Ted Kim je izvršni direktor londonskega Trust Media, ki je lastnik zasebnega dostopa do interneta (PIA). Ted je bil prijazen, da mi je odgovoril na nekaj vprašanj o intervjuju.


Kako ste prišli do vodenja VPN podjetja?

Spoznal sem Andrewa Leeja, predsednika in enega od ustanoviteljev PIA. Ko mi je opisoval svoj posel, sem bil takoj očaran, čeprav sem se spraševal, koliko bi mu res lahko pomagal. Sčasoma sem podjetje bolje spoznal, pred tem pa sem bil glavni direktor v marketingu in operacijah.Ted Kim Zasebni dostop do interneta

Zasebni dostop do interneta ima dobro uveljavljen in zavidljiv ugled pri skrbi za zasebnost svojih strank. Zakaj mislite, da je zasebnost tako pomembna?

Verjamemo, da je zasebnost osnovna, neodtujljiva človekova pravica, ki bi jo morali uživati ​​vsi ljudje. Resnično verjamem, da se ne bi smeli bati, da bi nas kdo, ali kaj drugega, spremljal, spremljal ali zasledoval, ko uporabljamo internet. Takrat so bile najpomembnejše državljanske svoboščine, ki jih je vlada obljubljala in zagotavljala. Danes obstaja veliko groženj, tako zunanjih kot notranjih, tistim svoboščinam in z razširitvijo naše zasebnosti. Te svoboščine so temelj naše družbe, isti temelji, na katerih je zgrajen svobodni svet - in še vedno bi si morali prizadevati za njih. Za svobodo in s tem zasebnost se je treba boriti.

Borimo se za zasebnost, ker je "zasebnost naša politika."

Glede na to, kar zdaj vemo o obsežnem nadzoru NSA, razširjeni uporabi ameriških pisem o nacionalni varnosti s priloženimi naročilnicami, Nalogi za tehnično pomoč itd. Itd., Menite, da so ZDA dobro mesto za zasebnost (s sklicevanjem tako za državljane ZDA kot za državljane ZDA)?

Kljub nedavnim pomislekom glede vladnega nadzora so ZDA še vedno država z ustavno priznano pravico do zasebnosti, vključno s četrto spremembo ustave ZDA, ki jo je mogoče uveljaviti v sodnem sistemu.

Razumem, da imate diplomo pravnika Juris. Ali je to kdaj prav prišlo za zaščito zasebnosti strank zasebnega dostopa do interneta?

Obisk pravne fakultete in pravnik sta zagotovila večji vpogled v ustavno pravo in naše temeljne državljanske svoboščine. Če je kaj drugega, se je osredotočenost PIA na zasebnost še povečala, kako zelo pomembno je, da kot posamezniki zagovarjamo svoje temeljne pravice.

Lani se je PIA izvlekla iz Rusije, ker tamkajšnji zakoni pomenijo, da ne morete zagotoviti zasebnosti strank, ki uporabljajo strežnike VPN, ki se nahajajo v tej državi. "Velika Britanija je pravno legalizirala najbolj skrajni nadzor v zgodovini zahodne demokracije" (Edward Snowden).

Zakon o preiskovalnih pooblastilih 2016 vlade Združenega kraljestva daje pooblastilom, da zahtevajo, da podjetja VPN vodijo podrobne dnevnike, ki jih je treba izročiti na zahtevo. Če bodo ta pooblastila uporabljena (kot se zdi verjetno), bo zasebni dostop do interneta potegnil tudi Združeno kraljestvo?

Kot je navedeno v našem uradnem odgovoru, ko je bila sprejeta zakonodaja o Snooperjevi listini, zasebni dostop do interneta natančno spremlja razmere in je pripravljen izstopiti iz Velike Britanije. Medtem ko zakon o zaščiti intelektualne lastnine vladi Združenega kraljestva daje pooblastila, da zahtevajo, da podjetja iz VPN v Veliki Britaniji več mesecev vodijo podrobne dnevnike, podjetjem, ki niso v Veliki Britaniji, kot smo mi, ni treba upoštevati.

Uporaba VPN-ja je odličen način, da pri zasebnosti ostanete zasebni. Kaj še mislite, da bi morali vsi izboljšati svojo zasebnost v spletu?

Močna gesla povprečnemu človeku najpreprosteje pomagajo izboljšati spletno zasebnost in brezplačno!

Kaj vidite v teh negotovih časih kot največje izzive, s katerimi se soočamo tisti, ki jim je mar za zasebnost?

Največji izziv zasebnosti, tudi v trenutnih časih in ob nedavnem obsegu množičnega nadzora, je, da ljudje postanejo samozadovoljni in nehajo skrbeti, da se njihova zasebnost stalno krši z vseh strani.

Katera so glavna področja, na katerih se PIA zdaj osredotoča kot podjetje, in kakšni so vaši načrti naprej?

Zasebni dostop do interneta se aktivno osredotoča na večjo ozaveščenost o zasebnosti in aktivizem na svetovni ravni. Prav tako se osredotočamo na izboljšanje skupine za podporo strankam glede povratnih informacij naših strank.

Če bi bili oprani na puščavskem otoku, kateri predmet in katera znana javna osebnost (živa ali mrtva) bi se najraje oprala? Zakaj?

Albert Einstein in tabla - za izobraževanje.

Hvala, ker si vzel čas za pogovor z mano!

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me