Sledi intervju z Andrejem Leejem, ki je soustanovil zasebni dostop do interneta, ki je trenutno ena izmed najbolj priljubljenih storitev VPN. Je tudi soustanovitelj Mt. Gox Live, ki ga je kupila družba Mt. Gox, vodilna svetovna borza Bitcoin, je zgradil svojo uradno mobilno aplikacijo. Je dolgoletni zagovornik zasebnosti. Vprašali smo ga o njegovi zgodovini, prihodnosti PIA in prihodnosti zasebnosti v tem zasipanem svetu NSA.


logotip

Contents

Ste ustanovitelj več podjetij, zakaj / kako ste postali podjetnik?

Z internetom sem se močno ukvarjal od zgodnjih 90. let in sem bil neke vrste "serijski podjetnik" iz nobenega drugega razloga razen dejstva, da jih je bilo "potreb, ki jih je bilo treba izpolniti na spletu." Na splošno so podjetja / storitve, s katerimi sem se do zdaj ukvarjal, zelo v skladu z mojim osebnim življenjskim slogom.

Ali menite, da ste bolj tehnični ali poslovno nastrojeni?

Všeč mi je, da sem bolj poslovni aktivist, vendar sem v preteklosti že razvijal programsko opremo (got. Mobile Gox itd.).

Kakšen je vaš cilj s PIA?

Naš cilj s PIA je vrniti Divji divji zahod, ki smo ga imeli tako radi, saj ustvarja sistem, v katerem se ljudje lahko naučijo, kaj se želijo naučiti, povedo, kaj želijo povedati, izkusijo, kar želijo doživeti, in ustvarijo, kar želijo ustvariti. Vem, da se to sliši okorno, vendar je internet brez meja in omejitev naš cilj.

Kakšen je na splošno vaš cilj (v življenju)? Kje se vidiš čez 50 let?

Rad bi videl spremembe. Zavedam se, da je eno življenjsko dobo omejeno in je mogoče doseči le toliko. Vendar obstajajo stvari, ki povzročajo bolečino, trpljenje in stres, ki jih z uporabo tehnologije resnično lahko naredimo trivialno.
Čez 50 let upam, da bom živ na Zemlji. Če pa nisem, upam, da bom v zgodovini znan kot človek, ki je pomagal pripeljati "sreča" na ta svet. Pravzaprav bom skrbel, da se zgodovinarji označujejo za takega.

Vsa vaša podjetja so povezana z zasebnostjo, kaj vas zasebnost tako zanima?

Prej me pomanjkanje zasebnosti vzbuja toliko strahu, kot bi ga morali vsi. Veliko raje bi se sprehajal okoli golih, zasebnih delov in vsega drugega, kot če bi me moj osebni um ujel z nadzorom ali drugimi sredstvi za pridobivanje podatkov.

PIA je navedla, da bo zaprla zasebnost svojih strank, namesto da bi ogrozila njeno zasebnost. Zdi se, da sta Tihi krog in Lavabit že prisiljena v ta položaj. Ali menite, da je PIA morda tudi v tem položaju in zakaj?

Ne verjamemo, da bomo v tem položaju. Menimo, da vlada ne bo tvegala, da bi ustvarila več PR katastrof, kot so bile ustvarjene iz Lavabita in Tihega kroga. To še posebej velja, ker smo na svojem blogu že javno povedali, kaj bi storili, če bi bili postavljeni v to pozicijo, skupaj z dejstvom, da smo po velikosti večji od Lavabita in Tihega kroga. Glede na to dejavno sprejemamo varnostne ukrepe, ki bodo zmanjšali tveganje za pojav, in se med drugim pogovarjajo s pravnimi svetovalci iz EFF, ACLU in FFTF..

S tehničnega vidika PIA ponuja enega najbolj celovitih VPN odjemalcev (zaščita pred puščanjem DNS, zaščita pred puščanjem IPv6, stikalo za internetno ubijanje) - ali obstajajo še kakšne funkcije, ki bi jih radi (ali načrtujete) uvedli?

Dejansko je več funkcij, ki so v teku ali v čakalni vrsti znotraj našega razvojnega programa. Ne morem se podrobneje opisovati glede na zrelost teh projektov, vendar "napredno" območje nastavitev bo kmalu vgrajeno v njegov vmesnik.

