Pojavile so se novice, da se lahko potrošniki, ki uporabljajo varnostne kamere pametnega doma Amazon Ring, nenamerno izpostavljajo ukrajinskim razvijalcem.

Zvonci na vratih naj bi ljudem nudili varnost in udobje. Naprave pametnega doma imajo 720p HD video, dvosmerno funkcijo pogovora, detektor gibanja in aktivno povezavo WiFi.

Te funkcije omogočajo potrošnikom, da na daljavo bdijo nad svojimi domovi, tudi s funkcijo pogovora preprečujejo neželene obiskovalce. Vendar se lastniki kamer Amazon Ring morda ne zavedajo, da so do njihovih posnetkov morda dostopali tudi zaposleni, ki delajo v laboratoriju za razvoj programske opreme v Ukrajini.

Zvoni na vratih


Zastrašujoče prakse zasebnosti

Amazon trži svojo paleto miniaturnih kamer kot način ustvarjanja virtualnega varnostnega polja za vsak dom. Kamere, ki jih je mogoče kupiti ne samo v obliki vratnih vrat, ampak tudi kot miniaturne kamere, ki jih lahko postavite okoli doma - se označujejo kot višina varnosti doma. Potrošnikom omogočajo, da v internetu sproti spremljajo, kaj se dogaja znotraj in zunaj njihovega doma.

Zdaj so žvižgači, ki poznajo prakso podjetja, razkrili, da je prstan iz leta 2016 ukrajinski raziskovalni in razvojni skupini domnevno omogočil popoln dostop do shranjevanja v oblaku, ki vsebuje vse video vire za vsako kamero Ring na svetu. Leto pozneje je Ring za 853 milijonov ameriških dolarjev kupil Amazon.

Zvoni na vratih AmazonPrimer oglasa Amazon Ring

Neomejen dostop

Članek, ki ga je objavila The Information, trdi, da je ukrajinski ekipi omogočil dostop do video posnetkov višji član osebja Ringa Jamie Siminoff. Po besedah ​​nekdanjih uslužbencev zvonjenja je Siminoff želel, da bi ekipa v Kijevu razvila sisteme za prepoznavanje obraza za zvonjenje, ki bi jim omogočili, da povedo, kdaj neznanci pristopijo do vrat.

Višji inženir računalniškega vida Jason Mitura je izrazil zaskrbljenost, ker so neizkušeni razvijalci dobili dostop do občutljivih potrošniških video virov. Domnevno je Mitura izrazil zaskrbljenost, da bi informacije lahko padle v napačne roke - kriminalcem bi lahko omogočil dostop do informacij, ki so se razkrile, ko so ljudje odšli od svojih domov.

Prepoznavanje obraza

Prepoznavanje obraza trpi varnost

Po navedbah ukrajinskih prijaviteljev nepravilnosti se je Siminoff odločil, da ne bo upošteval opozoril Mitura o zasebnosti. Obrazložitev, da bi bilo veliko lažje usposobiti algoritme AI za dokončanje nalog za prepoznavanje obraza, če bi dobili dostop do velike količine videoposnetka, ki vsebuje več posameznih obrazov. To kaže, da so inženirji v Ukrajini verjetno vdrli v zasebnost strank.

Še več, po mnenju nekdanjih zaposlenih v podjetju Ring je zavrnilo šifriranje podatkov, ki jih je hranilo na svojih strežnikih, kar pomeni, da je bilo mogoče video posnetke enostavno prepoznati in jih je mogoče slediti posameznim strankam. To pomeni, da bi hekerji lahko dostopali do vseh video virov, ki jih proizvajajo Ring kamere.

Privilegiran dostop

Kot da to še ni bilo dovolj, so se pojavile trditve, da so višji uslužbenci Ringa v ZDA dobili dostop do video portala tehnične podpore družbe. Ta portal je osebju omogočil dostop do video virov v živo za vse stranke, pri čemer je potreboval samo e-poštni naslov. Teoretično to pomeni, da bi osebje zlahka begalo po domovih naključnih strank - ali še najslabše, če iščejo tiste, za katere so bili osebni interesi.

Raziskave še vedno potekajo

Čeprav se je Ring hitro predstavil in zanikal trditve, da so zaposleni kdaj imeli dostop do video vira v živo, raziskave v Ring Labs v Ukrajini še potekajo.

Jasno je, da so kamere Ring zelo izboljšale svojo sposobnost prepoznavanja ljudi. Pred nekaj leti se je veliko uporabnikov Ringa pritožilo, da jim je njihova naprava Ring lažno opozorila. Po mnenju teh potrošnikov bi zvonjenja na vratih pogosto dajala lažne pozitivne rezultate, ko se je mačka peljala mimo fotoaparata ali ko je avto vozil mimo njihovega doma. Zdi se, da se je število lažnih pozitivnih rezultatov v zadnjih letih zmanjšalo, kar pomeni, da je nekaj izboljšalo Ringove sisteme.

Slika, ki je uhajala iz notranjega dokumenta Ring, razkriva, kako se kamere usposabljajo za razlikovanje med različnimi vrstami predmetov.

Kako zvonovi zvonjenja prepoznajo predmete

Poleg tega se zdijo nedavni oglasi Linkedin, ki dokazujejo, da je projekt še vedno aktiven. Oglašeni so oglasi, ki iščejo operaterje podatkov, ki morajo biti sposobni z visoko natančnostjo "pravilno prepoznati in označiti vse premikajoče se predmete v videoposnetku."

Neustrezne politike zasebnosti

Kljub navedbam Ringa, da ni posegal v zasebnost ljudi, v njeni politiki zasebnosti obstaja določba, ki omogoča vpogled v njegove sposobnosti prepoznavanja obraza. V pravilniku je navedeno:

"V izdelku Ring lahko izberete dodatno funkcijo, ki lahko prek video podatkov iz vaše naprave prepozna lastnosti obraza znanih obiskovalcev."

Na žalost politika ne omenja človeških operaterjev, ki delajo zakulisno, da bi razvili in izboljšali te sisteme prepoznavanja obraza. To bi lahko bil zgolj pregled, toda vsi, ki imajo kamero Ring, se bodo zdaj zavedali možnosti, da neznance v laboratoriju v Ukrajini gledajo njihove video posnetke.

VPN si ne bo mogel pomagati pri tej težavi, vendar je odlično orodje za varovanje podatkov v spletu. Če želite več informacij o tem, kako lahko VPN pomaga, in seznam najboljših storitev, poglejte si stran VPN.

Slikovni sliki: BrandonKleinVideo / Shutterstock.com, metamorwork / Shutterstock.com,

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me