст на цените от 18 процента. Това прави общите годишни разходи на Prime (ако се купуват месечно) $ 155.88. (Преди това би струвало $ 131,88.)

Amazon обяви новата структура на цените в петък:


„Цената на месечното премиерно членство за нови членове нарасна от 10,99 долара на 12,99 долара на 19 януари 2018 г. Цената на месечния план на дисконтираните Prime Student за нови регистрации се увеличи от 5.49 на 6.49 долара на 19 януари 2018 г..

Съществуващите месечни членове на Prime и Prime Student ще плащат новата цена за подновяванията, които се случват след 18 февруари 2018 г..

Годишните членове на Prime продължават да плащат 99 долара. Годишните членове на основния студент продължават да плащат $ 49. "

Заслужава да се отбележи, че самостоятелната услуга на Amazon Prime Video все още струва само $ 9,99 на месец. Така че, ако видеоклиповете са единственото нещо, което ви интересува, няма да се налага да плащате повече.

Пълното членство в Premium (това, което увеличава цената) дава на абонатите достъп до библиотеката на Prime Music, която включва милиони песни, Prime Reading, която предлага достъп до хиляди книги, списания, статии и комикси. И Twitch Prime, първокласен игрови опит, който предоставя на потребителите уникално игрово съдържание.

Освен това, абонатите на Prime могат да съхраняват неограничени снимки онлайн и да участват в пазаруването „Ранен достъп“, което им позволява да се насладят на 30-минутен начален старт при закупуването на току-що пуснатите „Осветителни сделки“ в магазина на Amazon.

Говорителят на Amazon продължи да обяснява внезапното увеличение на цените:

„Prime осигурява несравнима комбинация от предимства за доставка, пазаруване и развлечения, а ние продължаваме да инвестираме в правенето на Prime още по-ценно за нашите членове. Броят на артикулите, отговарящи на условията за неограничена безплатна двудневна доставка, се увеличи през последните години от 20 милиона до над 100 милиона артикула. Разширихме доставката на Prime Free за един ден и Prime безплатна доставка за повече от 8 000 града.

Ние също така продължаваме да представяме нови, популярни и награждавани Prime Originals, като The Grand Tour, Sneaky Pete и спечеленото от Златен глобус The Marvelous Mrs. Maisel - всички включени в Prime Video. Членовете също се радват на нарастващ списък с уникални предимства като Prime Music, Prime Reading, ексклузивни продукти и много други. Ще продължим да представяме нови начини да направим живота на членовете още по-добър. “

Горе, нагоре и далеч

Това не е първият път, когато Amazon внезапно повиши цените си. През 2014 г. цената на Amazon Prime беше повишена от $ 79 на $ 99. Според Ars Technica услугата е основната "крава на пари" на Amazon. Смята се, че Amazon има 90 милиона членове само в САЩ, но не е известно колко от тях купуват месечен абонамент.

Известно е, че членовете са склонни да харчат много повече за Amazon, отколкото нечленуващи. Според Статиста, членове извън САЩ харчат около 700 долара годишно за Amazon. Гражданите на САЩ с членство в Prime, от друга страна, харчат почти двойно по 1300 долара.

Не във Великобритания

Добрата новина е, че засега разходите за пълноправно членство в Amazon Prime не се завишават във Великобритания. Във Великобритания абонатите вече плащат повече за годишен абонамент, който на цена от 79 паунда е равен на 109,49 долара. Месечният абонамент обаче струва само 7,99 паунда, което е приблизително това, което жителите на САЩ са плащали преди покачването на цените.

За всеки, който иска да продължава да купува абонамента си месечно, но не иска да плаща повече - отговорът може да е да се свържете с VPN сървър във Великобритания, за да закупите месечен абонамент. Не е ясно обаче дали това ще се отрази на доставката на следващия ден и достъпа на мълнии. За хората, които се интересуват само от съдържанието на видео, музика и литература обаче, това е добра опция. Засега Великобритания не очаква подобно увеличение на цените. Говорителят на Amazon обаче не го изключи за в бъдеще.

За всеки, който не може да си позволи абонамент за премиум видео услуга като Hulu, Prime или Netflix - VPN за стрийминг е отлична опция, която си струва да се разгледа. За повече идеи как VPN може да ви помогне да спестите пари, вижте тук.

Разгледайте нашето ръководство за VPN UK за повече информация за това какви услуги можете да деблокирате и информация за това как VPN може да ви защити.

Мненията са собствени на писателя.

Кредитно изображение за заглавие: Клаудио Дивизия / Shutterstock.com

Образни кредити: pixinoo / Shutterstock.com, Денис Приходов / Shutterstock.com

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me