Тед Ким е изпълнителен директор на London Trust Media, който притежава частен достъп до Интернет (PIA). Тед беше любезен да отговори на някои въпроси за интервю от мен.


Как дойдохте да управлявате VPN компания?

Срещнах Андрю Лий, председателя и един от основателите на PIA. Докато той ми описваше бизнеса си, веднага бях очарован, въпреки че се чудех колко наистина мога да му помогна. С времето опознах по-добре компанията и имах различни роли в маркетинга и операциите, преди да бъда изпълнителен директор.Тед Ким Частен достъп до Интернет

Частният достъп до Интернет има утвърдена и завидна репутация за грижата за поверителността на своите клиенти. Защо смятате, че поверителността е толкова важна?

Вярваме, че поверителността е основно, неотменимо човешко право, което трябва да се ползва от всички хора. Наистина вярвам, че не трябва да има страх да бъдем наблюдавани, наблюдавани или проследявани от някого или нещо, когато използваме интернет. Тогава най-основните граждански свободи са били обещани и гарантирани от правителството. Днес има много заплахи, както външни, така и вътрешни за тези свободи и като разширяване на нашата поверителност. Тези свободи са основата на нашето общество, същите основи, върху които е изграден свободният свят - и все още трябва да се стремим към тях. Необходимо е да се борим за свободата, а следователно и за личния живот.

Ние се борим за поверителност, защото „Поверителността е нашата политика.“

Като се има предвид това, което сега знаем за насипното наблюдение на NSA, широкото използване на писма за национална сигурност с прикрепени поръчки за поръчки, поръчки за техническа помощ и т.н., и т.н., смятате ли, че САЩ са добро място за поверителност (с позоваване както за граждани на САЩ, така и за граждани извън САЩ)?

Въпреки неотдавнашните опасения относно надзора на правителството, САЩ все още са държава с конституционно признато право на неприкосновеност на личния живот, включително Четвъртата поправка на конституцията на САЩ, която може да бъде приложена в съдебната система.

Разбрах, че притежавате докторска степен по право. Това някога е било полезно за защита на поверителността на клиентите на частен достъп до Интернет?

Постъпването в юридическо училище и адвокатът даде по-добър поглед върху конституционното право и основните ни граждански свободи. Ако не друго, фокусът на PIA върху неприкосновеността на личния живот засили колко е критично за нас като индивиди да защитаваме основните си права.

Миналата година PIA се изтегли от Русия, защото законите там означават, че не можете да гарантирате поверителността на клиентите, използващи VPN сървъри, разположени в тази страна. „Обединеното кралство току-що легализира най-екстремното наблюдение в историята на западната демокрация“ (Едуард Сноудън).

Законът за разследващите правомощия от 2016 г. дава правомощия на правителството на Обединеното кралство да изисква от VPN компаниите да съхраняват подробни дневници, които трябва да бъдат предадени при поискване. Ако тези правомощия бъдат използвани (както изглежда вероятно), частният достъп до интернет също ще изтегли Обединеното кралство?

Както се посочва в официалния ни отговор, когато Хартата на снупъра прие законодателството, частният достъп до Интернет внимателно следи ситуацията и е готов да се изтегли от Обединеното кралство. Докато Законът за интелектуалната собственост дава на правителството на Обединеното кралство правомощия да изисква от UK VPN компаниите да водят подробни регистрационни файлове в продължение на много месеци, компаниите, които не са в Обединеното кралство, като ние, не е необходимо да се съобразяваме.

Използването на VPN е чудесен начин да помогнете да останете лични, докато сте онлайн. Какво друго смятате, че всеки трябва да направи, за да подобри своята поверителност онлайн?

Силните пароли са най-простият начин за обикновения човек да подобри онлайн поверителността си и то безплатно!

Какво виждате в тези несигурни времена като най-големите предизвикателства пред тези от нас, които се грижат за личния живот?

Най-голямото предизвикателство за неприкосновеността на личния живот, дори и в сегашно време, и при масовото наблюдение, което беше разкрито наскоро, е, че хората стават самодоволни и просто спират да се грижат, че тяхната поверителност се нарушава постоянно от всички страни.

Кои са основните области, върху които PIA се концентрира сега като бизнес, и какви са вашите планове напред?

Частният достъп до Интернет активно се концентрира върху повишаване на информираността за поверителност и активизъм на глобално ниво. Ние също така се фокусираме върху подобряването на нашия екип за поддръжка на клиенти за обратна връзка от нашите клиенти.

Ако бяхте измити на пустинен остров, с коя вещ и коя известна общественост (жива или мъртва) бихте искали най-много да се измиете? Защо?

Алберт Айнщайн и дъска - за образование.

Благодаря, че отделихте време да поговорите с мен!

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me