По-рано тази година руски хакери, известни като Царски екип, откраднаха голи снимки на пациенти от клиника по пластична хирургия в Литва. Те поискаха откуп от пациенти от цял ​​свят, заплашвайки да изпуснат компрометиращите си снимки онлайн, ако не платят. Сега британска клиника по пластична хирургия, която се грижи за богатите и известните, претърпя опустошителна атака с копирни котки.


Пластичната хирургия на Лондон Бридж (LBPS) се намира близо до Marylebone в центъра на Лондон. Известната клиника е популярна сред богатите клиенти, които желаят най-добрата работа. В уебсайта на операцията се казва, че това е "една от водещите клиники за пластична хирургия във Великобритания."

Сега хакери, известни като Dark Overlord, откраднаха кеш със снимки от знаменитата клиника. Зловещите хакери, които по-рано изтекоха пети сезон на Orange Is The New Black (за удоволствие на феновете), заплашват да публикуват тези изображения онлайн.

Голи снимки на хирургия за знаменитости

Откраднатите снимки включват снимки, направени преди, по време и след процедури. Като такива те включват компрометиращи образи на богати клиенти и известни личности, избрали да се подложат на процедури като уголемяване на гърдите и увеличаване на гениталиите. Сред засегнатите от лудост кибератака е британската знаменитост Кейти Прайс, AKA Jordan.

Времето на атаката може да повдигне някои вежди. Защо? Тъй като наскоро Джордан публично благодари на LBPS за успешния лифтинг, тя се подложи в клиниката. Тъй като Йордания не е особено известна извън Обединеното кралство, може ли това да означава, че хакерите на Dark Overlord са разположени във Великобритания?

Кейти Прайс

Дълбоко компрометиращ материал

Нападението за пластична хирургия copycat за пръв път се появи, когато хакерите на Dark Overlord се свързаха с базиран в САЩ уебсайт за новини The Daily Beast със следното съобщение:

„Имаме туберкулози [терабайти] на това лайно. Бази данни, имена, всичко. Тук има някои кралски семейства. "

Заедно с това съобщение Daily Beast получи гнездо на яйце от снимки, в които се твърди, че съдържа изображения на пациенти в процеса на хирургични промени.

„Светът никога не е виждал до такава степен медицинско сметище на пластичен хирург“, хвалиха се хакерите.

След като разгледа снимките, Daily Beast съобщи, че:

„Мнозина са силно графични и отблизо, показващи операции върху мъжки и женски полови органи. Други показват видими тела на пациентите след операцията, а някои включват лица. "

Хакерите заплашват да изтекат снимките онлайн. Daily Beast потвърди, че те със сигурност изглежда са истинската сделка.

Тъмна Overlord пластмаса

Проникването е потвърдено

Базираната в Лондон клиника използва експерти по киберсигурност, за да потвърди, че е била проникната преди твърденията на Dark Overlord:

„За съжаление след разследванията на нашите ИТ експерти и полицията, ние вярваме, че нашата сигурност е нарушена и че данните са откраднати. Все още работим за установяването на точно какви данни са били компрометирани. "

Това изглежда изглежда вероятно кешът от снимки наистина да е нов материал, за разлика от повторно разбърканите снимки от литовската клиника, използвани за изнудване на друга операция.

LBPS пусна декларация на своя уебсайт, която гласи:

„Сигурността и конфиденциалността на пациентите винаги са били от изключително важно значение за нас… Ние извиняваме дълбоко съжаление за това, че това нарушение може да доведе до това, че нашите пациенти и екипът ни са на разположение денонощно да говорят с всеки, който има някакви притеснения, като се обади на 020- 3858 0664. ”

Модерен атака вектор

Този вид кибератака е нова форма на хакерско хакерство, възникнало едва тази година. Най-разпространеният метод за кибер-изнудване включва използване на злонамерен софтуер за заключване на компютър или устройство на човек.

Както е известно, Ransomware, както е известно, деактивира устройството на жертвата с криптиране, докато жертвата не плати на хакерите сума, обикновено в биткойни. Най-голямата атака от този вид - атаката Wannacy - също се случи тази година. Той засегна хиляди компютри по целия свят, включително много корпорации, правителствени агенции и болници.

И в двата хакера за пластична хирургия тази година киберпрестъпниците откриха начин да изнудват жертвите си по по-личен - и може да се каже традиционен - ​​начин. Изнудването или на жертвата, или на клиниката (или и на двете) с цел защита на репутацията им е тревожна тенденция.

Кралска корона

Роялите са включени?

Смелото твърдение на хакерите, че имат изображения на кралското семейство, вероятно означава, че пълната сила на разузнаването на Обединеното кралство - включително GCHQ и новия Национален център за киберсигурност (който беше открит от самата кралица през февруари) - ще бъдат използвани за опит и ги намери.

Искът също е възхитителен от сезона, като Обединеното кралство се подготвя да отпразнува прекратяването на парцела за прах на 5 ноември. Ако хакерите бъдат открити, дали те ще бъдат следващата група, която ще се изправи срещу обвиненията във висша измяна към Короната? За щастие на Dark Overlords, High Treason не е изпълнил присъда за екзекуция от 1998 г., така че съдбата им няма да бъде толкова мрачна, колкото тази на Guy Fawkes.

Мненията са собствени на писателя.

Кредитно изображение за заглавие: puhhha / Shutterstock.com

Образни кредити: Joe Seer / Shutterstock.com, Sergey Nivens / Shutterstock.com, Elina Leonova / Shutterstok.com

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me