Všeč nam je aplikacija VPN za Android, vendar pogrešamo funkcije, ki jih ponuja namizna različica (zlasti stikalo za internetni izklop). Ali nameravate te dodati??

Kmalu bomo v našo aplikacijo za Android dodali številne funkcije. Res je, da naša aplikacija za Android ni imela pozornosti, ki bi si jo zaslužila, saj smo se osredotočali na širitev notranje infrastrukture. Zdaj imamo več kot 547 strežnikov in še vedno nadaljujemo s širjenjem naše infrastrukture, da bi strankam zagotovili najboljšo kakovost storitev.

Opažamo, da PIA primanjkuje strežnikov v jugovzhodni Aziji (kar pomeni, da PIA običajno ne priporočamo uporabnikom tam) - ali se na tem področju načrtujete??

V JV Aziji smo videli veliko povpraševanje po strežnikih. Težava pa je, da svojim strankam ne želimo zagotoviti ničesar, razen če to lahko zagotavlja raven kakovosti, ki jo kupci pričakujejo od zasebnega dostopa do interneta v smislu hitrosti in zasebnosti. Kot rečeno, omrežja v Aziji preprosto niso ožičena na enak način, kar pomeni, da je mednarodna pasovna širina na splošno dokaj omejena ali pretirano precenjena.
Vendar pa se pogovarjamo s ponudniki in pripravljamo podrobnosti, da to kmalu predstavimo svojim strankam! Zelo resno se zavzemamo za popolne, nenapihnjene, nezasičene gigabitne prehode in na tej točki imamo dovolj moči, da se pogajamo o cenah, da bodo cene nizke za stranke. Prosim, spremljajte se!

Ali načrtujete izdajo namenskega odjemalca VPN za Linux?

Kmalu bomo izdali tudi namensko aplikacijo za Linux! Prosimo, hranite prihajajoče predloge / priporočila!

PIA uporablja 128-bitno šifriranje metuljev CBS. Čeprav menimo, da to zadostuje za večino namenov, se zaradi nedavnega razbijanja 2 šifriranih trdih diskov v primeru Jeffreyja Feldmana in vedenje, da lahko NSA nesmrtne vire usmeri v nalogo dešifriranja, sprašuje, ali je morda čas, da se premaknemo proti 256 -bitna AES enkripcija. Kakšne misli imate o tem?

V kratkem uvedemo AES-256 kot možnost v aplikaciji za vse naše uporabnike. Dodatne spremembe, razen hitre nadgradnje odjemalca, ne bodo potrebne. Ta funkcija bo brez dodatnih stroškov na voljo nobeni od naših sedanjih ali prihodnjih strank.

V tej dobi agresivnega vladnega nadzora vas skrbi prihodnost storitev VPN na splošno?

Bojimo se za celotno pokrajino interneta na splošno. Vendar smo prepričani, da bomo lahko še naprej našli načine za zaščito zasebnosti naših uporabnikov daleč v prihodnost.

Kaj menite o teh razodetjih? Ali je Edward Snowden junak ali izdajalec?

Mislim, da so ta razodetja neumna. Čeprav so bili nameni vsega tega dobri, uničenje zasebnosti državljanov tega sveta nikakor ni vredno žrtvovati. Verjamem, da je Edward Snowden veliko zaščitil družbo.

Kakšni dogodki bi po vašem mnenju izboljšali industrijo VPN?

Veliko je takih, ki bodo izboljšali panogo, in zdaj delamo na njih!

Kje vidiš PIA čez 5 let?

Želim si, da bi PIA in celotna panoga skupaj znatno rasli in jih v veliki meri izkoristili vsi na svetu. To bo pomenilo, da bomo skupaj s svojimi prijaznimi tekmeci uspeli varovati zasebnost sveta.

PIA se zdi resnično priljubljena na Redditu, kar ni lahka naloga! Kaj mislis o tem?

Veseli smo, da naše stranke uživajo v naši storitvi in ​​upamo in se obljubimo, da bomo še naprej zagotavljali storitve vsem svojim strankam po svojih najboljših močeh daleč v prihodnost.

Kaj bi rekli vsem ljudem na Redditu, ki so vprašali, ali je PIA zavarovana pred ameriško vlado, da bi jih prepričala?

Vodimo dober boj in angažiramo vse strokovnjake za zadeve. Zaščitili vas bomo.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me