В интернет са изтекли документи, които сякаш хвърлят светлина върху използването на изкуствения интелект (AI) в индустрията за компютърни игри за увеличаване на приходите от реклама и продажбите на игри. Поверителните документи се появиха в Imgur преди два дни и правят кръговете в Twitter. Изтичащите документи, ако са истински, разкриват ужасяващите дължини, които индустрията на компютърни игри е готова да предприеме, за да се насочи към геймърите, използващи AI.

"Познайте доходите на потребителите"

В документите се посочва, че данните за наблюдение се събират за съставяне на подробни профили за потребителите. В един пример насочените смартфони се наблюдават, когато достигат високи скорости и пътуват „по път, маркиран с Google Maps“. Когато това се случи, AI използва пасивна технология за слушане, за да включи микрофона на смартфона. Според документите, AI след това използва „шумове на двигателя от нашия хешлиб на шума от двигателя, за да открие тип автомобил за целите на доходите,“.

Ужасяващите документи също твърдят, че телефоните се наблюдават, за да се види дали остават на същото място в продължение на осем часа или повече. Ако това се окаже вярно, целта се маркира като „у дома“. След това непотвърдените документи продължават да обясняват подробния мониторинг, който се случва в дома на потребителя:

„Когато сте вкъщи, наблюдавайте общото пространство за ходене. Сдвоете с информация за броя на стълбищата, събрани от звуковите модели на крака. Познайте квадратни кадри на къщата. "

В раздел, който е обозначен „График„ Z “Местоположение и локални данни“, е обяснено как геймърите се наблюдават през дневното часово време за възможно работно място, преди да се посочи:


„Пресечен среден доход в района. Познайте доходите на потребителите. Познайте бюджетите за лукс, забавления и игри за потребители. “

Спален смартфон

Отпускане у дома?

Част от документа, озаглавен „Example Highlight“, след това продължава да обяснява как е решено, че „високите бонус игрални сесии по време на релаксация парадоксално не са време за насърчаване на премиум ангажимент“.

Според тази част от изтичащите документи, потребителите се наблюдават с помощта на GSM данни, за да разберат кога „отлагат“" и има "телефонът в скута им в спалнята им ”. По това време потребителите са насочени към безплатни бонуси и „реклами от игри, генериращи приходи." Според изтичането, по това време „AI силно обезкуражава премиум рекламите“.

Интересното е, че в документа се твърди, че AI е намерил специфична връзка между неотдаването на премиум съдържание в тези „релаксиращи времена“ и „увеличените приходи в следващите дни“.

Сякаш това не е достатъчно, AI също слуша, не само за ключови думи, но и за „не-звукови думи“." Примерите включват микровълнови звуци и дори шумове за дъвчене, които се използват за отгатване дали са консумирани пакетирани ястия. Дори вид храна се предполага от AI софтуера (чипс, спагети и т.н.).

Други звуци, които се считат за интерес, включват плач, крясък, смях, затръшване на врати и много други. Всъщност според документа има библиотека с около 500 000 „без думи звуци“, които могат да бъдат обработвани и каталогизирани.

AI също така отбелязва събития, които задействат играча да даде приоритет на реалния си живот пред игра. Те се означават като „събития на разсейване“. AI слуша и се опитва да отгатне кога тези разсейвания са приключили и след това се опитва да задейства потребителя отново да играе - понякога използвайки насочени реклами в социалните медии.

Игри за социално инженерство

Психологическа манипулация срещу социално инженерство

Раздел, означен с „График К“, обяснява как се използва психологическа манипулация за принуждаване на потребителите да правят покупки. Според този раздел, индустрията е забелязала „обратна реакция“ срещу психологическата манипулация в полза на социалния инженеринг - която се твърди, че потребителите се възприемат като разработчици, „опитващи се да подобрят играта“.

Пример K1 обаче обяснява, че потребителите могат да бъдат манипулирани да купуват игрите, които хората от списъка им с приятели също купуват, като ги карат да мислят, че „всеки прави това, а аз просто искам да се вмествам: каква е вредата?“ В допълнение, AI може да изчака играчите да са уморени след дълги игрови сесии. В този момент AI може да обърне цвета на безплатни и платени заглавия на играта (обикновено синьо и червено), за да „измами играча да направи покупка случайно“.

Хакерски игри

Използване на хакерски сметища на данни?

Невероятно се влошава. Според изтеклите документи гейминг индустрията също използва хакнати сметища за данни, за да събира допълнителни данни за потребителите. Раздел, озаглавен „График O“, обяснява „как събираме данни за страничните канали“:

„Потребител се регистрира за услугата, използвайки имейл, който използва другаде. Тези профили могат да бъдат интегрирани с техния текущ профил. Ако телефонният номер за 2-фактор се използва другаде, и тези други профили могат да се комбинират. Подадената парола е тайна, но нейният хеш MD5 може да бъде интелигентно претърсен, преди да бъде осолен заедно с други подробности за потребителя.

„Ако потребителят е бил част от друг сайт или услуга преди да бъде хакнат, ще бъдат намерени подобни подробности. Хакерите използваха открито дамповете за данни, за да поставят пастибин, преди тези потребители да са стрували пари на брокерите на данни. Сега поради лошите навици те само леко замразяват онези сметища, които могат да бъдат взети от компании като нас. "

Заслужава да се отбележи, че последният раздел е маркиран с ръчно изчертана стрелка, на която е написано на ръка думите „не признавам, че правим това“..

Изтичане на индустрията на игрите 1

Защити себе си!

Засега остава да се види дали това изхвърляне на данни е доказано реално. Това, което знаем, е, че технологията за пасивно слушане и AI са истински и с правилните разрешения приложения наистина могат да наблюдават хората, използвайки GSM данни и микрофон. Като такива, тези документи изглеждат обезсърчаващи доказателства за това как игралната индустрия използва AI, за да постави потребителите на смартфони под строг надзор.

Както винаги е така, призоваваме потребителите на смартфони да внимават към приложенията, които инсталират. Винаги проверявайте за инвазивни разрешения, преди да се съгласите да инсталирате някое приложение или игра. Ако игра поиска разрешение за използване на микрофона, моля, не забравяйте, че този вид наблюдение може да се извършва.

Накрая, потребителите се напомнят, че големи хакове и изхвърляне на данни се случват редовно. Тези хакове често текат онлайн, разкривайки паролите и потребителските имена на хората за популярни онлайн сайтове и услуги. Тези пароли могат също да бъдат продавани на най-високия участник в дълбоката мрежа. Ако хакерско потребителско име и парола се използват и в друг сайт, хакерите могат лесно да влязат в тези други онлайн услуги.

Според тези изтекли документи, софтуерът AI може също да използва по-рано хакнати данни, за да получи достъп до услуги на трети страни. Ако това се случи, тогава компаниите за игри могат да навлязат във вторични услуги, за да поставят потребителите под наблюдение и да създадат подробен профил за тях.

Засега тези сериозни твърдения все още не са доказани. Напомняме обаче на потребителите винаги да използват силни уникални пароли за всичките си различни онлайн акаунти - за да е много по-трудно компаниите да използват такива практики.

Мненията са собствени на писателя.

Кредитно изображение за заглавие Robnroll / Shutterstock.com

Образни кредити: Parinya Feungchan / Shutterstock.com, Trueffelpix / Shutterstock.com, REDPIXEL.PL/Shutterstok.com

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me